No eihän se nyt kotisohvalla ihan tältä näytä, mutta se on ihan ok! Kuva: Shutterstock
No eihän se nyt kotisohvalla ihan tältä näytä, mutta se on ihan ok! Kuva: Shutterstock

Sukat nyt vain eivät kuulu sänkyyn, ja muita totuuksia seksistä.

Asentovinkkejä ja ovelia seksikikkoja kyllä riittää, mutta puhutaanpa välillä myös seksin nolommista ja arkisemmista puolista. Marie Claire listasi seksisäännöt, jotka saavat aivan liian vähän huomiota.

1. Eka kerta uuden kumppanin kanssa ei ole koskaan paras. Kaikki aika kuluu ihmettelyyn (luomi tuossa kohtaa, onpas yllättävän karvainen selkä) ja yhteisen sävelen löytämiseen, eikä rentoudesta ole tietoakaan (muistinko ajella säärikarvat). Mutta pitäähän sitä muistella. 

2. Älä koskaan, koskaan kommentoi vartaloni epäkohtia. Sanakin, niin osoitan sinulle ovea.

3. Ei lässytystä. Jos kumppanille puhuu kuin lapselle, tunnelma on välittömästi pilalla. Tuhmien puhuminen pitää hoitaa aikuisella äänellä.

4. Seksi on oikeastaan aika huvittavaa. Outoja ääniä, pöljiä ilmeitä ja asentoyrityksiä, jotka tosiaan jäivät yrityksiksi. Ei ihme, että kiusallisuus saattaa olla tuttu seuralainen. Kun molemmat hyväksyvät hölmöydet, seksikään ei ole enää kiusallista.

5. Seksiä ei voi harrastaa sukat jalassa. Jos sukat ovat ainoa jäljellä oleva vaatekappale, nekin kannattaa riisua kyselemättä. Sukkaseksissä nyt vain on jotain todella outoa.

6. Jos et pyydä, et todennäköisesi myöskään saa. Kumppanisi ei ole ajatustenlukija, joten jos haluat hänen tekevän "sen erityisen jutun", on viisainta avata suu ja kertoa, mistä pidät. Seksikin vaatii toimiakseen puheyhteyden.

7. Lusikassa nukkuminen on kaunis ajatus. Mutta eihän kukaan pysty viettämään yötä hikisen rintakehän tai selän ja peiton ympäröimänä. Mikäli heräätte eri puolilta sänkyä, ette ole sen epäromanttisempia tai romanttisempia kuin muutkaan.

8. Älä häivy. Jos toivot, että pääset vierailulle uudelleenkin, nuku yö samassa sängyssä ja sano heippa vasta aamulla.

9. Käy pissalla. Vaikka et jaksaisi nousta mukavasta kainalosta tai kehtaisi lorotella kaikuvassa kylppärissä, vessassa käynti seksin jälkeen kannattaa, koska se ehkäisee virtsatietulehduksia.

10. Älä välitä neuvoista ja säännöistä. Tehdää niin kuin sinusta ja kumppanistasi hyvältä tuntuu.

Lue myös:

Uusi kännykkäsovellus varmistaa, ettet tee elämäsi seksimokaa

Bloggari kokeili: Seksiä siipan kanssa joka päivä – mitä tapahtui?

Girls-tähti Lena Dunham neuvoo: Näin lopetat huonon seksin harrastamisen