Vilkuilisiko näitä Tinder-komistuksia vai omaa rakastaan? Kuva: Shutterstock
Vilkuilisiko näitä Tinder-komistuksia vai omaa rakastaan? Kuva: Shutterstock

Lähes kaikenlainen seksi on amerikkalaisten mielestä nykyään ihan ok.

Deittailusovellus Tinderin huhutaan olevan pullollaan varattuja, jotka testaavat palvelussa markkina-arvoaan. Kaikkien mielestä siinä ei ole mitään väärää.

Väestöliiton tutkijan Osmo Kontulan mukaan suomalaisnaisilla on enemmän seksisuhteita kuin siskoillaan muissa Euroopan maissa, eivätkä pettäjät Kontulan mukaan edes jää kovin usein kiinni.

Amerikkalaistutkimus kuitenkin vahvistaa saman asian, jonka Osmo Kontulakin on tutkimuksissaan huomannut: pettäminen tuomitaan jyrkästi.

Yhdysvaltalaisen San Diegon osavaltion yliopiston tutkijat selvittivät laajan kansallisen kyselytutkimuksen perusteella, että suhtautuminen avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin on viime vuosina jopa tiukentunut. Muuten seksiin suhtaudutaan aiempaa avoimemmin, ja esimerkiksi seksi ennen avioliittoa, samaa sukupuolta olevien välinen seksi sekä seksi teini-iässä ovat nykyään melko hyväksyttyjä.

The Huffington Postin mukaan avioliiton ulkopuolisen seksin – eli sen, että naimisissa oleva harrastaa seksiä naimattoman kanssa – hyväksyi vuonna 1973 vain neljä prosenttia vastaajista. Vuonna 2012 suhtautuminen oli kiristynyt entisestään, ja vain prosentti vastaajista näytti vihreää valoa pettämiselle.

Lue myös:

Tutkimus: naiset ovat luultua halukkaampia satunnaiseen seksiin

Seela Sella syrjähypyistään: ”Fyysinen seksisuhde on ehdottomasti lievempi kuin henkinen suhde”

Tutkimus paljastaa: tämän takia jokainen on tyytymätön seksielämäänsä