Valitse: se on joko sinihome, valkohome tai seksi. Kuva: Shutterstock
Valitse: se on joko sinihome, valkohome tai seksi. Kuva: Shutterstock

Ja arvatkaa mitä: lista on tietenkin täynnä juttuja, joita tekee mieli syödä.

Kaikki tietävät, että seksihalut lisääntyvät, jos syö niljakkaita asioita kuten ostereita tai härskin näköisiä asioita kuten parsaa. Vastaavasti thedailymeal.com kertoo, että herkullisten asioiden syöminen vähentää seksihaluja. Haittaako se sitten, kun nautintoa voi saada myös herkkujen syömisestä? Siinä mietittävää viikonlopuksi.

1. Juusto

Voi häiritä estrogeeni–testosteroni-tasapainoa, koska maidossa saattaa olla synteettisiä hormoneita... No, maidon vaarallisuudesta ollaan monta mieltä. Rohkeimmat voivat yrittää sekstata juuston jälkeenkin.

2. Tuore minttu

Ei mojitoja miehille! Mintun mentoli voi laskea testosteronipitoisuutta.

3. Kahvi

No totta kai. Kofeiiniherkkien ei kannata riskeerata, koska kahvi saattaa aiheuttaa levottomuutta ja tärinää. Toisaalta, toisia se voi auttaa pysymään hereillä ratkaisevat minuutit. Paljonko vetoa, että seuraavaksi kielletään suklaa?

4. Suklaa

Oikein arvattu! Suklaata on väitetty afrodisiakiksi, mutta joku Michael Hirt -niminen tohtorissetä väittää senkin olevan seksihormoneja laskeva herkku. Oikeasti suklaa lienee vain uhkaava kilpailija Michaelin avioelämälle, ja miehen kaunainen näkemys johtuu siitä.

5. Kevytlimsa

Makeutusaine aspartaami puolestaan heikentää serotoniinitasoja eli vie elämästä yleisesti kivuutta. Ehkä seksillä voisi toisaalta kohentaa limsan romahduttamat serotoniinitasot taas normaalille tasolle?

6. Lakritsi

Jos syö liikaa, libido laskee. Syyllinen on lakritsin sisältämä glykyrritsiini, joka voi himokuluttajalla aiheuttaa turvotusta, verenpaineen nousua ja jopa sydänongelmia. Kohtuukäyttäjät ovat turvassa.

7. Soija

Vanha tuttu syyllinen. Soijan kasviestrogeeni saattaa haitata elimistön omaa hormonitoimintaa ja heikentää seksihaluja. Ei mikään paha menetys jättää soijavalmisteita väliin, toisaalta.

8. Kovetettu rasva

Sellaista hyvinvoinnin osatekijää ei varmasti olekaan, joka ei kärsisi kovetetuista rasvoista elikkäs sipseistä, ranskalaisista, kekseistä ja muista länsimaisen ruokakulttuurin helmistä.

9. Alkoholi

Vanha tuttu tämäkin. Pari lasia ok, koska niiden jälkeen kuka tahansa näyttää haluttavammalta, mutta sitten koittaa alkaa alamäki ja löysyys.

10. Maissihiutaleet

Tuulahdus menneisyydestä! Maissihiutaleiden seksihaluja vähentävä voima tosin saattaa olla myytti, joka on peräisin itseltään John Harvey Kelloggilta. Kellogg oli nimittäin siveä mies, joka keksi aamiaistuotteen vähentämään poikien masturbointihaluja. Vähensikö se? Seurantatutkimuksia ei taidettu tehdä.

11. Mikropopcornit

Nii-in, ovat nimittäin löytäneet joidenkin jenkkituotteiden pussien sisäpinnoilta kehoa häiriköiviä kemikaaleja. Vaara vaanii sielläkin, missä kalorit ovat vähäisiä. Kannattaa aina valita parsakaali, se on turvallinen ja maistuu pahalta.

Lue myös:

Siivoaminen vie naisen seksihalut

Romantiikka tappaa miesten seksihalut

Ateria rakkaalle: 8 lemmekästä reseptiä