Me Naiset
|
Marjut Laukia
"Ai missä mä oon? Tinderissä tietenkin." Kuva: Shutterstock
"Ai missä mä oon? Tinderissä tietenkin." Kuva: Shutterstock

Tuoreen tutkimuksen mukaan netissä tavanneet parit eroavat herkemmin.

Oletko sinkku? Ai olet? Sitten olet varmaan kuullut klassikkovinkin: mene nyt jo sinne nettiin.

Nettideittailu oli ensin vähän noloa, mutta viime aikoina sitä on lähinnä ylistetty. Ei baareissa notkumista pilkkuun asti tai yhden illan jutuiksi jääviä tuttavuuksia, vaan uusiin ihmisiin tutustumista tositarkoituksella. Melkein unohtuu, missä ennen nettideittailun valtakautta tutustuttiinkaan.

Tuore Stanfordin ja Michiganin osavaltion yliopiston tutkimus tuo kuitenkin huonoja uutisia: nettideiteiltä alkaneet suhteet eivät kestä niin pitkään kuin offline-elämässä syntyneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkijat tekivät kyselyn 4002 ihmiselle, ja paljastui, että netissä toisensa löytäneet, sekä naimisissa olevat että naimattomat pariskunnat, eroavat useammin kuin muualla tavanneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laatuaika pitää yhdessä

Tutkijoilla oli tarjota pari selitystäkin.

Ensinnäkin internet on suuri valtameri, jossa kaloja riittää, eikä deittailun tarvitse olla niin eksklusiivista – silmät pidetään auki siltä varalta, että löytyisi jotain vielä parempaa. 

Toiseksi nettisuhteet etenevät hitaammin jo ihan logistisista syistä, esimerkiksi pitkän välimatkan takia. Lisäksi netissä vaanivat kaiken maailman huijarit, joten luottamus ei kehity heti yhtä vahvaksi kuin jos alusta asti jutellaan kasvokkain.

Tutkijat pohtivat myös pitkien liittojen salaisuutta. Naimisissa olevien kannattaa huolehtia siitä, että kumpikin on tyytyväinen suhteeseen, ja naimattomien pariskuntien pitäisi viettää paljon yhteistä aikaa, jotta suhde kehittyy.

No niin, hus siitä näytön äärestä kumppanin luo laatuaikaa viettämään, jos kotinurkissasi sellainen pyörii.

Lue myös:

Kymmenen erinomaista syytä olla sinkku

Nettideittailija, mieti kahdesti, jos tapaat tällaisen tyypin

Mitä tehdä, kun hän haluaa "omaa tilaa"?

Sisältö jatkuu mainoksen alla