Kuvitus Hanna Härkälä ja Panu Pälviä
Kuvitus Hanna Härkälä ja Panu Pälviä

Suomalaisissa parisuhteissa harrastetaan aina vain vähemmän seksiä. Onko sillä väliä? On, sanovat asiantuntijat.

Eikö teilläkään ole aikoihin tapahtunut mitään lakanoiden välissä? No eipä ole monella muullakaan.

Tutkimukset osoittavat, että suomalaisissa parisuhteissa harrastetaan vähemmän seksiä kuin vuosikymmeniin.

Ei vain ehdi eikä innosta, moni selittää. Kuten vaikkapa Katja, 31. Hän on ollut miehensä kanssa yhdessä seitsemän vuotta. Parisuhteessa menee ihan hyvin, mutta seksille ei ole aikaa.

– Kaikki päivät ovat täynnä työtä ja velvollisuuksia. Arkena en edes ehdi ajatella seksiä, ja jos viikonloppuna on menoja, silloinkaan ei löydy sopivaa hetkeä. Myös puolisoni tekee pitkää päivää, ja hänelläkin on usein ajatukset muualla. Kun olemme kotona yhtä aikaa, ei ole ensimmäisenä mielessä ryhtyä heittämään vaatteita pois, Katja kertoo.

Myös Niinalla, 37, on menossa rutikuiva kausi.

– Kun on lapsia, harrastuksia ja epäsäännölliset työajat, ei yksinkertaisesti ole yhteistä aikaa. Joudumme katsomaan kalenterista, milloin ehtisimme paneskella edes nopeasti. Sitten täytyy vain toivoa, ettei juuri sinä iltana iske väsymys. Usein ei vain huvita, ja uni vie voiton, Niina harmittelee.

Seksittömyys on arvovalinta

– Kuulostaa älyttömän tutulta, seksuaaliterapeutti Maaret Kallio huokaa kuullessaan Katjan ja Niinan tilanteen.

Maaretin vastaanotolla Väestöliitossa istuu usein pariskuntia, jotka tuskailevat ajan puutetta. Seksittömyys ei kosketa vain pikkulasten vanhempia tai keski ikäisiä ruuhkavuosien keskellä – myös nuoret, lapsettomat parit syyttävät kiirettä seksin puutteesta.

Maaretin mielestä yksi ongelma on se, etteivät ihmiset tiedosta, mihin heidän aikansa katoaa.

– Moni sanoo haluavansa hellyyttä ja lämpimän parisuhteen, mutta ei tee toiveensa eteen mitään konkreettista. Jos Facebookissa, lehtien sivuilla ja tv:n ääressä kuluu 15 tuntia viikossa, ei ihme, ettei parisuhteeseen jää energiaa.

Ei nykymaailman menokaan paljon lempimiseen kannusta. Seksistä kyllä puhutaan ja kirjoitetaan, mutta samaan aikaan pitäisi olla tehokkaampi töissä, pitää yllä ihmissuhteita, hoitaa ostokset, käydä joogassa, viedä lapsia kielikylpyyn…

Maaret väittääkin, että seksittömyys on viime kädessä arvovalinta.

– Joskus tuntuu, että kiire on statuskysymys. On ylitöitä, hienoja harrastuksia, kodin laittamista. Jos seksin jättää viimeiseksi asiaksi hoidettavien listalle, ei ihme, ettei sitä jaksa harrastaa. Se on herkkä asia, jota ei voi suorittaa tai pakottaa.

Rima on noussut

Kun 1970-luvulla peuhattiin viikon aikana melkein pari kertaa, 2010-luvulla jaksetaan enää vain yksi hikinen kerta.

Nykyään ihmiset myös vaativat omalta seksielämältään enemmän. Katjankin mielestä seksi ei useimmiten ole mitään kovin räjähtävää.

– Sängyssä tapahtuu harvoin mitään niin ihmeellistä, etteikö välillä pärjäisi ilmankin. Eivätkä sänkyhommat ole enää niin tärkeitä, kun on ollut pitkään parisuhteessa. Seksiin ryhtyminen vie aika paljon energiaa siihen nähden, mitä siitä saa, Katja selittää.

Voisiko olla, että seksi on vain menettänyt markkina-arvonsa verrattuna muihin huvituksiin? Voihan elämässä saada tyydytystä muistakin asioista, kuten vaikkapa uramenestyksestä, itsensä kehittämisestä tai hyvistä ystävyyssuhteista.

Suomalaisten seksielämää tutkinut Osmo Kontula kuitenkin väittää, että seksi sinänsä on ihmisille edelleen tärkeää. Sen huomaa esimerkiksi siitä, että vaikka parisuhdeseksiä koskevissa tutkimuksissa yhdyntäaktiivisuus on  vähentynyt, itsetyydytys ja seksifantasiat ovat samaan aikaan lisääntyneet. Ja vaikka ihmiset ovat tyytymättömiä seksielämäänsä, yksittäisten seksikokemusten laatu on monen mielestä silti parantunut. 

– Tyytymättömyys johtuu siis pitkälti siitä, että seksiä vain on vähemmän, Kontula huomauttaa.

Kumppanin kanssa vietetty aika on vähentynyt, mutta ihmisillä on nykyään myös enemmän odotuksia seksiltä. Kontula arvelee, että yhteiskunnan tehokkuusvaatimukset ovat hiipineet myös lakanoiden väliin.

– Rima parisuhdeseksin kohdalla on noussut. Etenkin naisilla epävarmuus on lisääntynyt. Moni stressaa, millaista seksin pitäisi olla, millainen kumppanin pitäisi olla, onko itse haluttava.

Mielikuvat luovat paineita, jotka vaikuttavat alitajuisesti esimerkiksi orgasmivaikeuksina. Tai siten, että tekee vielä vähemmän mieli.

Se on paradoksaalista, sillä jos täydellisenä seksinä pitää tuntien peuhaamista, multiorgasmeja tai mielikuvituksellisia roolileikkejä, sellaista ei ole kellään. Suurin osa suomalaisista pareista hoitaa nimittäin hommat nopeasti ja rutiininomaisesti: keskimäärin 15 minuutissa, noin neljä kertaa kuussa. Jos joillakin on seksiä useamman kerran viikossa, toisilla ei ole sitä viikkoihin.

Huonossa vai hyvässä kierteessä?

– Jos on mennyt pari viikkoa ilman seksiä, tulee olo, että onpa meillä ankea suhde. Sitä miettii, pitäisikö ihan muodon vuoksi yrittää useammin, vaikkei tekisi erityisesti mieli, miettii Sanna, 30.

Samaa miettii moni. Mutta sekin voi aiheuttaa seksittömyyttä.

– Jos yrittää toteuttaa velvollisuudesta tietyn määrän, seksistä tulee väistämättä ajan myötä väkinäistä. Ja jos seksi ei tyydytä, saattaa huomaamattaan alkaa pakoilla kumppania, Maaret Kallio huomauttaa.

Pähkäilyn sijaan kannattaisi puhua kumppanille, mitä ajattelee.

– Parisuhteessa seksin määrä on usein kompromissi, eivätkä halut taatusti mene tasan. Mutta on tärkeää puhua kumppanin kanssa, miksei haluta. Elämä ja tilanteet vaihtelevat, ja on luonnollista, että seksi jää taustalle.

Vaikka nyt puhutaan vain seksistä, harvoin kyse on vain siitä. Se, millaista seksiä suhteessa on, paljastaa aina jotain parisuhteen tilasta.

– Seksuaalisuus on herkin alue, johon parisuhteen toimimattomuus helposti heijastuu, Maaret Kallio lataa.

Mitä parempi seksielämä, sitä onnellisempi suhde, väittävät tutkimuksetkin. Maaret Kallio puhuu myös positiivisesta kierteestä: hyvä seksi ruokkii seksuaalista halua, joka taas ruokkii seksikertoja ja läheisyyden tunnetta kumppanin kanssa.

Seksikertojen määrä ei tietenkään kerro kaikkea. Parisuhteen hyvinvoinnin kannalta olennaisinta on, että molemmat ovat tilanteeseen tyytyväisiä – oli seksiä kerran päivässä, viikossa, kuukaudessa tai vuodessa.

Spontaanin halun harha

Joutilaisuus. Sitä kun ehtisi kokea tarpeeksi, niin asiantuntijoiden mukaan seksielämäkin aktivoituisi. Maaret Kallio neuvoo etsimään tietoisesti arkeen oleilun ja kujeilun hetkiä kumppanin kanssa.

Toisaalta jos jää odottelemaan buddhamaisia mielentiloja, saa odotella seksiäkin. Spontaani intohimo on nimittäin pitkälti harhaa.

– Monen mielestä seksi on jotenkin huonompaa, jos halut eivät herää heti, kun aletaan heitellä vaatteita pois.

Naisilla halu saattaa herätä kunnolla vasta kiihottumisen jälkeen, Maaret muistuttaa.

Jos siis seksille ei halua sanoa ehdotonta eitä, voisi Maaretin mielestä ainakin kokeilla. Pakottamalla halu ei herää, mutta jos vähän viitsii heittäytyä ottamaan hellyyttä vastaan tai antamaan sitä, tilanne voi kääntyä ihan mukavaksi. Jo pelkkä hellyys antaa energiaa.

– Ei yhdynnän tarvitse olla ainoa tavoite: myös miehet ovat ihan yhtä onnellisia vain lähekkäin olemisesta.

Rentouttaa ja helpottaa stressiä

Kiireen ja suorittamisen noidankehää syytellessä helposti unohtuu, että noin periaatteessa parisuhteen idea on antaa energiaa, ei viedä sitä. Ja että seksistä voi olla iloa ja hyötyäkin. Jos asiat ovat päinvastoin, kannattaisi ehkä tehdä jotain.

– Hyvä seksi tuo nautintoa, vahvistaa itsetuntoa ja auttaa rentoutumaan. Parisuhteessa se on liimaa, joka lujittaa suhdetta, auttaa kokemaan läheisyyttä, saa arvostamaan kumppania ja vahvistaa uskollisuutta, Maaret Kallio luettelee.

Parhaimmillaan seksi helpottaa stressiä. Se onkin mainio keino unohtaa kiire ja kaikki muu edes hetkeksi, sanoo Minna, 29.

– Pitää olla sen verran itsekäs, että osaa ottaa aikaa itselleen ja parisuhteelleen. Kukaan ei kuole, jos tiskit lojuvat joskus päivän pidempään altaassa tai kynnet ovat lakkaamatta. Seksi on mukavaa, kun antaa itsensä suhtautua siihen niin – ja unohtaa ajan kulumisen ja turhan tiukkapipoisuuden edes hetkeksi, Minna myhäilee.

Kaikki seksikerrat eivät jää mieleen niiden upeuden takia.

Kysyimme syksyllä menaiset.fi:n lukijoilta, millaista on huono seksi. Vastausten perusteella voisi sanoa, että huono seksi on pelkästään sitä itseään. Touhusta puuttuu intohimo, toisen huomioon ottaminen ja kaikki lämpö.

”Huono seksi on pakkopullaa, joka ei tunnu henkisesti miltään”, 29-vuotias nainen kiteytti kyselyssämme.

Lue lisää: Pornon jäljittelyä, mekaanista jynkytystä – 10 naista kertoo, millaista on huono seksi

Pyysimme lukijoitamme myös kertomaan, millainen heidän kaikkien aikojen huonoin seksikokemus oli. Moni kertoi katuvansa yhden illan juttuja ja känniseksiä. Jotkut kertoivat, että jälkikäteen ajateltuna kaikki seksi entisen kumppanin kanssa oli ollut surkeaa.

Tällaiset seksikokemukset kyselyyn vastanneita kaduttivat:

  1. ”Yhdenillanjuttu jonka aamuna kumpikaan ei muistanut toisen nimeä. Toisen luota oli pakko kävellä nolona katukyltin alta, että tietää, mihin taksin pitäisi tulla.” Nainen, 51
  2. ”Huonoin seksikokemus oli ihan liian nopeaa soheltamista. Se tapahtui tyypin kanssa, jota tapailin aikoinaan. Touhu kesti valehtelematta vain puoli minuuttia, jos sitäkään. Suhde loppui sekin lyhyeen.” Nainen, 34
  3. ”Tyyppi kosketteli minua niin kovakouraisesti, että piti melkein estellä. Hän ei osannut kuunnellut toiveita hellästi koskettelusta, vaan vakuutteli, että tykkään kuitenkin. Aamuyöllä heräsin, että hän yritti tulla sisääni. Kokemus oli kaikin puolin epämiellyttävä.” Nainen, 30
  4. ”Kumppani tuli minuutissa, enkä tuntenut sen aikana mitään. Aktin jälkeen hän sanoi, että on pahoillaan ja lähtee pois, jotta voin hoidella itse itseni. Törkeää! Kokemus kadutti. Emme nähneet enää sen jälkeen. Hän laittoi kyllä viestiä, mutta minä en vastannut.” Nainen, 30
  5. ”Huonon seksikokemus oli yhdenyönjutun kanssa. Hän olisi sänkyyn mennessä halunnut, että ajelen häpykarvani. En todellakaan ajele vain yhden illan takia, haloo.” Nainen, 35
  6. ”Kumppanin kanssa ei ollut mitään esileikkiä. Hän vain makasi ja halusi minun tekevän kaiken työn. Hän ei kuunnellut yhtään toiveitani. Lopuksi käskin häntä hoitelemaan itsensä muualla ja aloin nukkua. Myöhemmin selvisi, että tyyppi oli varattu, vaikka olimme tapailleet jo hetken aikaa. Se oli todellinen pohjanoteeraus.” Nainen, 27
  7. ”Friends with benefits -tyyppisessä suhteessa tyyppi keskittyi aina vain itseensä. Hän laukesi aina liian nopeasti – monesti jo ennen kuin ehdimme edes ottaa vaatteita pois. Kun hän oli saanut orgasmin, hän meni suihkuun ja katsomaan telkkaria jättäen minut yksin sänkyyn makaaman. Ei kiitos sellaista enää koskaan.” Nainen, 32
  8. Eräs yhden illan juttuni otti kondomin salaa pois ja laukesi sisälleni. Se oli erittäin sikamaista, itsekästä ja vastuutonta käytöstä. Samainen kumppani oli itsekäs seksissä muutenkin.” Nainen, 32
  9. ”Eksäni oli manipuloiva narsisti. Hän laittoi pornon pyörimään ja suunnilleen ilmoitti, milloin haluaa saada orgasmin. Oma innostus ei tietenkään ollut huipussaan, joten seksistä ei tullut mitään. Toinen syytti minua siitä, että kaikki oli huonosti. Kaikki oli aina minun syytäni. Rakkaudettomuus ja intohimottomuus oli turhauttavaa ja satutti.” Nainen, 24
  10. ”Entinen aviopuolisoni ei ollut kiinnostunut seksistä tai minusta suhteemme viimeisenä vuonna. Hän kuitenkin tiesi minun olevan hyvin seksuaalinen, joten hän ikään kuin alistui seksiin kanssa. Se oli kammottavan pakotettua. Viimeisen seksikertamme jälkeen oloni oli nöyryytetty ja itkuinen. Naisellisuuteni oli poljettu pohjamutiin. Erosimme sen jälkeen.” Nainen, 54
Nollatoleranssi

”Erittäin sikamaista ja vastuutonta käytöstä” – naiset kertovat seksikerroista, jotka olisivat kernaasti saaneet jäädä välistä......

Onneksi kaikki miehet, eivät ole tunteettomia narsisteja, kuten eivät kaikki naisetkaan. On vielä ihmisyyttä, empatiaa ja aitoa välittämistä, kaikki alkaa itsestä ja huono energia kaikkoaa, kuin vesi hanhen selästä, kun on vahvasti oma itsensä.
Lue kommentti
Vierailija

”Erittäin sikamaista ja vastuutonta käytöstä” – naiset kertovat seksikerroista, jotka olisivat kernaasti saaneet jäädä välistä......

Tämä kommentti naiseuden polkemisesta pohjamutiin... vaikuttaa siltä, että naisen itsetunto on hyvin vahvasti sidoksissa seksuaalisesti halutuksi tulemiseen. Pitääkö miehen tuntea tästäkin huonoa omaatuntoa, jos nainen vaan lakkaa kiihottamasta esimerkiksi fyysisten syiden takia? Esimerkiksi vastenmielisen voimakkaan lihomisen ja itsestään piittaamasta lakkaamisen takia?
Lue kommentti

Vantaalaiset Maija ja Niko löytävät parinvaihdosta kiinnostuneita kumppaneita netistä. – Minun ei tarvitse käydä vieraissa, koska vaimo hoitaa vieraat minulle.

Vantaalaiset, nelikymppiset Maija ja Niko ovat olleet puolisen vuotta parinvaihtajia. Kahden lapsen ja 17 yhdessä vietetyn vuoden jälkeen pari huomasi, että heistä oli tullut vain ystäviä. He päättivät, että yhteinen kipinä pitäisi palauttaa, ja keksivät, että se onnistuisi harrastamalla seksiä toisen seurustelevan pariskunnan kanssa.

– Olin aiemmin pettänyt Nikoa ja aiheuttanut hänelle mielipahaa. Emme silti kumpikaan toivoneet eroa. Aloimme keskustella haluistamme perin pohjin ja mietimme yhdessä, mikä ratkaisu meille voisi toimia. Ensin pohdimme kolmen kimppaa, mutta lopulta Niko ehdotti parinvaihtoa, Maija kertoo.

”Kyllä minä etukäteen pohdin, tuntuisiko pahalta nähdä oma vaimo vieraan kanssa.”

– Kyllä minä etukäteen pohdin, tuntuisiko pahalta nähdä oma vaimo vieraan kanssa. Mutta päätin, että katsotaan ja kokeillaan. Nyt ajattelen, että kun näen vaimoni nauttivan seksistä toisen kanssa, nautin itse, Niko jatkaa.

Seuraa netistä

Maija ja Niko lähtivät etsimään seuraa suomalaisilta maksullisilta parinvaihtonettisivuilta. Niissä jokainen pari esittelee itsensä ja listaa seksuaaliset mieltymyksensä. Maijan ja Nikon mukaan sivustoilla on satoja pariskuntia ja toiveita kesymmistä mieltymyksistä kovan luokan SM-harrastajiin.

Maijalle ja Nikolle on tärkeää, että ennen parinvaihtotapaamista he puhuvat parin kanssa puhelimessa ja näkevät näistä kuvan.

– Kerran minulle soitti mies, joka oli hirveässä kännissä. Jutellessa kävi ilmi, ettei hänellä edes ollut kunnollista suhdetta. Mieluummin selvitän nämä asiat etukäteen, ettei varsinaisessa tapaamisessa tule yllätyksiä. Muuten kaikki on mennyt hyvin, Maija sanoo.

”Tuttujen kohtaaminen ei pelota, samalla asiallahan he liikkuvat kuin mekin.”

Maija työskentelee toimistosihteerinä ja Niko ylempänä toimihenkilönä. Heitä ei pelottanut, että seuraa etsiessä netissä tulisi vastaan pomo tai muu tuttu. Itse he eivät esiinny sivustoilla omilla kasvoillaan, mutta lähettävät kuvan pyydettäessä.

– Tuttujen kohtaaminen ei pelota, samalla asiallahan he liikkuvat kuin mekin. Yksi lähellämme asuva vanhempi pariskunta siellä olikin. Emme kuitenkaan halua olla tunnistettavia, sillä netissä ei koskaan voi tietää, kuka kuvia katsoo. Ja kuvia noilla sivustoilla kyllä näkee, ei tosin kasvoista.

Eka kerta

Ensimmäinen parinvaihto oli Maijan ja Nikon mukaan kutkuttava kokemus. Niko kertoo, että koko edeltävä viikko meni kuin siivillä, kun hän odotti yhteistä sovittua tapaamista. Toinen pari tuli heidän luokseen ja vietti heidän kotonaan kuusi tuntia. Ensimmäiset tunnit pariskunnat tosin vain juttelivat keskenään ja tutustuivat.

– Keskinäinen kemia toisen parin kanssa on meille tärkeää. Haluamme nauttia heidän seurastaan muutenkin kuin sängyssä. Emme myöskään halua harrastaa seksiä sulkeutumalla eri asuntoihin vaimot vaihtoon -meiningillä, vaan haluamme olla kaikki yhdessä samassa tilassa. Eri huoneissa voimme kyllä olla.

Kohtaamisille on parinvaihtoa välittävillä nettisivuilla kirjattu tarkat pelisäännöt: jos kesken kaiken alkaa kaduttaa, seksiä ei ole pakko harrastaa. Ei tarkoittaa aina ei. Yhteiset pelisäännöt luovat keskinäistä luottamusta varsinaiseen tilanteeseen.

”Minut saa sitoa, mutta vain Niko.”

– Minut saa sitoa, mutta vain Niko. Ja hänen pitää pysyä koko ajan kanssani samassa huoneessa. Jos hän lähtisi, kun olen sidottuna, tuntisin oloni liian turvattomaksi, Maija huomauttaa.

Maijan ehto on sekin, että toinen nainen on bi, tai ainakin utelias kokeilemaan seksiä naisen kanssa, sillä Maija itse kaipaa sitä. Nikolla ei ole vastaavia mielihaluja miehiä kohtaan.

– Minulla ei kuitenkaan ole mitään sitä vastaan, että katsomme, kun naiset ovat keskenään.

Vakiparin kanssa

Ensimmäistä paria Maija ja Niko eivät ole enää tavanneet, mutta seuraavan parinvaihtotapaamisen kautta löytynyttä pariskuntaa he ovat nähneet useamman kerran. Maija ja Niko kutsuvat heitä jo vakiparikseen. Tapailu alkoi niin, että Maija meni ensin vain kahvittelemaan ja juttelemaan parin kanssa.

– Heidän toiveensa oli, että harrastamme seksiä omien tuttujen kumppaneidemme kanssa samassa tilassa. Aloitimmekin niin, mutta lopulta tilanne johti luontevasti siihen, että sekoituimme.

Maija ja Niko näkisivät vakipariaan mieluusti enemmänkin, mutta ruuhkavuosien ja vuorotyön takia tapaamisia on haasteellista järjestää. Lapset ovat silloin hoidossa muualla.

”En suosittelisi parinvaihtoa entuudestaan tutuille ystäväpariskunnille.”

Seksin lisäksi parinvaihto on vastannut myös ystävänkaipuuseen. Maijalla ja Nikolla ei ole lähipiirissään ystäväpariskuntia, joita he tapaisivat säännöllisesti.

– En suosittelisi parinvaihtoa entuudestaan tutuille ystäväpariskunnille, siinä voisi äkkiä loppua ystävyys, Niko huomauttaa.

Pari tiedostaa myös, että moni pitää heidän ratkaisuaan normien vastaisena.

– Olen kuullut ihmisten puhuvan, että parinvaihto on kuvottavaa, inhottavaa huoraamista. Se lähinnä huvittaa. Meidän tyylistämme ei tarvitse tykätä, mutta ei se keneltäkään ole pois, jos tämä sopii meille, Maija pohtii.

– Emme riko lakia, loukkaa muita tai pahoita kenenkään mieltä, joten ei tässä ole mitään perverssiä, Niko sanoo.

Äijäporukka hiljaiseksi

Parinvaihto on Maijan ja Nikon mukaan tuonut heidän elämäänsä pelkästään positiivisia asioita. Suhteeseen on löytynyt toivottu kipinä, ja hyvä olo säteilee kaikkeen tekemiseen. He kuitenkin painottavat, että ovat vasta kokemuksensa alussa.

Pari on puhunut mieltymyksistään tuttavapiirissä aikuisten kesken. Niko pääsi häkellyttämään myös miesvaltaisen työporukkansa.

– Vanhemmat äijät heittivät töissä keskenään pettämisläppää. Minä huomautin, ettei minun tarvitse käydä vieraissa, koska vaimo hoitaa vieraat minulle, Niko nauraa.

Maija on ollut pariskunnasta aina avomielisempi. Jo ennen nykyistä ratkaisua hän on antanut Nikolle luvan pettää, jos tämä sitä haluaa.

”Vakava suhde on eri asia kuin irtoseksi.”

– Olen sanonut, ettei minua haittaa, jos vaikka työmatkalla käyt toisessa kolossa. Tunteita ei kuitenkaan saa sekoittaa peliin, sillä vakava suhde on eri asia kuin irtoseksi, Maija huomauttaa.

Pettäminen ei ole kuitenkaan koskaan houkutellut Nikoa.

– Olen aiemmin ollut konservatiivisempi ja ajatellut, että seksi kuuluu vain parisuhteeseen. Mutta kun olen asiaa tosissani pohtinut, olen oppinut tajuamaan, mitä minä itse oikeasti haluan. Ei minun ole pakko noudattaa yleisiä normeja. Sen ymmärrettyäni meillä menee paremmin kuin koskaan, nautimme elämästä ihan uudella tasolla, Niko iloitsee.

Maijan ja Nikon nimet on muutettu.

AmiNoa

Parinvaihto pelasti Maijan ja Nikon suhteen: ”Kun näen vaimoni nauttivan seksistä toisen kanssa, nautin itse”

Kt: "Silloin kun asiat on ok ja kaikki tyytyväisiä niin ero ei ole lopputulos." Kuin omasta suustani pari vuotta sitten... Uskoimme ja uskottelimme itsellemme ja toisillemme, ettei sovittu seksi muiden kanssa vaaranna parisuhdetta. Toisin kävi, kaikki mitä se nosti pintaan oli liikaa vaikka kuinka tahdoimme toisillemme vain hyvää, teimme parhaamme ja olimme omasta mielestämme kypsiä ja analyyttisiä. Tämä rakkaudella varoituksen sanasena sinulle, vaikka oletkin aikuinen ihminen. Sanottakoon...
Lue kommentti
Kt

Parinvaihto pelasti Maijan ja Nikon suhteen: ”Kun näen vaimoni nauttivan seksistä toisen kanssa, nautin itse”

sinnesuntännejatakaisin kirjoitti: Kas kummaa. Miehet katsovat kun naiset puuhaavat keskenään mutta miehet ovat miehekkään heteroita, joopa joo. Pornosivuilta kopsattuja tarinoita. Ei muuten ole. Ihan itse olen haastattelun mieheni kanssa antanut. Ja tänäänkin oli erinomainen tapaaminen toisen parin kanssa. Joku taitaa olla vaan vähän kateellinen ;)
Lue kommentti