”Noh Pekka-kulta, miten olisi pikaiset?” Kuva: Shutterstock
”Noh Pekka-kulta, miten olisi pikaiset?” Kuva: Shutterstock

Tavallinen seksi kunniaan!

Jokainen ruuhkavuosia elelevä tyyppi tietää, ettei aktiivisen seksielämän ylläpitäminen parisuhteessa ole aina ihan helppoa. Vaikka tutkimusten mukaan suomalaisten seksitavat ovat nykyään yhä monipuolisempia, arjessa monipuolisuutta ei välttämättä näy tai kuulu – hyvä jos on seksiä ollenkaan.

Mutta! Eihän sitä meidän kaikkien tarvitse vääntäytyä erikoisen seksin lumoihin. Joskus niin sanottu ”ihan tavallinen seksi” on tyystin parasta.

Arkisen seksin nimeen liputtaa myös Naislaif-blogia kirjoittava uusperheen vanhempi. Hän on nimennyt kiireisessä perhe-elämässä tapahtuvat petipuuhat Pirkka-seksiksi.

Pirkka-seksin käsitettä hän avaa blogissaan näin: ”Pirkka-seksi on arkista, pikaista ja tarpeen tyydyttävää seksiä, joka mielestäni on parisuhteen kantava voima.”

Listasimme bloggaajan innoittamina syyt sille, miksi Pirkka-seksi eli pikainen, arkinen ja kaikessa pirkkamaisuudessaan tyystin tavallinen seksi on aivan parasta:

1. Se ei vaadi valmistautumista.

Pirkka-seksiä varten ei ole todellakaan pakko ajella sääriä tai bikinirajaa. Siihen jopa tavallaan kuuluu se, että on orastavasti likainen luonnonlapsi.

2. Se ei kaipaa kikkailujakaan.

Ei tarvita tanssia sisäiselle jumalattarelle eikä osoittaa taiturimaisia suuseksitaitoja. Kuten 29-vuotias nainen aiemmassa jutussamme kiteytti: ”Hyvä seksi voi olla ihan tavallista. Siihen ei aina tarvita kummallisia asentoja tai lisävempaimia. Toki ne voivat menoa piristää, mutta niiden käyttämisestä ei tarvitse tuntea painetta.”

3. Se ei kysy kellonlyömää eikä paikkaa.

Pirkka-seksissä yhtä hyvä paikka on sänky tai kesäinen mökkisauna. Tai vaikka vessa. Oikeastaan mikä tahansa kodin nurkka käy, kunhan kukaan muu ei sinne samaan aikaan eksy. Tärkeintä on, että seksiä on.

4. Siihen ei tuhlata muutenkin kortilla olevaa aikaa.

Riittääpähän minuutteja muullekin. Esimerkiksi nukkumiselle.

5. Sitä voi harrastaa puolinukuksissaankin.

Pirkka-seksi antaa luvan rentoutua ja jopa uinahtaa kesken hommien. Kunhan suunnilleen pitää mielessä toisen fysiologiset ulottuvuudet.

6. Se tuo onnea elämään.

Tutkijoiden mukaan seksin harrastaminen kannattaa, ja sen määrää arjessa kannattaisi myös lisätä. Aina tämän ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa tuntikausien rakastelua. Joskus se voi olla puhtaasti ”ihan sitä itseään”.

7. Se on ainoa, jota on saatavilla.

Onhan siinäkin yksin syy, miksi Pirkka-seksi on niin mahtavaa.

Vierailija

7 syytä, miksi ”Pirkka-seksi” on niin jumalattoman mahtavaa

Olen ollut jo kauan sitä mieltä että seksistä vouhotetaan ihan liian paljon..Maailman tapista on osattu kiksautella ja se siitä..Se on ehdottomasti kahden kauppa ja ei siitä tarvitse kylille huudella.. Nyt on mukamas sääntöjä tai neuvoja siitä miten homma pitää hoitaa, kuinka usein ,miten päin jne jne... Olen varma että se aiheuttaa vain traumoja monille ihmisille .. Luonto se kyllä tikanpojan puuhun vetää ,niinkuin on aina ennenkin tehnyt..
Lue kommentti

Vastaa kysymyksiin ja selvitä, miten avoin olet seksuaalisesti.

 

Seksipositiivinen kulttuuri on ollut nousussa 2010-luvulla. Mutta ei se pelkästään nuoriin liity.

Jokainen voi panna niin paljon kuin haluaa. Näin sanoo Iiris Flinkkilä, 24, Helsingin Sanomien Nyt-liitteen haastattelussa. Flinkkilä antaa artikkelissa äänen sukupolvelle, joka suhtautuu seksiin mutkattomasti – kenties monen mielestä myös vapaamielisesti. Flinkkilä ei ole yksin ajatustensa kanssa, sillä Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalanen vahvistaa HS:ssä, että seksipositiivinen kulttuuri on ollut nousussa 2010-luvulla.

Mutta mistä seksipositiivuuden nousussa on oikein kyse?

– Siinä kyse yhdenlaisesta seksuaalisesta vapautumisesta. Ajatellaan, että seksi on arkinen asia. Sitä voi ja saa harrastaa koska vaan, kenen kanssa vaan ja että ennen kaikkea seksistä saa nauttia. Seksistä nautitaan vähemmillä säännöillä, erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja Puhu muru - bloggaaja Marja Kihlström kertoo.

”Jotkut saattavat muuttaa perinteisen suhteen vapaaksi suhteeksi tai harrastaa parinvaihtoa.”

Ei seksiä ennen kolmansia treffejä. Jos antaa ekoilla treffeillä, saa kevytkenkäisen leiman. Seksi on vain kahden ihmisen välinen asia.

Seksiin liittyy monia kirjoittamattomia sääntöjä. Kihlströmin mukaan seksipositiivisuuden nousu tarkoittaa sitä, että tällaiset hokemat heitetään romukoppaan. HS:n jutussa puhutaan, että seksipositiivisuuden nousu näkyy nuorissa, arviolta alle kolmekymppisissä. Kihlström ei terapeuttina allekirjoita väitettä.

– Seksipositiivisuuden nousu näkyy terapiavastaanotollani myös vanhemmissa sukupolvissa. Se tarkoittaa sitä, että jotkut saattavat muuttaa perinteisen suhteen vapaaksi suhteeksi tai harrastaa parinvaihtoa. Yhä useampi on avoin ainakin harkitsemaan erilaisia tapoja olla yhdessä – olipa heillä lapsia tai ei – ja riippumatta siitä, minkä ikäisiä ja miten pitkään he ovat olleet suhteessa. Tämä ilmiö koskee myös sinkkuja, Kihlström kertoo.


Seksuaalinen vapautuminen näkyy myös Finsex-tutkimuksessa

Ja näkyy seksuaalinen vapaamielisyys myös tuoreessa Finsex-tutkimuksessa. Siitä selviää esimerkiksi, että yhä useampi hyväksyy seksin ilman rakkautta. Vuonna 2015 kaikenikäisistä miehistä 63 prosenttia ja naisista 56 prosenttia hyväksyi seksin ilman rakkautta. Nuoremmista ihmisistä sen hyväksyi molemmista sukupuolista jopa noin neljä viidesosaa.

Osmo Kontulan Finsex-tutkimuksessa näkyy ennen kaikkea naisten asenteiden vapautuminen. Ja vaikka vapautuminen ei liity pelkästään nuoriin, niin toki Kontulan tutkimuksista ilmenee se, että mitä lähemmäs eläkeikää mennään, sitä konservatiivisimmiksi asenteet muuttuvat.

Kihlström arvelee, että yksi syy asenteiden vapautumiselle on internet, seksuaalikasvatus – ja se, että seksistä puhutaan.

– Nuorissa tähän on vaikuttanut varmasti seksuaalikasvatus, joka on aivan eri tasolla nykyään kuin vaikkapa 60-, 70- ja 80-luvulla syntyneillä. Tiedetään, että mitä enemmän saa tietoa seksuaalisuudesta, sitä viisaampia päätöksiä nuoret tekevät.

Vierailija

”Yhä useampi pari on valmis harkitsemaan erilaisia tapoja olla yhdessä” – seksipositiivisuuden nousu ei koske vain nuoria

En ymmärrä, miksi seksipositiivisuus tarkoittaa sitä, että pitää olla monia kumppaneita ja kokeilla erilaisia asioita, joista ei välttämättä edes pidä. Miksi se ei olisi seksipositiivista, että odotetaan avioliittoon ja eikä katsota pornoa? Mitä negatiivista tässä on? Vain toistensa kanssa oleva aviopari voi olla hyvinkin seksipositiivisia ja pitää seksiä ihanana ja tärkeänä asiana.
Lue kommentti
---

”Yhä useampi pari on valmis harkitsemaan erilaisia tapoja olla yhdessä” – seksipositiivisuuden nousu ei koske vain nuoria

On täysin ok harrastaa seksiä niin usein kuin haluaa, niin monen kanssa kuin haluaa, ja vaikka minuutti tapaamisen jälkeen, mutta sen voi tehdä myös olematta k*sipää ja jos tyyppi tietää panevansa varattua, hän on k*sipää. (Tottakai se pettäjä on suurempi p*skiainen, en sitä kiellä.)
Lue kommentti