Orgasmin teeskenteleminen on yleistä, ja naisten syyt siihen ovat monet. Tuore tutkimus kertoo, mitä feikkaaminen voi kertoa sinunkin elämästäsi.

Toisinaan sen saa ja toisinaan ei. Orgasmin nimittäin. Ja toisinaan sen saattaa päättyä feikkaamaan.

Vuonna 2017 julkaistun tutkimuksen mukaan naisista 76 prosenttia ja miehistä 41 prosenttia on vähintään kerran elämässään teeskennellyt orgasmin. Puolet joskus feikanneista naisista kertoi tekevänsä sitä säännöllisesi.

Miksi niin monet naiset päätyvät feikkaamaan orgasmin?

Tuore amerikkalaistutkimus pyrkii valottamaan syitä. Tutkimus tehtiin kyselynä, johon osallistui yli 1 000 amerikkalaista naista. Osallistujat olivat 18–94-vuotiaita ja suurimmaksi osaksi heteroita. Tutkimuksesta kirjoittaa Psychology Today -sivusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tutkimuksen perusteella feikkaaminen saattaa kertoa paljon niin seksielämästä, suhteesta omaan kroppaan kuin parisuhteestakin.

Koostimme tutkimuksen pohjalta neljä asiaa, joista feikkaaminen saattaa kertoa.

1. Seksistä puhuminen on sinulle ja kumppanillesi vaikeaa.

Tutkijoiden mukaan iso syy teeskentelyn taustalla on se, että seksistä ja seksuaalisuudesta puhuminen on vaikeaa. 55,4 prosenttia vastaajista kertoi, että on halunnut puhua seksistä kumppanin kanssa ennen orgasmin feikkaamista, mutta jättänyt asiansa kuitenkin kertomatta.

Moni kertoi vaikenevansa esimerkiksi siksi, että häpeää seksistä, nautinnosta ja omasta kropasta puhumista. Tutkimuksen mukaan naiset, jotka kokevat esimerkiksi klitoris-sanan käyttämisen kiusalliseksi, feikkaavat todennäköisemmin kuin ne, jotka käyttävät sanaa rennosti.

Jos seksistä puhuminen tuntuu vaikealta, asiasta kannattaa keskustella ensin vaatteet päällä. Lue seksuaaliterapeutin vinkit seksistä puhumiseen täältä. 

2. Yrität varjella kumppanisi tunteita.

Yli puolet kyselyyn vastanneista kertoi feikkaavansa, koska haluaa saada kumppaninsa tuntemaan onnistumisen fiiliksiä. Yli kolmannes kertoi feikkaavansa, jottei toiselle tulisi paha mieli.

Tutkimuksessa selvitettiin myös sitä, mikä on saanut osan naisista lopettamaan feikkaamisen. Kolmannes vastaajista kertoi syyksi sen, että tuntee nykyään olonsa itsevarmemmaksi naisena. Niin ikään kolmannes totesi lopettaneensa feikkaamisen, koska ajattelee, että kumppani hyväksyy hänet, orgasmeista viis.

Jos feikkaamisen taustalta löytyy tällaisia syitä, kannattaa pohtia, miksi kumppanin miellyttäminen ja nautinto tuntuvat niin tärkeiltä, että niiden takia täytyy feikata. Koetko, että oma nautintosi on vähempiarvoista kuin toisen? Oletko epävarma itsestäsi ja parisuhteen tilanteesta?

3. Ajattelet, että orgasmi on hyvän seksin merkki.

Osa kyselyyn vastanneista naisista kertoi lopettaneensa vuosien varrella orgasmin feikkaamisen kokonaan. Liki puolet kertoi lopettamisen syyksi sen, että tunsi olonsa aiempaa paremmaksi seksin aikana.

Moni myös kertoi lopettaneensa feikkaamisen tajuttuaan, ettei orgasmi ole sama asia kuin hyvä seksi. Monet asiantuntijatkin ovat sitä mieltä, ettei orgasmikeskeisyys tee seksielämälle hyvää.

– Jokainen määrittelee itse, millainen seksi on hyvää. Kannattaa silti rohkeasti etsiä muitakin tapoja iloita seksistä kuin pelkän orgasmin kautta. Jos seksiin suhtautuu liian orgasmikeskeisesti, muuttuu se usein suorittamiseksi ja seksin laatu voi kärsiä, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoi Me Naisille aiemmin.

4. Olet yksinkertaisesti liian väsynyt.

Tutkimuksen mukaan yksi yleisimpiä syitä feikkaamiselle on se, että väsyttää. Lähemmäs puolet vastaajista kertoi feikanneensa, koska on halunnut jouduttaa tilannetta ja hoitaa homman alta pois.

Vierailija

olen tavannut niin  monta haisevaa rämemajavaa, nyt riitttäää, yäk, hyi saatana kaikenlaista haisevaaa tavaraa on tarjolla, yäk...hyi saatana, ei enää ikinä

Sisältö jatkuu mainoksen alla