Seksi ei katso kuukautiskiertoa. Ilman tamponia sitten kuitenkin! Kuva: Colourbox
Seksi ei katso kuukautiskiertoa. Ilman tamponia sitten kuitenkin! Kuva: Colourbox

Seksiä menkkojen aikaan? Ei ongelmaa! Parhaimmillaan se on oikein nautinnollista.

1. Lievitystä kipuihin

Jos kärsit kovista krampeista kuukautisten aikana, orgasmi voi tuoda niihin helpotusta. Orgasmi vapauttaa kehossa hyvänolonhormoneita, jotka voivat lieventää tuskaa. Oman kehon tuottamat hormonit ovat lisäksi voimakkaampia kivunlievittäjiä kuin perusburanat.

2. Hyvästit liukuvoiteelle

Kärsitkö alapään limakalvojen kuivuudesta? Kuukautiset saattavat tarjota luonnollisen avun vaivaan.

Liukuvoide tarjoaa tien nautinnollisempaan seksiin. Lue lisää täältä.

3. Lyhyemmät kuukautiset

Kun nainen saa orgasmin, hänen kohtunsa supistelee. Jokainen supistus nopeuttaa kuukautisveren ja sen mukana valuvan kohdun vanhan limakalvon poistumista. Mitä nopeammin ne poistuvat, sitä lyhyemmät menkatkin ovat.

4. Pois mukavuusalueelta

Oletko jämähtänyt samoihin tuttuihin asentoihin? Menkkaseksi saattaa muuttaa asian. Jos haluaa välttää sotkua, kannattaa siirtää touhu esimerkiksi suihkuun.

Kuinka suihkuseksi onnistuu parhaiten? Lue lisää täältä.

5. Myönnä pois, haluat kuitenkin!

Moni nainen himoitsee seksiä menkkojen aikaan. Health kertoo, että syy löytyy hormoneista.

Kuukautisten ensimmäisenä päivänä testosteroni- ja estrogeenitasot ovat matalalla. Muutaman päivän kuluttua testosteronitaso kuitenkin kohoaa – ja sen mukana myös seksihalut.

6. Ällötys unohtuu

Aiheuttaako menkkaseksi inhoreaktion? Kannattaa silti kokeilla. Hollantilaistutkimuksen mukaan kuukautisten aiheuttama ällötys yleensä vaimenee, kun kiihottuu kunnolla.

7. Innostunut kumppani

On harhaluuloa, että kaikki ihmiset kavahtaisivat ajatusta seksistä kuukautisten aikaan. Osa ihmisistä voi innostua ajatuksesta.

Bustle muistuttaa, että menkkaseksi saattaa jopa lisätä läheisyyttä sinun ja kumppanisi välille, koska sitä ei harrasteta ihan jokaisen partnerin kanssa.

Ennen kuin ryhdyt toimiin, muista nämä asiat:

Älä unohda ehkäisyä. Kuukautiset eivät tarkoita sitä, ettei voisi tulla raskaaksi. Menkkojen aikaan myös seksitaudit saattavat tarttua helpommin

Joillekin naisille seksi kuukautisten aikaan aiheuttaa kipua, koska munasarjat ovat niin herkillä. Kipua voi helpottaa asentoa muuttamalla.

Seksi kuukautisten aikaan ei ole niin sotkuista kuin moni luulee. Jos lakanat haluaa pitää täysin puhtaina, alle kannattaa kuitenkin levittää pyyhe. Myös seksitamponi on kokeilemisen arvoinen.

Mutta: menkkaseksistä ei ole pakko innostua – eikä siihen saa painostaa. 

Vierailija

7 hyvää syytä harrastaa seksiä kuukautisten aikana – ja 6 asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon

Harrastin seksiä mieheni kanssa ensimmäistä kertaa kuukautisten aikana ja kivut heti helpotti en tarvinnutkaan särkylääkkeitä niin kuin tavallisesti koviin kuukautiskipuihini. Aikaisemmin kumpikin luuli ettei toinen halua menkkojen aikaan yhdyntää. Onneksi ymmärsin varmistaa asian ja nyt saamme nauttia tästä lähtien myös sotkuisina päivinä. Pyyhe vain suojaksi ja lopuksi suihkuun. Täydellistä kun keho niin herkkänä ja tunteet pinnassa. Jatkuvia orgasmeja ja hyvää oloa koko päiväksi kipujen...
Lue kommentti