Aamuaurinkoko se sieltä pilkistää? Kuva: Shutterstock
Aamuaurinkoko se sieltä pilkistää? Kuva: Shutterstock

Olisiko juuri nyt se hetki? Varo, ettet missaa!

Väsyttää, on kiire, särkee päätä - ja siksi ei juuri nyt huvita.

Mutta kannattaisiko huvittaa silti? Seksin harrastamisesta saa nautinnon lisäksi myös muita erityishyötyjä. Seksin on todettu muun muassa kasvattavan uusia aivosoluja ja parantavan pitkäkestoista muistia.

Milloin siis on paras aika seksille?

Womens Health listasi hetkiä, jolloin erityisesti kannattaa kokeilla petipuuhia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Ennen tärkeää esiintymistä

Tutkimukset ovat osoittaneet, että seksi rentouttaa, laskee verenpainetta ja vähentää stressiä. Jos siis edessä on hermostuttava tilanne, kokeile, josko seksisessio rauhoittaisi hermojasi.

2. Aamuisin

Moni vannoo aamuseksin nimeen, eikä suotta. Seksiasiantuntija Jessica O'Reillyn mukaan testosteroni- ja energiatasot ovat huipussaan juuri aamuisin. Lisäksi seksin harrastaminen lisää oksitosiini-hormonin eritystä, joka vahvistaa parin välillä vallitsevaa yhteenkuuluvuuden tunnetta koko päivän ajaksi.

3. Kun pelkäät olevasi tulossa kipeäksi

Tutkimusten mukaan seksin harrastaminen vahvistaa vastustuskykyä. Sen lisäksi, että vierailet C-vitamiinipurkilla, muista piipahtaa säännöllisesti myös vällyjen välissä.

4. Kuukautiskierron 14 päivänä

Naisen klitoriksen on todettu kasvavan 20 prosenttia suuremmaksi kuukautiskierron toisen viikon aikana. Samalla myös klitoriksen orgasmiherkkyys lisääntyy. Ota asiasta ilo irti.

5. Urheilusuorituksen jälkeen

Liikunta lisää testosteronin määrää elimistössä, joten hikoilu todellakin lisää halun määrää. Lisäksi urheileminen lisää verenkiertoa naisten sukupuolielimissä, mikä helpottaa kiihottumista. Sänky voikin olla oiva paikka loppuverryttelylle - ja pieni lisäbonus: seksin harrastaminen myös polttaa kaloreita.

6. Huonona päivänä

Oliko töissä erityisen paha päivä? Riitelitkö ystävän kanssa? Onko olo muuten ärtynyt? Ei hätää, seksi lohduttaa. Seksi ja muu fyysinen läheisyys vähentävät stressiä ja parantavat mielialaa.

7. Aina, kun tekee mieli

Tätä ei Womens Healthin vinkeistä löytynyt, mutta kyllähän seksiä nyt hyvänen aika kannattaa ainakin pyrkiä harrastamaan silloin, kun mieli tekee, ja...

8. ... joskus sitä saattaa kannattaa kokeilla myös silloin, kun ei edes erityisesti tee mieli. Seksi nimittäin saattaa yllättyä positiivisesti. Kuten kävi bloggarille, joka kokeili harrastaa seksiä siippansa kanssa joka päivä.

Lue myös:

Bloggari kokeili: Seksiä siipan kanssa joka päivä - mitä tapahtui?

20 seksifaktaa, joita tarvitset elämässäsi - tai ainakin haluat tietää

Hulvaton video: pariskunta testasi seksiasentoja kaupungilla

Sisältö jatkuu mainoksen alla