"Katso nyt, miten upeasti tässä tiskaan. Kyllä se oma osuus taisi melkein tässä olla." Kuva: Shutterstock.
"Katso nyt, miten upeasti tässä tiskaan. Kyllä se oma osuus taisi melkein tässä olla." Kuva: Shutterstock.

Kotityöt kannattaa jakaa reilusti, koska se johtaa parempaan seksiin, sanoo uusi tutkimus. Mitä ikinä se reilu sitten suhteessa tarkoittaakaan!

Miten käy, jos pariskunnasta toinen tiskaa, imuroi, pyykkää ja käy kaupassa aina eikä toinen koskaan? No, siihen ei tarvita tutkimusta sanomaan, että pieleen menee, ja tuskin huvittavat lemmenleikitkään iltaisin.

Nyt aiheesta on kuitenkin tehty uusi tutkimus, joka on laadittu kanadalaisessa Albertan yliopistossa. Sen mukaan kotitöiden reilu jakaminen johtaa parempaan seksielämään.

Parisuhdeterapeuttinakin työskentelevä tohtori Matt Johnson tutki 1338:aa saksalaista paria selvittääkseen, kertooko miehen tekemien kotiaskareiden määrä jotain pariskuntien seksielämästä. Tällaista yhteyttä ei kuitenkaan löytynyt.

Mutta sen sijaan tutkimuksissa löytyi tämä tieto: Kun mies tekee kotitöitä sen verran, mikä on molempien mielestä reilua, pari harrasti enemmän seksiä ja molemmat osapuolet olivat siihen tyytyväisempiä. Toki kussakin suhteessa vaihtelee se, mitä määrää askareita pidetään kullekin perheenjäsenelle reiluna, siksi töiden määrällä ei tässä sinänsä ollut väliä. 

Uusi tutkimus haastaa vahvasti vuonna 2012 ilmestyneen toisen tutkimuksen, jossa esitettiin seuraavaa: jos miehet tekevät perinteisesti naisten kotitöiksi miellettyjä askareita, kuten tiskaavat, kokkaavat tai pesevät pyykkiä, pari harrastaa seksiä vähemmän.

Lähde: Psys.org