No eihän se nyt kotisohvalla ihan tältä näytä, mutta se on ihan ok! Kuva: Shutterstock
No eihän se nyt kotisohvalla ihan tältä näytä, mutta se on ihan ok! Kuva: Shutterstock

Sukat nyt vain eivät kuulu sänkyyn, ja muita totuuksia seksistä.

Asentovinkkejä ja ovelia seksikikkoja kyllä riittää, mutta puhutaanpa välillä myös seksin nolommista ja arkisemmista puolista. Marie Claire listasi seksisäännöt, jotka saavat aivan liian vähän huomiota.

1. Eka kerta uuden kumppanin kanssa ei ole koskaan paras. Kaikki aika kuluu ihmettelyyn (luomi tuossa kohtaa, onpas yllättävän karvainen selkä) ja yhteisen sävelen löytämiseen, eikä rentoudesta ole tietoakaan (muistinko ajella säärikarvat). Mutta pitäähän sitä muistella. 

2. Älä koskaan, koskaan kommentoi vartaloni epäkohtia. Sanakin, niin osoitan sinulle ovea.

3. Ei lässytystä. Jos kumppanille puhuu kuin lapselle, tunnelma on välittömästi pilalla. Tuhmien puhuminen pitää hoitaa aikuisella äänellä.

4. Seksi on oikeastaan aika huvittavaa. Outoja ääniä, pöljiä ilmeitä ja asentoyrityksiä, jotka tosiaan jäivät yrityksiksi. Ei ihme, että kiusallisuus saattaa olla tuttu seuralainen. Kun molemmat hyväksyvät hölmöydet, seksikään ei ole enää kiusallista.

5. Seksiä ei voi harrastaa sukat jalassa. Jos sukat ovat ainoa jäljellä oleva vaatekappale, nekin kannattaa riisua kyselemättä. Sukkaseksissä nyt vain on jotain todella outoa.

6. Jos et pyydä, et todennäköisesi myöskään saa. Kumppanisi ei ole ajatustenlukija, joten jos haluat hänen tekevän "sen erityisen jutun", on viisainta avata suu ja kertoa, mistä pidät. Seksikin vaatii toimiakseen puheyhteyden.

7. Lusikassa nukkuminen on kaunis ajatus. Mutta eihän kukaan pysty viettämään yötä hikisen rintakehän tai selän ja peiton ympäröimänä. Mikäli heräätte eri puolilta sänkyä, ette ole sen epäromanttisempia tai romanttisempia kuin muutkaan.

8. Älä häivy. Jos toivot, että pääset vierailulle uudelleenkin, nuku yö samassa sängyssä ja sano heippa vasta aamulla.

9. Käy pissalla. Vaikka et jaksaisi nousta mukavasta kainalosta tai kehtaisi lorotella kaikuvassa kylppärissä, vessassa käynti seksin jälkeen kannattaa, koska se ehkäisee virtsatietulehduksia.

10. Älä välitä neuvoista ja säännöistä. Tehdää niin kuin sinusta ja kumppanistasi hyvältä tuntuu.

Lue myös:

Uusi kännykkäsovellus varmistaa, ettet tee elämäsi seksimokaa

Bloggari kokeili: Seksiä siipan kanssa joka päivä – mitä tapahtui?

Girls-tähti Lena Dunham neuvoo: Näin lopetat huonon seksin harrastamisen

 Nyt vietetään lantionpohjalokakuuta! Vaikka lantionpohjan ”ilolihakset” ovat piilossa, niiden hyvinvoinnista on paljon hyötyä naiselle.

Lantiopohjan lihasten kuntouttaminen on harjoittelua, jonka monet naiset helposti laiminlyövät. Nehän ovat piilossa, tarvitseeko niitä nyt edes mihinkään, joku saattaa ajatella.

Vaan tiesitkö, että vaginaa voi ja kannattaa treenata samoilla metodeilla kuin esimerkiksi hauista? Lajia kutsutaan vaginapainonnostoksi, joka tarkoittaa eri painoisten ja muotoisten geishakuulien nostamista lantiopohjan lihaksilla. 

Naisten fysioterapeutti Sari Vannas kertoo, että vaginan painonnostotreeni aloitetaan isoista ja kevyistä kuulista. Lihasvoiman kehittyessä edetään pieniin, suipon mallisiin ja painavampiin kuuliin. 

”Suipompi, tamppoonin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi.”

– Vaginapainonnostossa lienee sama idea kuin hauistreenissä, eli painoja lisätään voiman lisääntyessä. Suipompi, tamppoonin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi, Vannas kertoo.

Muun muassa Rosa Meriläinen kertoi Me Naisille treenaavansa tietoisesti lantionpohjan lihaksiaan painoilla.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä, Rosa kertoo.

Voimaa orgasmeihin

Rosa Meriläinen kertoo, että vaginapainonnoston ansiosta hän on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä, Meriläinen kertoo.

Ja treenistä on todella hyötyä – myös Vannaksen mukaan. Kun lantionpohjassa on voimaa, tuntoakin on enemmän. Kun lihakset supistelevat, orgasmit on voimakkaampia ja seksi paranee. Heterosuhteessa iloa saa myös kumppani.

”Korsettialueen kuntouttaminen auttaa vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan.”

– Treenatut lantionpohjanlihakset tuntuvat hyvältä yhdynnässä myös miehelle, kun emätin supistelee ja puristaa penistä, Vannas kertoo.

Lantionpohja on osa naisen niin kutsuttua korsettialuetta. Sen kuntouttaminen auttaa lisäksi vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan. Treeni auttaa myös ryhtiin ja selkäkipuihin. 

Lantionpohjan lihaskuntotreeniä voi tehdä hyvin ilman painojakin.

– Voimaharjoittelua suositellaan erityisesti synnyttäneille naisille. Synnyttäneiden naisten pitäisi aloittaa heti synnytyksen jälkeen ensimmäiset supisteluharjoitukset tunnustellen ja ilman lisäpainoja.

Vaginaakin voi vaivata ylikunto

Painonnostoharjoittelua aloittaessa on syytä olla varovainen, sillä liiallisessa jumppaamisessa on aina riskinsä.

 Jos lantionpohjan lihaksia harjoittaa liikaa, ne voivat mennä jumiin kuten muutkin lihakset.

– Kun lantionpohjalihakset menevät ylijännitystilaan, niistä tulee riesa – tila on kivulias, se voi vaikeuttaa seksiä ja  aiheuttaa virtsankarkailua, Vannas kertoo.

”Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeastikin kramppiin.”

Jos kyse on voimaharjoittelusta kuulilla, on tärkeää myös rentouttaa lihaksia.

– Harjoitusajat ovat aluksi vain muutamia minuutteja. Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeasti kramppiin. 

Vannas muistuttaa, että lantiopohjan lihaksia treenatessa ei pidä harjoitella pelkkää kestävyyttä, vaan myös nopeutta ja maksimivoimaa. Vaginapainonnosto kehittää erityisesti kestävyyttä. 

– Vaginapainonnoston mieltäisin helpoksi tavaksi harjoittaa lihaksia. Siihen ei tarvitse varata omaa aikaa, vaan harjoittelua voi tehdä missä vaan, esimerkiksi kotihommia tehdessä, Vannas sanoo.

Kuula kehiin ja jumpalle siis!

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, tietää seksuaalisesti älykäs tyyppi.

Millainen ihminen on oikeasti viisas? Filosofi Markus Neuvonen kiteytti kysymykseen hiljattain loistavan vastauksen Helsingin Sanomien haastattelussa. Hän totesi, että viisas ihminen on kärsivällinen, pystyy ajattelemaan asioita toisten näkökulmasta ja suhtautuu maailmaan uteliaasti.

Mutta entäs millainen tyyppi on seksuaalisesti älykäs?

No, oikeastaan ihan samanlainen.

Seksuaalinen älykkyys on amerikkalaistutkijoiden kehittelemällä termi, jolla tarkoittaa ihmisen henkisiä, sosiaalisia ja fyysisiä tietoja sekä taitoja, jotka liittyvät seksiin. Tutkijoiden mukaan seksuaalisesti älykäs tyyppi on sinut oman kehonsa kanssa ja ymmärtää, että jokainen ihminen on seksuaalisesti erilainen. Hän on petipuuhissa kärsivällinen, huomaavainen ja valmis kokeilemaan jotain uutta.

Löytyykö sinulta seksuaalista älykkyyttä? Tee testi ja tiedä.

Lähteet: Ester Perel: Mating in Captivity – Unlocking Erotic Intelligence, Sheree Conrad ja Michalel Millburn: Sexual Intelligence, Men’s Health, Kauneus ja Terveys