Lahjakuoresta saattaakin löytyä setelitukun sijaan lahjakortti parisuhdekurssille. Kuva: Shutterstock
Lahjakuoresta saattaakin löytyä setelitukun sijaan lahjakortti parisuhdekurssille. Kuva: Shutterstock

Ylen haastattelema perheterapeutti kertoo, että parisuhdekurssi on toimiva häälahja, jonka avulla voi ennaltaehkäistä suhteen ongelmat.

Harva hääpari varmaan haluaa sen kummemmin juhlapäivänään ajatella papinkin puheessaan mainitsemia myötä- ja vastamäkiä, mutta lähestulkoon jokaisella parilla on molempia edessään – ehkä myös takanaan.

Juhlavieraat saattavat kuitenkin muistuttaa siitä, että suhdetta pitää hoitaa. Ylen jutussa kerrotaan, että nykyään hääpari saattaa saada vierailta lahjaksi parisuhdekurssin. Kurssin ideana on ennaltaehkäistä mahdollisesti eteen tulevia ongelmia.

Ylen haastatteleman Kataja-parisuhdekeskuksen toiminnanjohtajan, perheterapeutti Liisa Välilän mukaan hyväkin parisuhde voi hyötyä kurssista, jolla saa esimerkiksi tietoa suhteen normaaleista vaiheista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Moni kompastuu muutaman yhdessäolovuoden jälkeen erillistymisen vaiheeseen, joka ei tarkoita mitään eron vaihetta, vaan vaihetta, jossa kipeitäkin asioita pitää käsitellä yhdessä. Ellei tiedä, että tämmönen tulee, usein se tulee äkkiarvaamatta nurkan takaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kurssilla tai kotona, suhdetta on hyvä hoitaa säännöllisesti. Se on onneksi aika helppoa: voi kiittää, kehua, koskettaa ja kysyä, mitä kumppanille kuuluu.

Lue myös:

Tämä arkipäiväinen asia ratkaisee parisuhteen onnellisuuden

Nyt se on tutkittu: tässä vaiheessa parisuhteeseen astuu arki

Lisää kipinää parisuhteeseen 5:2-dieetillä

Sisältö jatkuu mainoksen alla