Me Naiset
|
Marjut Laukia
Vipinäviestittely harhauttaa ajatukset pois erosta. Kuva: Shutterstock
Vipinäviestittely harhauttaa ajatukset pois erosta. Kuva: Shutterstock

Virtuaalisuhde auttaa pääsemään yli erosta ja ajatuksissa kummittelevasta eksästä.

Virtuaalivipinä on hellä ja pehmeä tapa palata takaisin sinkkumarkkinoille, suosittelee Maureen O'Connor New York Magazinessa julkaistussa artikkelissaan. Moni turvautuu erotuskassa laastariseksiin tai sarjadeittaluun, mutta Maureen kokeili eronsa jälkeen virtuaalisuhdetta. Kuukauden kestänyt seksiviestittely baarissa tavatun herran kanssa osoittautui passeliksi erotuskan lievittäjäksi.

Virtuaalilaastari toimii samalla tavalla kuin fyysinen laastarisuhdekin: eron jälkeen on tarve päästä yli eksästä ja saada muuta ajateltavaa, jotta pääsee takaisin jaloilleen.

– Vaikka se onkin tavallaan pinnallista, huomion saaminen lukuisilta ihmisiltä saa jälleen tuntemaan olon hyväksi ja halutuksi, Queens Collegen psykologian professori Claudia Brumbaugh kertoo jutussa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei pettymyksiä

Brumbaugh on tutkinut erosta selviämistä ja todennut tutkimuksissaan muun muassa, että mitä pidempään deittailun aloittamista viivyttää eron jälkeen, sitä huonommaksi olonsa tuntee. Myös Toronton yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että kun eronneet uskoivat uuden suhteen olevan käden ulottuvilla, eksäkin unohtuu helpommin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi virtuaalilaastari on sitten uutta, fyysistä suhdetta parempi ratkaisu?

Kirjoittajan mukaan oikeille deiteille meneminen tarkoittaa samalla sitä, että itsensä altistaa arvostelulle ja pettymyksille. Netin välityksellä tapahtuvan viestittelyn riskit ovat pienemmät – oli kyse sitten seksiviesteistä kiinnostavan tuttavuuden kanssa tai maanisesta Tinderin räpläämisestä. Kenellekään ei tarvitse puhua eikä ketään tarvitse nähdä, ellei halua. Silti viihdykettä riittää, joten eksää ei tarvitse ajatella. Sitoutua ehtii myöhemminkin, kunhan on siihen taas valmis.

Lue myös:

Laastarisuhde vai kostoseksi? Joka kolmas kokeilee

Seksiä eksän kanssa? Tästä tiedät, onko se hyvä idea

Se on ohi! 8 arkipäiväistä merkkiä paljastavat, että on aika erota

Sisältö jatkuu mainoksen alla