Henkisesti vahvat ihmiset kontrolloivat itse elämäänsä eivätkä anna muiden ohjata sitä. Kuva: Shutterstock
Henkisesti vahvat ihmiset kontrolloivat itse elämäänsä eivätkä anna muiden ohjata sitä. Kuva: Shutterstock

Henkisesti vahva ihminen ei tuhlaa aikaa itsesääliin tai yritä miellyttää muita.

Henkinen vahvuus on kuin lihas, jota pitää treenata. Jotkut ovat siinä edistyneempiä kuin toiset.

Huffington Postin mukaan on olemassa monia asioita, joita henkisesti vahvat ihmiset eivät tee.

He eivät tuhlaa aikaa itsesääliin

Itsesääli on valinta. Jos et meinaa saada laskujasi maksettua tai kärsit yllättävistä terveysongelmista, itsesäälissä kylpeminen ei ratkaise ongelmiasi. Henkisesti vahvat ihmiset keskittyvät ongelmanratkaisuun, eivät itse ongelmaan.

He eivät anna valtaansa pois

Olisi houkuttelevaa syyttää muita ihmisiä ongelmistamme. Jos ilkeä anoppi saa sinut tuntemaan olosi kurjaksi, annat anopille liikaa valtaa vaikuttaa tunteisiisi. Ota vastuu itsellesi ja hyväksy, että reaktiosi ja toimintamallisi johtuvat vain sinusta.

He eivät pelkää muutosta

Epämukavuusalue saattaa sanana ärsyttää, mutta siellä säännöllisesti käyminen kehittää henkistä lihaksistoa. Mitä enemmän harjoittelet kohtaamaan ikävältä tuntuvia asioita, sitä varmemmaksi vähitellen tulet.

He eivät yritä miellyttää muita

Monet väittävät, etteivät välitä siitä mitä muut ajattelevat. Aina se ei ole totta, vaan kyseessä on puolustautumiskeino. Vaatii rohkeutta sanoa ja tehdä asioita, joita muut eivät välttämättä hyväksy. Se on silti ainut keino kunnioittaa itseäsi ja omia arvojasi.

He eivät roiku menneessä

Menneiden asioiden analysointi ja pohtiminen on toki hyvästä, mutta liiallinen vellominen ei. Kun hyväksyt menneisyytesi, pystyt elämään rennommin tässä hetkessä. Se ei ole helppoa, varsinkin jos olet kohdannut paljon rankkoja asioita. Mutta elämä ei aina ole reilua.

He antavat muiden menestyä

Henkisesti vahva ei häkelly, vaikka työkaveri saa ylennyksen tai ystävän elämä kuulostaa liian täydelliseltä. Jos kadehdit jatkuvasti muita, et ainakaan edesauta omaa menestystäsi.

He eivät oleta, että maailma on heille velkaa

Turha odottaa, että yhteiskunta kantaa kaiken valmiina syliisi, sinun pitää hoitaa hommat itse. Jos käytät kaiken aikasi miettiäksesi mitä kaikkea juuri sinä ansaitset, et tule huomioineeksi sitä, mitä voisit tehdä itse ja muulle maailmalle antaa.

Näin vahvistat henkistä kanttiasi

Olisipa henkiseen kasvuun olemassa jonkinlainen pikatie! Ehkä onkin. Me Naiset on aiemmin kertonut, millä keinoin saat nopeasti hyvän itsetunnon.

Ensinnäkin omalla ansioluettelolla kannattaa mehustella. Se toimii oivana itsetuntopiikkinä.

Myös niinkin yksinkertainen vinkki kuin seisominen suorassa auttaa. Ryhdikkäästä asennosta tulee vahva olo.

Kun vielä vakuutat ääneen itsellesi, että sinä osaat ja pystyt, alat uskoa itseesi entistä enemmän. Samalla kasvat henkisesti.

Katso koko Huffington Postin lista täältä.

Lue lisää:

Onko sinulla hyvä itsetunto? Näin saat sen selville

Onko lähipiirissäsi masentava lannistaja? Toimi näin

Testaa, oletko henkisesti vahva