Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Hurmaamisyrityksissä hienovaraisuudesta ei ole mitään hyötyä. Uuden tutkimuksen mukaan vain harva tajuaa, jos keskustelukumppani yrittää flirttailla.

Kun baaritiskillä kohtaamasi mies alkaa höpötellä sinulle niitä näitä, ensimmäinen ajatuksesi on:

1. Mitä tuo selittää? Ihmeellinen tyyppi, menisi jo pois.

2. Kai tässä jotain pitää turista, ettei vaikuta epäystävälliseltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Ahaa, miekkonen yrittää flirttailla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kansasin yliopiston tutkimuksen mukaan et luultavasti ajattelisi ainakaan viimeistä vaihtoehtoa, kertoo Daily Mail. Ihan vaan sen takia, että ihmiset ovat äärimmäisen huonoja huomaamaan, kun joku flirttailee heille.

Tutkimuksen mukaan vain 18 prosenttia naisista tajuaa, jos joku on liikkeellä iskumielessä. Miehet ovat tässä asiassa hieman parempia. 36 prosenttia heistä tunnistaa flirtin. Tosin miesten paremmuus johtuu todennäköisesti siitä, että naiset osoittavat kiinnostuksensa selkeämmin, sanovat tutkijat.

Ihmisten on helpompaa huomata, jos joku ei ole heistä kiinnostunut. 80 prosenttia ihmisistä tajuaa kymmenen minuutin keskustelun aikana, että keskustelukumppani ei yritä osoittaa kiinnostustaan heitä kohtaan.

Tutkijoiden mielestä flirttailun bongaaminen on hankalaa, koska ihmiset eivät haluta nolata itseään liian avoimella flirtillä. Sen takia kiinnostusta osoitetaan mieluummin tavallisella, ystävällisellä käytöksellä.

Mitä tästä opimme? Seuraavan kerran kun haluat flirttailla, älä tyydy kevyeen vihjailuun.

Lue myös:

Facebookin uusi ominaisuus helpottaa flirttailua

Tiede takaa: Näillä flirttiohjeilla natsaa

Opi flirttailun alkeet

Näin flirttaillaan – lue täsmäohjeet

Sisältö jatkuu mainoksen alla