Kalevi ja Eija ovat tunnettuja kasvoja rajatietoluennoilta ja seminaareista. Koti on myös oman yrityksen toimipiste.
Kalevi ja Eija ovat tunnettuja kasvoja rajatietoluennoilta ja seminaareista. Koti on myös oman yrityksen toimipiste.

Joskus sen oikean voi löytää perusteilla, joita moni saattaa pitää hörhöilynä. Eija ja Kalevi tapasivat ensimmäistä kertaa jo 20 000 vuotta sitten.

Eletään 90-luvun loppua, kun Eija saa muiston menneisyydestä. Muistikuva on niin voimakas, että se on pakko piirtää heti paperille. Viivoista muodostuu kuvio, jota Eija ei osaa täysin selittää. Ihmetyksissään hän päättää soittaa ufokontaktihenkilö Kalevi Riikoselle, jonka rajatietokursseilla hän on käynyt.

Kun Eija selittää piirtämäänsä, Kalevi tietää heti, mitä kuva esittää. Hän muistaa Eijan piirtämät tapahtumat.

Kalevi selittää, että piirros on muistuma parinkymmenen vuosituhannen takaa avaruusalukselta, jossa Kalevi ja Eija ovat olleet yhtä aikaa. Kummallekin on päivänselvää, mitä puhelinkeskustelu tarkoittaa. Aluksella heiltä jäi kesken yhteinen, tärkeä projekti, joten he kuuluvat yhteen myös tässä ajassa.

Suhde etenee kuin itsestään, ja Eijan sukunimi vaihtuu Riikoseksi. Yhteisen kodin etsiminenkin käy helposti. Kun pienessä mäntsäläläisessä kylässä tulee vastaan keskeneräinen kesämökki, molempien intuitio sanoo heti, että siitä muovautuisi heille kotitalo.

– Tunsimme välittömästi, että tällä paikalla asuu jumaluus, Kalevi kertoo.

Nyt sininen puutalo komeilee rinnetontilla keskellä luonnon rauhaa. Pihalla vierasta tervehtii humanoidipatsas, heti savusaunan vieressä.

Sisällä kodin olohuone kylpee syysauringon valossa. Instrumentaalimusiikki luo äänimaiseman, joka on kuin tieteiselokuvasta. Nurkat pursuavat rajatietoa käsitteleviä kirjoja ja lehtiä.

– Ajauduimme yhteen emmekä vastustelleet. Se oli kosmista virtausta, jolla ei ollut persoonien kanssa mitään tekemistä, Kalevi kuvailee.

 

Kalevi ja Eija Riikosen pihalla tervehtii humanoidipatsas.

Henkistä kasvua yhdessä

Kalevi kertoo, kuinka hän sai ensimmäisen yliluonnollisen kokemuksensa jo pinnasängyssä ja irtautui hetkeksi vauvankehostaan. 1980-luvun puolivälissä viestinvaihto ulkoavaruuden olentojen kanssa kävi yhä intensiivisemmäksi.

Kalevi selittää, että olemme vain yksi sivilisaatio lukemattomien muiden joukossa, ja moni kansakunnista on meitä miljoonia vuosia kehityksessä edellä.

– He haluavat, että ihmislaji lakkaisi tuhoamasta omia edustajiaan. Olennot viestittivät, että jos haluan lähteä henkisen kehityksen tielle, minun pitää jättää Alkon tuotteet ja liharuoka. En yhtään epäröinyt. Olen aina kaivannut jotain kauniimpaa, oikeudenmukaisempaa.

Samoihin aikoihin myös Eija kävi tahollaan läpi elämänmuutosta. Elämän-katsomus laajeni kertarysäyksellä, kun hän kohtasi humanoidit aluksineen. Eijan mielestä ei ole sattumaa, että hän soitti tuolloinkin nimenomaan Kaleville ja pyysi selitystä.

– Olennot viestittivät minulle suoraan lauseita: me olemme olemassa, meitä ei tarvitse pelätä, me olemme huumorintajuisia. Kalevin mukaan se oli merkki, että minun pitää nyt järjestää elämäni omien ylevämpien arvojeni mukaan.

Ja Eijahan järjesti. Taidehistorian maisteri jätti kertaheitolla kaksi työpaikkaa ja myi tuoreen omistusasuntonsa. Vanhat ammatit ovat vaihtuneet yhteisen yrityksen pyörittämiseen.

Valinta ei ole kaduttanut. Miksi olisikaan, sillä Eijan ja Kalevin mielestä kaikki tärkein tapahtuu vääjäämättä. Itse voi päättää, lähteekö muutokseen mukaan vai hangoitteleeko vastaan.

Nyt Eija ja Kalevi juttelevat hiljaisella äänellä päät melkein yhdessä. Puhetta säestävät iloiset naurunpyrskähdykset.

– Meille on kehittynyt omalaatuinen huumorimme. Kääntelemme paljon esimerkiksi sanoja ympäri, Kalevi hymyilee.

Sielujen yhteys näkyy arjessa erikoisilla tavoilla. Jos esimerkiksi Eijaa väsyttää ja Kalevi ottaa nokoset, Eija virkistyy vaikka välimatkan päästä.

– Kommunikoimme jatkuvasti telepaattisesti. Jos vaikka tanssimme ja ajattelen jotain askelkuviota, Kalevi tekee sen heti seuraavaksi, Eija selittää.

Suvun kummajaiset

Kalevi ja Eija ovat tunnettuja kasvoja rajatietoluennoilta ja seminaareista. Koti on myös oman yrityksen toimipiste.

Julkisuus on tuonut myös vastustajia. Pariskunnan uskomukset ovat haitanneet eniten kaupankäyntiä, sillä Kalevi myy toisella toiminimellä vedenkäsittelylaitteita. Pelkkä Kalevin nimen tai "kosminen energia" -sanaparin kuuleminen riittää joskus karkottamaan ostajan. Kaikkien sukulaistenkaan kanssa ei juuri ufohavainnoista keskustella. Kalevi suhtautuu epäilijöihin ymmärtäväisesti.

– Maa on ikään kuin kokeiluplaneetta, jossa useimmat ovat vasta aivan henkisen kehityksensä alkuvaiheessa. Useimmat eivät ole vielä avautuneet kohtaamaan meidän viiden aistimme ulkopuolisia kehitysasteita. Siksi moni pitää ufotarinoita pelkkänä utopiana, Kalevi toteaa.

– Eräs energiaterapeutti kysyi meiltä, miten me kestämme niin paljon törkyä vuodesta toiseen. Totesin, että jotenkin se on kestettävä. Maailmankaikkeus antaa energiaa. Huonomman parisuhteen kanssa ei tulisi mitään.

Todisteeksi Kalevi osoittaa olohuoneen kattolankkuja. Pariskunta on kiinnittänyt niistä jokaisen omin käsin. Talon he rakensivat lähes kokonaan kaksin. Urakka vei viisi vuotta.

– Täydennämme saumattomasti toisiamme. Minulla on tekninen koulutus, Eijalla humanistinen, ja niin edelleen. Jos rakentaa vuosia yhdessä taloa ja parisuhde on vielä senkin jälkeen kunnossa, sen on pakko olla hyvä parisuhde.

Astrologia ja telepatia auttavat Tarua ja Ottoa heidän parisuhteessaan. Lue Tarun ja Oton tarina Me Naisten numerosta 43/2013. Voit myös ostaa lehden iPadillesi täältä.

Lue myös:

Paranormaaleja ilmiöitä ja selityksiä – tällaista on ufotutkijan työ

Näitkö ufon? Sille voi olla selitys

Eija ja Kalevi Riikonen
■ Kalevi, 63, on kirjailija, yrittäjä ja ufokontaktihenkilö. Eija, 52, on taidehistorian maisteri
ja terapeutti.
■ Asuvat Mäntsälässä ja pyörittävät yhteistä Tähtitieto-yritystä.
■ Harrastavat
lavatansseja,
puutarhanhoitoa
ja valokuvausta.

Persoonallisuushäiriöiset narsistit ja psykopaatit pelaavat jatkuvasti erilaisia ihmissuhdepelejä.

Ihmisen leimaaminen narsistiksi tai psykopaatiksi on helppo selitys monenlaiselle ikävälle käytökselle. Aidosti persoonallisuushäiriöiset ihmiset kylvävät pahoinvointia ympärilleen, mutta tutustumisvaiheessa he osaavat piilottaa todellisen luonteensa. Tuntematonta ihmistä on lähes mahdotonta tunnistaa narsistiksi, sillä negatiiviset piirteet tulevat esiin hitaasti.

Narsisteilla ja psykopaateilla on kuitenkin tyypillisiä maneereja, jotka toistuvat heidän kanssaan käydyissä keskusteluissa. Psychology Today listasi näistä piirteistä viisi.

1. Hän uskoutuu sinulle välittömästi

Hänellä on ongelmia parisuhteessaan, perheensä kanssa ja muutenkin on ollut tosi rankkaa. Mikä hänen ongelmansa sitten onkaan, hän kertoo varmasti sinulle siitä ennen kuin edes tunnette. Tarinoillaan hän maalailee itsestään haavoittuvaa uhria.

Miksi? Avautumisella hän kaipaa sympatiaa sinulta ja yrittää pakottaa läheisyyttä. Hänen osallisuutensa vaikeisiin tapahtumiin on keino tehdä vaikutus. Mitä nopeammin asetut kuuntelijan rooliin, sitä nopeammin manipuloinnin seuraava vaihe voi alkaa.

”Kertooko hän valtavasti itsestään pyytämättä tai odottamatta sinun vastaustasi?”

2. Hän toistaa sinulle kertomaansa "luottamuksellista" tietoa yhä uudelleen

Meillä jokaisella on toisinaan tapana jaaritella samoja tarinoita kyllästymiseen saakka, mutta tarinoiden luonteeseen on syytä kiinnittää huomiota. Jos hän toistaa loputtomasti tarinaa henkilökohtaisista ongelmistaan, silloin on jotain pielessä.

Miksi? Jos arkaluontoinen tarina toistuu puheissa yhä uudelleen, kyseessä voi olla vale, jonka hän on jo unohtanut kertoneensa sinulle. Narsistit ja psykopaatit valehtelevat omaksi huvikseen ja silloin levy jää joskus vahingossa päälle. Koska ihmiset ovat korvattavissa, he unohtavat kenelle kertovat tarinoitaan.

Lue myös: Miten sinä käyttäytyisit tässä tilanteessa? Asiantuntija kertoo, mitä psykopaatti tekisi

3. Hän ei kysy sinun elämästäsi mitään

Yhdessä vietetyn ajan jälkeen saatat tajuta, että hän ei ole kysynyt sinulta missään vaiheessa mitään, vaikka sinä tiedät hänestä jo vaikka mitä. Kiinnitä huomiota suhteen dynamiikkaan: kertooko hän valtavasti itsestään pyytämättä tai odottamatta vastaustasi?

Miksi? Narsistit ja psykopaatit eivät ole aidosti kiinnostuneita asioistasi. Jos hän kyselee paljon siirtyen nopeasti kysymyksestä toiseen, hän yrittää kaivella sinusta tietoja, joita voi ehkä käyttää myöhemmin sinua vastaan. 

”Palveluksia pyytämällä he testaavat, oletko käytettävissä heidän muiden tarpeidensa tyydyttämiseen.”

4. Esittää erityistoiveita

"Erityistoiveiden" esittäminen on tyypillistä käytöstä narsisteille ja psykopaateille. Kun muut pyytävät palveluksia aidosta tarpeesta tai halusta tutustua, persoonallisuushäiriöiset ihmiset haluavat saada sinut tuntemaan olosi erityiseksi pyytämällä jotain spesiaalia. He kokevat olevansa etuoikeutettuja muiden aikaan ja vaivaan.

Miksi? He haluavat luoda dynamiikkaa, jossa olet tottelevainen. Palveluksia pyytämällä he testaavat, oletko käytettävissä heidän muiden tarpeidensa tyydyttämiseen.

5. Kummallisten sivuhuomautusten tekeminen

Oudot oletukset ja kommentit voivat olla niin negatiivisia kuin positiivisia. Jos hän sanoo sinulle "olet kavereistasi kaunein", kommentin taustalla on ristiriita: hän haukkuu passiivis-aggressiivisesti ystäviäsi samalla nostaen sinua jalustalle.

Miksi? Outojen huomautusten tekeminen on juonittelua. Ne ovat myös testi, joilla selviää pidätkö muiden puolia vai otatko törpöt kehut vain kohteliaasti vastaan.

Lue myös: Käyttäydytkö huomaamattasi passiivis-aggressiivisesti? Näin pääset huonosta tavasta eroon

 

Erimielisyydet pitäisi käsitellä puhumalla, mutta välillä jotakuta saattaa lapsettaa.

Mykkäkoulu on varmaan kaikille tuttu jostain ihmissuhteesta. Mökötät ehkä itse tai tuskastut, kun joku muu menee mykäksi. Tiedetään: aikuisten tulisi käsitellä erimielisyydet puhumalla. Välillä riita kuitenkin kärjistyy niin, että jotakuta alkaa lapsettaa ja suut vedetään suppuun.

Mykkäkoulu on herättänyt Vauvan keskustelupalstalla kiivasta mielipiteenvaihtoa, ja kokosimme kommentoijien joukosta useimmin tavattavat mykkäkoululaiset.

1. Marttyyri

Marttyyri olettaa, että muut tietävät, miksi hän on hiljaa. Vaikka häneltä kysyttäisiin syytä, marttyyri ei vastaa.

”Mieheni ennätys on 10 päivää. Itkin ja anelin puhumaan, muttei puhua pukahtanut. En edes tiennyt, mistä oli suuttunut! Asutaan nykyään erillään, saa olla puhumatta rauhassa yksinäisinä iltoinaan.”

2. Turhautuja

Mykkäkoulu alkaa, kun turhautujalta loppuvat keinot. Turhautujasta tuntuu, että toinen sanaharkan osapuoli ei osaa riidellä.

”En tykkää tavastani itsekään, mutta kotoa tullutta epätervettä tapaa on vaikea kitkeä. Pikkuhiljaa opettelen tavasta pois, kohti kypsää ja aikuista keskustelemista. Minun on vain vaikea ilmaista itseäni vihaisena, kun en tykkää edes riitelystä. Kuitenkin, vaikka tämä tapa onkin varmasti helvetin ärsyttävä, niin on tämä kuitenkin ´parempi´ kuin se, että huudetaan kurkku suorana, ja tavarat lentelevät, tai jopa käydään käsiksi toiseen.” 

3. Tasapainoilija

Tasapainoilija on usein riitojen sovitteleva osapuoli. Välillä tuntuisi reilulta, että toinenkin joutuisi hyvittelemään käytöstään riitatilanteessa. Silloin tasapainoilija turvautuu mykkäkouluun.

”Mieluummin olen hiljaa kuin henkisesti hakkaan päätä seinään ja kuuntelen, kuinka mieleni pahoittamista vähätellään.”

”Äitini on mykkäkoulujen kuningatar.”

4. Mykkämaratonin mestari

Nyt puhutaan jo kovan luokan mykkäkoululaisesta. Hän voi venyttää vaitioloa jopa päivien tai yli viikon pituiseksi. Mykkäkoulu on kuitenkin henkistä väkivaltaa ja varsinkin pitkittyneenä todella raskasta sen kohteelle.

”Vanhempieni mykkäkoulu kesti vuosia. Siis yli 10 vuotta! Päättyi, kun toinen heistä pakkasi tavaransa. Minä valitsin miehen, joka osaa puhua.”

5. Puhelias

Mykkäkoulu tuntuu hyvältä idealta, mutta juttua riittää niin, että siinä pitäytyminen on hankalaa. Puhelias vaikenee alkuun, mutta alkaa aina jossain vaiheessa jutella, tahallaan tai vahingossa.

”Rehellisesti, olen ollut mykkäkoulussa alle tunnin. En pysty olemaan hiljaa.”

6. Väärän kohteen valinnut

Tämä hahmo saattaa mennä hiljaiseksi ja vetäytyä vaikka makuuhuoneeseen vähäksi aikaa. Yleensä tilanne päättyy siihen, että tyyppi palaa mykkäkoulun kohteen luo ihmetellen: ”Mikset tullut kysymään, mikä vaivaa?”

”Mun mies on mykkäillyt itseksekseen ties kuinka kauan, en vain ole huomannut, kun ei muutenkaan puhu.”

7. Ainainen riitelijä

Ainaisella riitelijällä on melkein aina jotain kränää jonkun kanssa, ja hän pitää lukua, kenelle ei milloinkin puhu. 

”Äitini on mykkäkoulujen kuningatar. Hänellä pitää aina olla jotain kähinää jonkun kanssa menossa, ja kun ei osaa tai pysty käsittelemään ja säätelemään tunteitaan, pitää mykkäkouluja. Kotona asuessani meillä oli kuukausia puhumattomuutta.”

”Kun huomasin missä taas mennään, lakkasin puhumasta minäkin.”

8. Katoaja

Sen lisäksi, että katoaja ei puhu, hän lähtee kokonaan menemään ovet paukkuen, eikä vastaa puheluihin tai viesteihin. Siinä on kääntöpuolensa. Hän voi vain toivoa, että joku on vielä odottamassa, kun katoaja päättää palata.

”Tajusin, että en muuten helvetissä mene enää takaisin kiukuttelevan miehen luo enkä ilmoita erostakaan, kun ei kerran ole asiaa voitu selvittää kuin aikuiset. Käytiin isän kans hakemassa mun kamat, ja muutin kotiin kunnes löysin uuden kämpän.”

9. Mykän vastarinnan harjoittaja

Mykän vastarinnan harjoittaja ei itse aloita mykkäkoulua, mutta jos hänelle ei puhuta, ei vastarintalainenkaan puhu. Syntyy pattitilanne.

”Kun huomasin missä taas mennään, lakkasin puhumasta minäkin. Olin kuin häntä ei olisikaan. Ei tullut syömään kun laitoin ruokaa, niinpä sitten jäin keittiöön istumaan ja lukemaan sanomalehteä. Tiskasin, puuhailin kaikenlaista kunnes ruoat jäähtyi ja laitoin ne jääkaappiin. Kun menin olohuoneeseen, hän livahti keittiöön etsimään ruokaa!”