Me Naiset
|
Me Naiset
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

…ja vastaukset niihin!

Voiko miehen penis murtua?
Penis ei ole luu, mutta se voi vahingoittua, mikäli seksi tai itsetyydytys on kovin villiä ja erektiossa oleva penis taipuu liikaa. Women’s Healthin haastattelema gynekologi Alyssa Dweck kehottaa hakeutumista ensiapuun, mikäli kipu on kova.

Mitä pitää tehdä, jos kondomi irtoaa ja jää naisen sisälle?
Ei ainakaan panikoida. Se ei ole edes kovin harvinaista. Poista kondomi ja varmista, että se on ehjä. Mikäli käytössä ei ole muuta ehkäisymenetelmää, esimerkiksi e-pillereitä, varminta on hakea apteekista jälkiehkäisypilleri mahdollisimman pian. Myös sukupuolitaudit kannattaa testata, mikäli sellaisten mahdollisuus on olemassa.

Miksi en saa koskaan orgasmia seksin aikana? Mitä asialle voi tehdä?
Kehossasi tuskin on mitään vikaa, vaan usein ongelma on vain se, ettei oikeaa kohtaa tyydytykselle tahdo löytyä. ”Moni nainen ei saa orgasmia yhdynnässä, mutta se onnistuu klitorista stimuloimalla”, selittää Alyssa Dweck. Myös jotkin perussairaudet ja lääkitykset voivat vaikeuttaa orgasmin saamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voiko seksin aikana pissata?
Ei oikeastaan. Todennäköisempää on, että tuntee tarvetta pissata, mutta tohtori Emily Morsen mukaan se on vain hyvä juttu. ”Se tarkoittaa, että osutte G-pisteeseesi ja saatat olla lähellä orgasmia.” Pieniä lirahduksia voi tulla seksin aikana, jos rakko on ihan täysi, mutta Alyssa Dweck on sitä mieltä, että useammin kyse on naisen ejakulaatiosta, joka tapahtuu orgasmin aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miten emätinpieruja voi välttää?
Ei valitettavasti oikein mitenkään. On luonnollista, että yhdynnän aikana vaginaan jää ilmaa, joka saattaa vapautua sieltä törähdyksen kera joko yhdynnän aikana tai jälkeen.

Onko normaalia kostua todella paljon seksin aikana?
Kyllä, eikä se ole merkki siitä, että jokin olisi vialla. Kuivat limakalvot ovat ikävämpi ongelma, mutta niihinkin auttaa liukuvoide. Kun liukastetta on paljon, orgasmin saaminen voi olla jopa helpompaa.

Mikä oikeastaan on naisen ejakulaatio?
Ejakulaatio tapahtuu, kun naisen virtsaputkesta vapautuu nestettä. ”Vapautuminen on yhteydessä intensiiviseen G-pisteen stimulointiin”, kertoo Emily Morse. Kyse ei ole virtsasta, vaikka moni niin luulee, vaan neste on vähän kuin miehen spermaa, vain ilman siittiöitä. Tapahtui pornoelokuvissa sitten mitä ikinä, kaikki naiset eivät ejakuloi aina ja jatkuvasti.

Mitä pitää tehdä, jos miehellä on epämukavan suuri (tai pieni) penis?
Jos seksi tekee kipeää tai ei tyydytä, asia kannattaa ottaa puheeksi. Peniksen pientä kokoa ei tarvitse ottaa suoraan puheeksi, vaan voi kertoa, kuinka hyvältä tuntuu, kun hän koskettelee klitoristasi. Jos penis on liian suuri, kannattaa käyttää paljon liukuvoidetta ja edetä mahdollisimman hitaasti. Nainen päällä -asento on siinä mielessä paras, että tahdin saa päättää itse ja edetä juuri sitä vauhtia, joka tuntuu hyvältä.

Lähde: Women’s Health


Lue myös:

Haluatko useammin seksiä? Heivaa taulukot ja tee näin

Pidätkö itseäsi lemmenguruna? Älä usko ainakaan näihin seksimyytteihin!

Kesän kuumin juttu: Helleseksi ilman hikeä

Sisältö jatkuu mainoksen alla