Me Naiset
|
Marjut Laukia
"Ja aina intialaista ruokaa syötyäni piereskelen äänekkäästi", voisi lausua varjojen häävalassa. Kuva: Shutterstock
"Ja aina intialaista ruokaa syötyäni piereskelen äänekkäästi", voisi lausua varjojen häävalassa. Kuva: Shutterstock

Varjohäissä käydään läpi vastamäkiä, joita tuleva avioliitto tuo tullessaan.

Puhukaa puhumattomasta. Hyväksykää se, mitä ei voi hyväksyä. Rakastakaa sitä, mitä on vaikea rakastaa.

Tällaisella sloganilla tuleville aviopareille markkinoidaan varjohäitä eli viikko ennen varsinaisia, perinteisiä häitä järjestettävää vaihtoehtoseremoniaa. Varjohäiden ajatuksena on käydä läpi tulevan liiton varjopuolet – ahdistukset, neuroosit ja huonot tavat, joita kumpikin liittoon tuo. Ottaa vastamäkipuoli käsittelyyn ennen kuin juhlistaa onnesta soikeana sitä myötämäkipuolta.

Varjohäiden taustalla on sanfranciscolainen aviopari Jessica Wolk Benson ja Jim Benson. He ovat parisuhdeasiantuntijoita, joiden missiona on vaatimattomasti muuttaa tapa, jolla ihmiset menevät naimisiin, osallistua kulttuurimme parantamiseen yksi pariskunta kerrallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun Jessica ja Jim itse menivät naimisiin vuonna 2010, he pukivat jalkaan räsyisimmät verkkarinsa ja menivät pimeään metsään kertomaan ikäviä asioita itsestään samalla, kun heidän ystävänsä sylkivät ja murisivat. Sitten he painivat ja antoivat toisilleen lahjaksi roskat. Tilaisuus huipentui siihen, että vieraat heittivät parin päälle lehtikatetta. Varsinainen hääpäivä olikin sitten jotain aivan muuta: ihana ja täydellinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varjohäiden idea on ihan hyvä – näyttää kumppani huonoimmillaan ja ymmärtää, että heikkojakin hetkiä tulee liitossa vastaan. Kuitenkin suurin osa pareista varmasti miettii näitä asioita jo ennen naimisiinmenoa, esimerkiksi kihlautuessaan. Viikko tuntuu vähän lyhyeltä ajalta unohtaa asiat, joita kumppani vuodatti – vieläpä kaikkien tuttujen edessä. Etenkin, jos tunnustuksiin mahtui mojovia yllätyksiä.

Lähteet: Nerve, Jezebel

Lue myös:

Cheryl Colen salamahäät: naimisiin kolmen kuukauden seurustelun jälkeen

Kaaso, oletko valmis poseeraamaan pylly paljaana?

Heinäkuussa avioituvat Elina Viitanen ja Lauri Kottonen: 10 vinkkiä hääjärjestelyihin

Sisältö jatkuu mainoksen alla