Kodin Kuvalehti
Eropäätös on yleensä aina vaikea. Yksinolo sen sijaan voi yllättää – se voikin olla myös helpotusta ja iloa.
Eropäätös on yleensä aina vaikea. Yksinolo sen sijaan voi yllättää – se voikin olla myös helpotusta ja iloa.

Eron jälkeen moni pieni asia voi tuntua haikealta – mutta hyviäkin asioita huomaa yksin ollessa. Hiljattain eronneet listasivat.

 1. NUKKUMAAN MENNESSÄ et saa unta. Mietit, mitä puuttuu ja tajuat: et sanonut kenellekään hyvää yötä. Olet sanonut hyvää yötä joka ilta monta vuotta. Tuntuu oudolta olla sanomatta.  
 2. SELVIÄT ASIOISTA, joista et kuvitellut selviäväsi. Kestät vaikeita tunteita, joita et uskonut kestäväsi, ja hoitelet kodin ja raha-asiat hienosti yksin, vaikka luulit, ettet ehkä osaisi.
 3. KÄNNYKKÄÄSI EI enää ilmesty tekstiviestejä, kuten: ”Mitä tuon kaupasta?”, ”Mitä tänä iltana syötäisiin?” tai ”Kutsutaanko Järviset juhannuksena?” Se on samanaikaisesti haikeaa ja helpottavaa – kuten lähes kaikki asiat eron jälkeen.
 4. LEMPINIMESI LAKKAAVAT OLEMASTA. Yhtäkkiä et olekaan kenellekään enää muru tai mörkö tai mikä ikinä se söpö outo hellittynimi olikaan, minkä vain sinä ja ex-kumppanisi tiedätte.   
 5. KUN TULET KOTIIN, kukaan ei huuda moi. Yllättävää kyllä, tämä voi olla myös helpotus.
 6. KUN TULET KOTIIN hyväntuulisena, pysyt hyväntuulisena, sillä kukaan ei latista mielialaasi.
 7. TOISAALTA PAHANTUULISENA pysyt pahantuulisena, sillä kukaan ei ryntää eteiseen lohduttamaan.
 8. SINUSTA TUNTUU OUDOLTA, että kun vietät viikonloppua yksin, kukaan ei tiedä missä milläkin hetkellä olet. Olet tottunut siihen, että joku maailmassa tietää aina, milloin olet ruokakaupassa, kävelyllä, suihkussa tai kampaajalla.
 9. IKÄVÄ ISKEE varoittamatta. Esimerkiksi silloin kun tajuat, että kukaan ei enää kosketa ohimennen olkapäätäsi, kun lataat tiskikonetta.
 10. TOISAALTA ALAT HUOMATA, että ympärilläsi on paljon muitakin, jotka voivat koskettaa. Ystävän tai lapsen kosketuksesta tulee entistä tärkeämpi. 
 11. VOIT OSTAA JÄÄKAAPPIISI mitä haluat, matkustaa mihin haluat, katsoa elokuvia, joita ex-kumppanisi ei ikinä katsoisi. Ei enää kompromisseja, ihanaa!
 12. EI ENÄÄ KOMPROMISSEJA – voi nyyh! Niitäkin voi tulla hetkittäin ikävä. Olisi kiva joutua ostamaan välillä inhoamaansa banaanijugurttia vain siksi, että se on toisen lempijugurttia.
 13. LAPSESI LOHKAISEE jotain hassua ruokapöydässä ja tekee perään hölmön ilmeen. Tiedät, että jos ex-puolisosi olisi istunut samassa pöydässä, hän olisi nauranut. Haluaisit kertoa lapsesi sutkauksesta jollekin, mutta tajuat, että ketään muuta ihmistä maailmassa ei kiinnosta lapsesi ilmeet – paitsi ex-puolisoasi. Se on vähän surullista, mutta kestät sen.     
 14. TAJUAT VIIMEIN, että itse asiassa et olekaan ankea ja surullinen ihminen. Olit vain onnettomassa suhteessa. Sen päätyttyä alat toipua ja muistaa, miltä ilo tuntuu.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla