Kirsi Hytösellä on kokemusta netin deittipalveluista jo kymmenen vuoden ajalta. Kuva: Shutterstock ja Kirsi Hytönen
Kirsi Hytösellä on kokemusta netin deittipalveluista jo kymmenen vuoden ajalta. Kuva: Shutterstock ja Kirsi Hytönen

Kirsi Hytösen mukaan deittipalvelut ovat pullollaan nuoria miehiä, jotka kaipaavat seuraa vanhemmista naisista. Silti moni nainen arkailee turhaan profiilin luontia.

Helsinkiläinen Kirsi Hytönen, 61, on avoimessa avioliitossa elävä yrittäjä, joka etsii avoimesti nuorta seksiseuraa netistä. Hytönen kirjoittaa Luksusongelmia-blogia, jossa hän kannustaa muita samanikäisiä naisia etsimään rohkeasti nuorempaa seuraa. Kerroimme Hytösestä aiemmin tässä jutussa.

Kirsi kertoo nyt Me Naisille, että on saanut ainoastaan kannustavia viestejä avoimesta ulostulostaan. Kiitoksia on tullut rohkeudesta.

Tällä hetkellä Kirsillä on aviomiehensä lisäksi yksi vakituinen kumppani, jonka kanssa hän on seurustellut puolitoista vuotta. Hytönen asuu yksin, mikä tietysti helpottaa deittailua. Kokemusta deittipalveluista hänellä on jo kymmenen vuoden ajalta. Tämän hän on oppinut kokemuksistaan deittimarkkinoilla:

1. Suora puhe kannattaa

Kirsin deitti-ilmoitukset ovat erilaisia, mutta jokaista yhdistää suorapuheisuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kerron, mikä mä olen ja mitä haen. Näin saa sen lopputuloksen, mitä toivoo. Joskus miehet valittavat, että naiset laittavat kuvia, jotka eivät vastaa todellisuutta. Ilmoitus ei saa olla harhaanjohtava, Kirsi sanoo.

”Mitään parisuhdetta ei olla hakemassa.”

2. Hajauta, saat enemmän

Kirsi kertoo, että kun hän etsi seuraa aktiivisesti, hänellä on ollut useita ilmoituksia eri paikoissa. Muutama suosikkipalvelu on löytynyt: Tinder on helppo ja kätevä, sillä on tärkeää nähdä, kenen kanssa keskustelee.

– Sitä pidetään pinnallisena, mutta pidän hyvänä sitä, että kaikilla on kuva siellä, Hytönen vinkkaa.

Ennen Hytönen käytti OkCupid -deittipalvelua, jossa käyttäjien pitää vastata lukuisiin arvopohjakysymyksiin. Jos palvelun kautta löytyy pari, voi olla varma, että toisen kanssa on jotain yhteistä.


3. Ei se niin vakavaa ole

Kirsi kannustaa naisia laittamaan rohkeasti itsensä peliin.

– Moni arastelee profiilin luontia, vaikka eihän juttelussa ole mitään vaarallista! Ilmoituksen tekeminen kannattaa ottaa harjoituksena.

4. Friends with benefits ja muut kiertoilmaukset

Hytösen mukaan deittipalvelut ja -sovellukset ovat pullollaan nuoria miehiä, jotka kaipaavat seuraa vanhemmista naisista. Jos nainen haluaa pelkkää seksiä, profiiliin voi kirjoittaa esimerkiksi friends with benefits tai jonkin toisen kiertoilmaisun. Joissakin palveluissa voi laittaa rastin ruutuun, mitä hakee.

– Silloin molemmat tietävät, että seksi on aivoa toivomus. Mitään parisuhdetta ei olla hakemassa. 

5. Testaa kemiat livenä

Kun Hytönen etsii seuraa, hän käy treffeillä katsomassa, onko hänellä ja kumppanilla oikeanlaista kemiaa. Jos on, iltaa jatketaan seksin merkeissä. Treffailuun hän ei viitsi tuhlata aikaa, kun kyse on pelkästä seksistä.

– Se on ihan turvallista, jos naisella on normaali järki ja itsesuojeluvaisto. Sen verran kannattaa olla varovainen, että ei mene suoraan tuntemattoman kotiin eikä kutsu ketään omaansa. Aina pitää olla muitakin ihmisiä ympärillä, hän sanoo.

”Olen joskus läksyttänyt miestä treffeillä harhaanjohtavasta profiilista.”

6. Kaikki ei ole sitä, miltä näyttää

Hytösellä on ollut pääasiassa hyviä kokemuksia vieraiden tapaamisesta, mutta toki deittisivustot kuhisevat erilaisia feikkiprofiileja. Muutaman kerran treffeille on saapunut tyyppi, joka kuvaili itseään viestien välityksellä täysin eri tavalla.

– Välillä tulee pettymyksiä, ettei mies ollutkaan odotetun näköinen tai oloinen. Olen joskus läksyttänyt miestä treffeillä harhaanjohtavasta profiilista.

7. Se voi jatkua muutenkin kuin seksin merkeissä

Nettideittailusta on jäänyt käteen paljon uusia tuttavuuksia ja jopa elinikäisiä ystäviä.

– Osasta miehistä on tullut hyviä ystäviä, osasta en ole edes halunnut, hän naurahtaa.

Danny, Jungner, Jne.

Löytyykö mistään vanhoille miehille tällaisia kevyen kannustavia artikkeleita nuorten naisten metsästämiseen? Tähän asti yleinen linja on ollut miehiä tällaisesta tuomitseva. Ovatko naiset “tasa-arvoisempia”...

Deep thought

Ompas... Se on "hienoa" että ihan aikuinenkin nainen on omaksunut tämän nykyajan kertakäyttökulttuurin. Kaukana on hänelläkin se aika, kun ponskari heiluen koulun jälkeen kirjastoautoon meni, vai olikokaan sitä koskaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla