Mitä liikkuu sellaisen miehen päässä, joka on harrastanut seksiä yli 200 naisen kanssa? Eero, 32, iskee seuraa baareista ja kammoaa sitoutumista.

Shutterstock

Miksi ei?

Perjantai 27.4. Mielenkiintoinen kuvio: tapaan baarissa kaksi ystävätärtä, joista molemmat ovat kiinnostuneita minusta. Näen tilanteessa hauskanpidon mahdollisuuden. Vihjailen tahallani törkeyksiä ja katson, miten naiset reagoivat. Kunnollinen heistä kiemurtelee ja paheksuu, toinen nauraa juuri sillä tavalla, että se tarkoittaa kyllä. En kuitenkaan jaksa maanitella kaksikkoa pahoille teille.

"Aloitin aktiivisen seksielämän parikymppisenä. Sen jälkeen olen ollut sekä parisuhteissa että sinkkuna.

Miksei nuori ihminen nauttisi elämästään? Uusien ihmisten tapaaminen on mukavaa, ja kun mukana on muutakin, tunne on kutkuttava. Seksi on sitä paitsi kivaa. Niin kivaa, että minulla on ollut suunnilleen kaksisataa seksikumppania, ehkä enemmän.

Olen sosiaalinen, ihan hyvännäköinen ja tapaan paljon ihmisiä niin ravintola-alan töissä kuin vapaa-ajallanikin. Jutut yleensä
tapahtuvat ilman, että tietoisesti haen niitä. Ehkä naiset ihastuvat karismaani. Osaan keskustella, olen kiinnostunut heidän jutuistaan ja tiedän monista asioista edes vähän.

Yleensä naiset pyytävät minua treffeille. En muista saaneeni pakkeja, mutta en myöskään lähesty, ellen näe naisen silmistä, että välillämme on jotain.

Saatan myös suostua treffeille, vaikka nainen ei aluksi vaikuttaisikaan kovin kiinnostavalta. Ensifiilikset voivat olla vääriä. Sitä paitsi uusien ihmisten tapaaminen opettaa elämästä, ei vain naisista. Nuorempana pyrin siihen, että tapaamiset johtaisivat aina seksiin. Nykyään olen laiskempi tekemään aloitteita ja flirttailemaan. Totta kai seksi on yhä hauskaa, muttei välttämättä päämäärä."

Itsevarmat naiset viehättävät

Tiistai 1.5. Baarissa tapaamani, minua kymmenen vuotta nuorempi tyttö on löytänyt puhelinnumeroni ja tekstailee nyt, että haluaisi tavata. Tunnen oloni setämäiseksi. Hän oli kyllä kiva ja nätti. Pitäisikö antaa mahdollisuus ja kestää kahden tuopin ajan keskustelua aiheista, jotka eivät kiinnosta minua lainkaan? Lopulta lupaan mennä.

"Olen vähän päälle kolmekymppinen, ja siinä on hyvät puolensa. Kaikki 20 ja 40 ikävuoden välillä käy. Kaksikymppisille olen kypsä ja kokenut, vanhemmille nuori ja vetreä.

Parikymppiset ovat tavallaan viehkoja. Heissä on viattomuutta ja elämänmyönteisyyttä, kun kolmekymppiset ovat usein jo kyynisiä ja elämän myrkyttämiä. Kuten tietysti minäkin. Harmi vain, etten osaa ottaa nuoria naisia kauhean tosissani. Tunnen itseni vampyyriksi, ja mieleeni juolahtaa häiritseviä
ajatuksia, kuten että käydessäni teknobileissä 1994 tuo tyttö opetteli lukemaan.

Ei ole mitään tiettyä naistyyppiä, johon aina lankeaisin. Persoonallinen tyyli viehättää. Olen seurustellut sekä tatuoidun ja lävistetyn että tuiki tavallisen näköisen naisen kanssa. Elämässä pitää olla vaihtelua, eikä voi tietää, mistä pitää, ellei kokeile vähän kaikkea.

Olen tyytyväinen siihen, että monet naiset ovat alkaneet käydä salilla. En innostu ylipainoisista, mutta ei langanlaihuuskaan houkuta. Pakarassa saa olla muotoa muussakin kuin leveyssuunnassa.

Se, miten nainen kantaa itsensä, on kauneutta tärkeämpää. On viehättävää, kun ihminen on tyytyväinen itseensä. Sitä paitsi ulkonäkö rapistuu iän myötä.

Naisten ulkonäköön liittyvät traumat ja ahdistukset ovat raivostuttavia. Ei ole mitään niin epä­seksikästä kuin se, että valot pitää sammuttaa, koska reisissä on selluliittia tai koska tissit ovat eri paria. Jotkut naiset ovat jopa häpeilleet häpyään. Se on tietysti runollisesti kutkuttavaa, mutta niin turhauttavaa. Oli kyseessä millainen pipari tahansa, mies joka ajattelee, että se on ruma, on homoseksuaali tai typerä."

En loukkaa ketään

Keskiviikko 2.5. Tänään eräs nainen tuli hakemaan paidan, jonka oli unohtanut luokseni. Ajattelin, että vierailu johtaa seksiin. Hän oli kuitenkin hiukan outo. Kysyin, mikä mieltä painaa, ja hän kertoi olevansa ihastunut johonkin mieheen.
Hymyilin ja toivotin onnea ja kaikkea hyvää. Hyvä kun kertoi, ettei mikään jää kaduttamaan. Onneksi minulla oli illaksi treffit vanhan tutun kanssa. Tulimme illan päätteeksi  minun luokseni, ja meillä oli loistoseksiä.

"Minulla on sekä seksisuhteita että naisseuraa, jonka kanssa käyn kahvilla tai vaikka taidenäyttelyssä. Välillä treffejä on monet viikossa, ja onpa joskus käynyt niinkin, että olen tavannut aamulla jonkun, päivällä toisen ja viettänyt yön kolmannen kanssa. En minä siitä ylpeä ole, mutta ei tilanteessa valittamistakaan ole. Tiedän, että moni mies olisi kateellinen.

Seksi on tärkeä osa elämääni. Aika vähän minulla on haluihini vaikutusmahdollisuuksia, kun ne ovat geeneihini sisäänrakennettuja. Seksi- ja irtosuhteet ovat minulle ok niin kauan, kun en loukkaa ketään tai pyöri varattujen tai liian nuorten naisten kanssa.

Kaikki kaipaavat läheisyyttä ja seksiä, ja minä haluan sitä mieluiten joka päivä. Pystyn olemaan ilman enintään viikon. Tosin niin on käynyt vain aikoina, jolloin olen ollut parisuhteessa. Viikon jälkeen olo alkaa olla niin holtiton,
että paineet on pakko purkaa keinolla tai toisella.

Monille miehille on ongelma, jos naisella on ollut paljon seksisuhteita. Minulle ei. Jos alkaisin seurustella, minua pikemminkin häiritsisi, jos kumppanilla olisi ollut hyvin vähän seksipartnereita. Miettisin, onko toinen vielä ehtinyt kokea tarpeeksi, ettei parin vuoden päästä tarvitse katua.

Voihan kaikenlaista tietysti yhdessäkin kokea – tärkeintä on, ettei seksistä tule liian arkista. Seksin pitäisi aina olla juhlaa."

Ahdistavat pilvilinnat

Lauantai 5.5. Eräs baarissa tapaamani nainen pommittaa tekstareilla ja Facebook-viesteillä miltei päivittäin. Hän on fyysisesti vetoava, mutta henkisesti meillä ei ole juurikaan yhteistä. Toisaalta hänelläkin taitaa olla mielessään pieni hauskanpito. Eläimiähän me kaikki olemme. Sitä paitsi usein seksi on loistavaa juuri sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa mitään vakavampaa ei voisi kuvitellakaan. Siksi suostun tapaamaan hänet uudelleen.

"Seksikumppanin luonteella ei oikeastaan ole merkitystä, kunhan ei  ole ihan vastenmielinen persoona. Henkisiä ominaisuuksia, kuten älykkyyttä, ei pelkkään seksiin tarvita. Olen harrastanut seksiä sellaisten naisten kanssa, joiden kanssa en voisi kuvitellakaan viettäväni kokonaista vuorokautta. Seksiä varten voi olla muita kiinnostavia ominaisuuksia – kuten että nainen on rikas ja korkeassa asemassa. Ovathan naisetkin kiinnostuneista univormuista, ei kyse ole sen kummemmasta.

Minulle on tärkeää, ettei seksiä harrasteta vääristä syistä. En halua, että kukaan suostuu kanssani seksiin siksi, että toivoo saavansa sitä kautta jotain enemmän. Jos seksikumppani etsii parisuhdetta tai kiintyy ja ihastuu, juttua on turha jatkaa. Toisaalta, minulla on tapana puhua asiat heti kättelyssä selviksi.

Varovaisuudestani huolimatta joskus on tullut tilanteita, joissa nainen on pettynyt kuvitellessaan minusta liikaa. Naiset alkavat
rakennella pilvilinnoja turhan helposti, vaikka rakkaustarinoita on vain elokuvissa.

Keskustelin hiljattain naispuolisen ystäväni kanssa siitä, miksi miehet eivät sano suoraan, jos heitä ei kiinnosta. Mutta eihän se nyt helppoa ole. On ikävää tuottaa toiselle pettymys.

Monesti jätän vain vastaamatta viesteihin, mutta joskus naiset 
tajuavat aika hitaasti, etten ole kiinnostunut. Se on vähän kiusallista."

Ei vielä kotileikkejä

Sunnuntai 6.5. Näen kuntosalilla toistuvasti naisen, jonka kanssa minulla oli pieni säätö vuosi sitten. Hän on kaunis ja ihana mutta haluaisi alkaa leikkiä kanssani kotia. Minulla on liikaa tekemistä siihen, eikä hän pystyisi koskaan ymmärtämään minua ja unelmiani. Muuten olisimme voineet olla oikein hyvä ja näyttävä pari.

"Erosin pitkästä suhteesta muutama kuukausi sitten. Sen jälkeen tuntui, ettei minulla ole mikään kiire vakiintua. En tarkoita, ettenkö olisi parisuhdeihminen. Olen seurustellut ison osan elämästäni, ja kun olen jonkun kanssa, suhde on minulle tärkeä: nautin siitä, olen rehellinen enkä petä. Sitten kun
aika on kypsä, haluan taas jakaa elämäni jonkun kanssa.

Ihastun – saati rakastun – tapailemiini naisiin harvoin. Rakastuminen on oikeastaan mysteeri minulle. En tiedä, olenko koskaan kokenut sitä. Muutenkin tuntuu, että rakkautta ylistetään liikaa, ja odotukset vastaavat todellisuutta vain harvoin.

Kun tapaan uuden ihmisen, arvioin, voisiko hänen kanssaan
kehittyä jotain enemmänkin. Ihastumista koetan tietoisesti välttää. Välillä, jos olen jonkun kanssa samalla aaltopituudella, mietin, miksen voisi vain heittäytyä. En kuitenkaan olisi vielä parhaimmillani uudessa suhteessa.

Tylsyyksissäni olen kokeillut myös nettideittailua vaihteluksi baaripokailulle. Joku vertasi, että se on kuin hakisi kirjastosta kirjaa osaston perusteella, kun voisi valita sikin sokin olevasta kellarista kansikuvan perusteella. Minusta jälkimmäinenkin kuulostaa mielenkiintoiselta, ei kaikesta tarvitse tehdä tilastotiedettä.

Itse tapasin netissä muutaman miellyttävän mutta minulle väärän tyypin. Epätoivo ja katkeruus paistoivat läpi jo monista, varsinkin vanhempien naisten ilmoituksista. Useat myös hakivat 'sitä oikeaa'. Minua ajatus määrätietoisesta parisuhteen hakemisesta ahdistaa. Miten voisin lähteä treffeille naisen kanssa, joka avoimesti sanoo, ettei halua tapailla miehiä muuta kuin hääpuvun valitseminen mielessään?"

Sexpon seksuaaliterapeutti ja Me Naisten uusi bloggaaja Marja Kihlström ennustaa, mistä tänä vuonna puhutaan – ja mitä kokeillaan entistä enemmän.

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström (kuvassa) aloittaa ensi viikolla Me Naisten bloggaajana. Hänen suosittu Puhu muru -bloginsa siirtyy Vauva.fi:stä Menaiset.fi:hin. Kihlström lupailee, että jatkossa hän keskittyy yhä enemmän naisen – ja omaan elämäänsä – ei niinkään perheeseen. Juttua riittää ainakin rakkaudesta ja seksuaalisuudesta.

Kysyimme Kihlströmiltä, mitä hän ennustaa tämän vuoden suurimmiksi seksitrendeiksi.

1. Naiset puhuvat naisten orgasmeista

Tähän mennessä naisten orgasmeista ovat puhuneet – ja kirjoittaneet –  Suomessa lähinnä kaksi miestä: Osmo Kontula ja Kari Heusala. Kihlström uskoo, että tänä vuonna naiset itse pääsevät enemmän ääneen. Kihlströmillä itselläänkin on tässä näppinsä pelissä, sillä huhtikuussa ilmestyy hänen orgamiskirjansa Iso O – matkaopas huipulle. Kihlström on kerännyt sosiaalisen median kautta kirjaan yli 60 naisen kokemuksia orgameista.

”Siitä pitäisi puhua enemmän.”

– Uskon ja toivon, että kirja muuttaa keskustelua. Toivon myös, että naiset alkavat itse puhua yhä enemmän naisten orgasmeista. Naisen orgasmi on asia, josta vain nainen itse on täysin perilllä. Siitä pitäisi puhua enemmän – ja ketkä muut olisivatkaan parhaita asiantuntijoita kuin naiset itse. Myös moni kirjassa mukana oleva nainen toivoi avoimempaa keskustelua, Kihlström sanoo.

2. Lupa runkata

Kihlströmin mukaan asenteet naisten itsetyydytykseen normalisoituvat koko ajan, mikä on ainoastaan hyvä asia. Tämä näkyy myös Finsex-tutkimuksessa.

”Naisille suunnattuja seksileluja tulee jatkuvasti lisää.”

– Tähän liittyy myös seksilelujen kehittyminen. Naisille suunnattuja seksileluja tulee jatkuvasti lisää. Ja kehittyvät seksilelut muutenkin kovaa vauhtia: on kauko-ohjattavia dildoja, seksirobotteja ja -nukkeja. Myös tekovaginat kehittyvät ja muistuttavat yhä enemän emätintä.

Seksilelujen ostamisen kynnystä ovat madaltaneet verkkokaupat. Sen kautta ostaminen on yksityistä ja valikoimaan saa tutustua rauhassa. 

– Toisaalta verkko-ostamisessa on haastavaa se, että asiantunteva palvelu jää uupumaan. Onneksi monissa verkkokaupoissa on nykyään kysy ja vastaa -palstoja sekä testiryhmien arvosteluja. Tampereella on yksi naisille suunnattu seksilelukauppa, ja toivottavasti tällaisia naisille suunnattuja kivijalkakauppoja saataisiin muuallekin.

3. Seksipositiivisuus

– Seksuaalisuus on pitkään ymmärretty harmillisen kapeasti. Mutta nyt käsitys seksuaalisuudesta alkaa laajentua. Uskon, että tämä on seksipositiivisuuden vuosi.

Kihlström tarkoittaa tällä sitä, että seksistä ja seksuaalisuudesta puhutaan entistä mutkattomammin ja että seksi on arkinen asia.

– Minusta media ansaitsee kiitoksen siitä, että vaikkapa seksityöntekijöistä, polyamoriasta, vapaista suhteista tai sinkkuuden valitsemisesta puhutaan ja kirjoitetaan avoimesti ja neutraalisti. Samoin kuin seksuaalisuudesta läpi elämänkaaren lapsista vanhuksiin tai esimerkiksi vammaistan oikeudesta seksuaalisuuteen. On tärkeää, että kuulemme erilaisia tarinoita erilaisista ihmisistä.


”Kotipornon kiinnostavuus perustuu siihen, että se on vähän kuin kurkkaisi naapurin makuuhuoneeseen.”

4. Kotiporno

Maailmalla kotipornon on ennustettu herättävän yhä enemmän kiinnostusta. Kihlström uskoo, että kiinnostus lisääntyy myös Suomessa. Kotipornolla tarkoitetaan sitä, että parit tai seksikumppanit kuvaavat kotivideoita, joita he lataavat ilmaisille pornosivustoille.

– Ihmiset haluavat katsoa entistä enemmän pornoa, joka on aitoa. Kotipornosivustojen idea ja kiinnostavuus perustuu siihen, että se on vähän kuin kurkkaisi naapurin makuuhuoneeseen.


5. Osataan ja uskalletaan hakea apua

Seksuaaliterapeutin työssään Kihlström on huomannut, että seksiin tai seksuaalisuuteen liittyviin ongelmiin on alettu hakea apua aikaisempaa rohkeammin.

– Sanon asiakkailleni aina lempeästi, mutta päättäväisesti, että kyllähän he hakevat apua korvakipuunkin, ja samalla tavalla seksiin liittyviin ongelmiin kannattaa hakea apua. Olen kuullut, että jotkut miehet odottavat jopa viisi vuotta ennen kuin hakevat apua erektio-ongelmiinsa.

Kihlström on uskoo, että pikku hiljaa ihmiset alkavat kuitenkin tunnistaa seksiin liittyviä ongelmia ja tekevät niille jotain. Lisäksi seksuaaliseen hyvinvointiin on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota.

– Ihmiset ymmärtävät, että oma kunto, ravinto ja alkoholinkäyttö vaikuttavat seksiin ja nautinnon kokemukseen. Seksuaalisuus on osa ihmisen elämää.

Onko orgasmi hukassa? Vedä jalkaan villasukat, tiesi jo wanha kansa.

Villasukat ovat tunnetusti yksi ihmiskunnan ihanimpia vaatekappaleita. Niiden jalkaan vetäminen merkitsee paitsi lämpöä, myös liittymistä vuosisataiseen sukupolvien ketjuun. Tasaraidat nilkan resorissa tyynnyttävät ja kutsuvat meitä hyväksymään itsemme kaikkinensa.

Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että villasukilla voi olla keskeinen rooli myös seksielämämme kohottajina – jopa siinä määrin, että voidaan puhua erikseen tavallisesta ja villasukkaseksistä.

Listasimme tammikuisessa villasukkakiihkossamme viisi syytä sille, miksi vanhat kunnot villikset kannattaa vetäistä jalkaan ennen petihommia.

1. Ne antavat meille orgasmin helpommin

Hollantilainen tutkimusryhmä havaitsi, että sukkien pitäminen jalassa seksin aikana lisää orgasmin mahdollisuutta. Kun tutkimusryhmän jäsenet (13 heteroparia) harrastivat seksiä ilman sukkia, puolet ilmoitti saaneensa orgasmin. Tilanne muuttui sukkien lisäämisen jälkeen dramaattisesti: peräti 80 prosenttia kertoi saavuttaneensa orgasmin.

Lääketieteen tohtori Gert Holstege päätteli, että sukat lisäävät lämmön ja mukavuuden tunteita ja rauhoittavat aivojen mantelitumaketta, joka säätelee kehossa pelkoa ja vihaa.

Kuulostaa ihan järkihommalta: seksi ei tunnetusti suju, kun mielen päällä on huolia tai stressiä.

2. Niiden ansiosta saamme tulla sellaisina kuin olemme

Näin talviaikaan kotipukeutumisemme on, noh, melko korutonta ja käytännöllistä: lämpimät kotihousut, ehkä huppari – ja ne villasukat. Villasukkaseksi antaa mukavalle, kotoisalle ja turvalliselle pukeutumiselle piirun verran lisää vetovoimaa ja seksikkyyttä.

Voisivatko villasukat olla peräti tapa viestiä kumppanille sanattomasti, että tervetuloa tänne punkkaani lonimaan

3. Ne tekevät hommista suoraviivaisempaa

Tiedätkö sen hetken, kun kaikki muut vaatteet on jo riisuttu jotensakin sujuvasti, mutta jäljellä on vielä ne sukat? Sitten pitää pyllistää, jotta saa kiskottua jalasta ensin yhden ja toisen. Vaan ei enää!

Villasukkaseksiä voi myös pitää kotoisena vastineena Hollywoodissa ja eräässä aikuisviihteen genressä nähtävään tekniikkaan, jossa seksiä harrastetaan stilettikorot jalassa.

4. Ne pitävät meidät lämpiminä hekuman hiivuttua

Iloisen petipuuhastelun jälkeen iskee talviaikaan monesti kylmyys, kun sykkeet laskevat ja välitön ihokontakti katoaa. Jo esi-isämme ja rintamalla taistelleet sukulaisemme tiesivät, että se, jonka jalat ovat kylmät, palelee väistämättä muutenkin – vaikka vaatetta olisi kuinka.

Tämän seksinjälkeisen hypotermisen riskin välttää, jos pitää sukat jalassa!

5. Ne kätkevät koppurat ja känsät

Kuka jaksaa talvisaikaan raspata kantapäitään säännöllisesti? Jos harrastaa villasukkaseksia, eivät pienet kovettumat tai kynsisienen orastavat alut haittaa. Plussaa on, että villasukkaan verhotulla varpaalla voi kivasti kutitella petikaverin jalkaa.