”Komeita miehiä ja hauskanpitoa rannalla tyttöjen kanssa, ei paljon ero haittaa!” Kuva: Shutterstock
”Komeita miehiä ja hauskanpitoa rannalla tyttöjen kanssa, ei paljon ero haittaa!” Kuva: Shutterstock

Ero, mikä mainio syy pystyttää menestyskulissit Instagramiin. Jos kuitenkin harkitsisit vielä.

Miten te tapasitte?

Nääh, tosi tylsä kysymys. New York Magazinen mukaan tarinat rakastumisista ja ihanista ensikohtaamisista eivät enää kiinnosta ketään, vaan kolmekymppisten sukupolven suhteiden tärkein merkkipaalu on ero. Mielellään katastrofaalinen sellainen.

Ja koska ihmiset harvoin ovat erotessaan tasa-arvoisessa asemassa, erostakin voi tehdä kilpailun, jossa toinen on häviäjä – ja toinen voittaja.

Lehti ehdottaa voittajan titteliä myönnettäväksi esimerkiksi sille, jonka ura lähtee eron jälkeen rakettimaiseen nousuun tai sille, joka löytää upeamman uuden kumppanin. Loppujen lopuksi kyse on yleensä siitä, kumpi pääsee erosta nopeammin yli ja kykenee jatkamaan elämäänsä kaikin tavoin menestyneenä superyksilönä.

Kulissit pystyyn

Tässä kohtaan sosiaalinen media tulee mukaan kuvioon. Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä menestysteatterin kulisseja on helppo pitää yllä, vaikka todellisuudessa illat kuluisivat peiton alla itkeskellen.

New York Magazinen haastattelema, kahdeksan kuukautta sitten eronnut Sam on postannut Instagram-tililleen kuvia uusista heiloistaan, bileistä kattoterassin uima-altaalla sekä yhteispotretin puolipukeisen naisnäyttelijän kanssa.

Hän on voittamisen suhteen tosissaan – kuvien tarkoitus on ollut tehdä ex-tyttöystävä kateelliseksi. Oletus toki on, että eksät kyttäävät toistensa kuulumisia sosiaalisessa mediassa haukan lailla.

Mallia Gwynethiltä

Onko tällainen sitten voittamista vai pelkästään naurettavaa venkoilua? Oman ylivertaisuuden pönkittäminen Instagramissa ei varsinaisesti välitä sellaista viestiä, että ”ei tässä mitään”.

Eroaminen on yleensä rankkaa, ja eron jälkeen tuntuu siltä, että on pakko saada jotain muuta ajateltavaa. Se, että eroon suhtautuu kilpailuna, pakottaa väkisinkin ajattelemaan entistä kumppania, mikä ei välttämättä sittenkään auta pääsemään erosta yli. Eikä leveilykuvilla ainakaan voiteta kumppania takaisin, jos sellainen on vielä haaveissa.

Oliko Gwyneth Paltrow siis sittenkin oikeassa? Hänen lanseeraamansa, pyhimysmäinen conscious uncoupling -ero muusikko Chris Martinista nauratti, mutta oli sentään niin tyylikäs kuin ero vain voi olla.

Gwynethin ja Chrisin eron teemoina olivat hyväksyntä ja toisen kunnioitus. Niihin pääseminen voi olla vaikeaa, mutta ainakin kannattaa yrittää – eksäkin on joskus ollut tärkeä ja rakastettu.

Lue myös:

Harkitsetko eroa? Muista nämä asiat

Kaverisi ero voi tuhota sinunkin parisuhteesi

Leonardo DiCaprion ratkaisu erosuruun: kotiin 20 naisen kanssa