Tämä rakkaus voi hyvin. Kuva: Colourbox
Tämä rakkaus voi hyvin. Kuva: Colourbox

Kissaihmiset saavat nyt tieteellisen vahvistuksen sille, että heidän suosikkilemmikkinsä ovat kaikkea muuta kuin nuivia.

Kissatko ovat muka kylmiä ja varautuneita eläimiä? Ei, ei, ei! Kissaihmiset toki ovat tienneet aina, että heidän lemmikkinsä ovat rakastavaisia ja empaattisia.

Nyt kissojen sydämellinen luonteenpiirre on todistettu myös tieteellisessä tutkimuksessa, joka julkaistiin perjantaina Behavioural Processes -lehdessä.

Selvityksen mukaan kissat nauttivat ihmisen seurasta enemmän kuin ne nauttivat ruuan syömisestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oregonin yliopiston tutkimuksessa oli 50 kissaa, joista osa oli ihmisten lemmikkejä ja osa eläinsuojasta. Ensin kissoilta riistettiin kaikki virikkeet muutamaksi tunniksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sen jälkeen kissoille annettiin erilaisia virikkeitä eli ruoka-astia, lelu, miellyttävän hajuinen esine sekä ihmiskontakti. Tutkijat seurasivat kissojen liikkeitä ja huomasivat, että puolet kissoista pyrki kanssakäymiseen ihmisen kanssa. Ruokakuppi kiinnosti ihmistä enemmän vain 37 prosenttia kissoista.

Lue myös: Kissat vs. koirat! Yksi kuvapari kertoo olennaisen eron

Tutkimustulokseen ei vaikuttanut se, oliko kissa kotilemmikki vai eläinsuojan kasvatti. Tutkijoiden mielestä yksittäisiin valintoihin voi kuitenkin vaikuttaa se, minkä rotuinen kissa on ja millaisia kokemuksia sillä on ihmisistä.

Amerikkalaistutkimuksen otanta oli pieni, mutta se kertoo tärkeästä asiasta: voit jatkaa toki lelujen ja luksusruuan ostamista kissallesi, mutta todennäköisesti kaikista eniten se haluaa vain olla kanssasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla