Me Naiset
|
Jenni Junkala
Jos et sä vastaa, mä lukitsen sun puhelimen. Kuva: Shutterstock
Jos et sä vastaa, mä lukitsen sun puhelimen. Kuva: Shutterstock

Lapsiinsa kyllästynyt perheenäiti keksi kauhujen sovelluksen.

Yhdysvaltalaisäiti Sharon Standifird kyllästyi poikansa käytökseen ja auttoi kehittämään älypuhelinsovelluksen, jolla vanhemmat saavat suljettua lapsiensa puhelimet, jos nämä eivät ilmoita itsestään, Jezebel-lehti kertoo.

Näin vain Android-puhelimille saatava Ignore No More -sovellus toimii: jos vanhemmat yrittävät tavoitella lastaan, mutta tämä ei vastaa tai soita takaisin, he voivat sulkea puhelimen. Suljetulla puhelimella voi soittaa ainoastaan tietyihin numeroihin, esimerkiksi vanhempien. Puhelinsoitolla lapsi saa vanhemmiltaan salasanan, jolla puhelimen saa taas avattua. Hätänumeroon soittaminen onnistuu kuitenkin aina.

Varmasti kätevää vanhemmille, mutta mitä jos sovellusta käytetään väärin. Esimerkiksi näin:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kauhukuva 1. Mustasukkainen puoliso asentaa Ignore No Moren puolisonsa puhelimeen ja kontrolloi tämän elämää kaikkialla. Jos kaveriensa kanssa iltaa viettävä kumppani ei vastaa välittömästi, puhelin lukitaan kostoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kauhukuva 2. Sovellus asennetaan työsuhdepuhelimiin. Kun esimies soittaa, uskallapas olla vastaamatta. Vaikka olisit jo vapaalla.

CBS New Yorkin haastattelussa Standifird kertoo, että nykyään hänen poikansa Bradley vastaa puheluihin ja tekstiviesteihin paljon nopeammin kuin aiemmin. Bradley ei näe asiaa aivan näin. Hänen mielestään äidin keksintö olisi hyvä, jos sitä käytettäisiin jossain muissa perheissä...

Lue myös:

Älypuhelimien liikuntasovellukset testissä

Testasimme suosituimmat deittisovellukset – mikä sopii sinulle?

Unohtuiko kauppalappu? Nämä sovellukset pelastavat sinut!

Sisältö jatkuu mainoksen alla