Me Naiset
|
Eve Risto
Joo, ihan hyvä. Pelkkää hymyäkin voi kokeilla ensin. Kuva: Shutterstock
Joo, ihan hyvä. Pelkkää hymyäkin voi kokeilla ensin. Kuva: Shutterstock

Mahdollinen elämäsi rakkaus istuu samassa baarissa. Pitäisi uskaltaa. Psykiatri rohkaisee.

On se pelottavaa, ja jotenkin muinaisen kuuloista: iskuyritys. Se ei kuitenkaan ole muuta kuin juttelua ihmisen kanssa. Kannattaa uskaltaa! Tässä psykiatri Jean Cottraux’n vinkkejä ihmiselle, jonka horjuva itsetunto torpedoi viettely-yrityksiä.

1. Muista, että tämä ei ole kilpailu.

Et voita tai häviä. Viettelemisen yritys ei ole manipulointia vaan kommunikointia, joten älä pyri olemaan tilanteessa niskan päällä. Lähesty kiinnostuneena, mitä ihan aidosti oletkin. Kokeile ensin vaikka vain hymyillä.

2. Keskity häneen.

Ihastuneelle tämän ei pitäisi tuottaa ongelmia. Lataa koko huomiosi hänen sanoihinsa ja eleisiinsä, niin muistat hermoilla vähemmän omasta ulosannistasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Kelpaat!

Ulkonäkökriiseily on hukkaan heitettyä aikaa. Laittautumisessa on se pointti, että se voi toimia oman itsetunnon kohentajana. Mutta muuten vietteleminen perustuu jakamiselle, ja siinä tunneäly pelaa paremmin kuin nätti ulkokuori.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Punastut. Mitä sitten?

Hermoilu on imartelevaa: siitä huomaa, että sinulla on oikeita tunteita. Silloin, kun vielä ihan vakavissaan käytettiin ”iskeä”-verbiä, luultiin ehkä, että iskijän pitää olla kylmän viileä kone. Ei tarvitse! Hermostunut on yhtä kiinnostava, jos ei kiinnostavampi.

5. Tunnista, mitä pelkäät.

Onko pakkien saaminen pahinta, mitä voit kuvitella? Miksi? Saatat heijastella tilanteeseen lapsuuden kolhuja. Ole rehellinen menneisyytesi kanssa. Mutta jos otat aikuisena vähän riskiä, huomaat ettei se enää ehkä satukaan niin paljon. Olet vuosien varrella kehittynyt. Siitä vaan, hymyile sille.

Lähde: psychologies.com

Lue myös:

Unohda vihjailu – ihmiset eivät tajua, milloin joku flirttaa

Tiede takaa: näillä flirttiohjeilla natsaa

Mistä tiedän, että miestä ei kiinnosta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla