Rakkaus, sieltä sinä tulet! Kuva: Shutterstock
Rakkaus, sieltä sinä tulet! Kuva: Shutterstock

Yhä useampi löytää sen oikean netistä. Se onnistuu varmimmin tietyillä keinoilla, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

Tuore tutkimus kertoo parhaat vinkit siihen, miten etenet virtuaalimaailmasta ihan oikeille treffeille.

1. Tinder, OkCupid vai jokin muu?

Suurin osa kirjautuu deittipalveluun suin päin. Hätäily kostautuu myöhemmin, sillä erilaiset tyypit käyttävät eri sovelluksia. Jos valitset heti aluksi väärin, saatat menettää mahdollisuutesi löytää juuri sen oikean.

2. Kuvan voima

Profiilikuva on ehdoton must; älä jätä sitä julkaisematta. Mutta tiesitkö, että ystävien keskellä poseeraavat pärjäävät parisuhdepelissä parhaiten?

3. Etiketti hallussa

Kirjoita tiiviisti ja ymmärrettävästi, perustele mielipiteesi ja vastaa viesteihin ripeästi.

4. Unohda täydellisyys

Ole hauska rivien välissä, älä kehuskele kömpelösti olevasi ”nokkela kaveri”. Vaikka haluat tuoda itsesi esiin myönteisessä valossa, muista kohtuus. Liika täydellisyys työntää luotaan. Parhaiten onnistut, kun saat toisen tuntemaan olonsa erityiseksi.

5. Nimi on enne

Jos palvelussa käytetään nimimerkkejä, valitse alkukirjain aakkosten alkupäästä. Heitä tutkitusti onnistaa parhaiten. Käytä myönteisiä ilmauksia, sillä kielteisyys karkottaa potentiaaliset kandidaatit. Miehiin vetoavat ulkonäköä korostavat ja naisiin älykkyyttä esiin tuovat nimimerkit. Ylipäätään naisia viehättää miehissä rohkeus ja riskinotto ennemmin kuin kiltteys, miehiä taas fyysinen olemus.

Lähde: Huffington Post

Lue myös:

Tinder mullisti deittailukulttuurin – toisen tunteiden huomioimiselle ei ole enää aikaa

Tinderissä tavannut pari: Näin käytät Tinderiä oikein

Heihin törmäät nettideiteillä

Elämäni surkeimmat treffit, Iida Åfeldt ajattelee ja hörppii kahvia. Mies on kutsunut Åfeldtin kaljalle, vaikkei Iida edes pidä oluesta. Kun laskun aika tulee, mies toteaa jämptisti, että hänen kahdeksan euron kaljansa ja Åfeldtin euron kahvi maksetaan erikseen...

Uhriutumista kotitöistä, kisaa ja kiistaa vapaa-ajan käytöstä... Kilpailuasetelma muodostuu parisuhteeseen helposti. 

Huomasiko hän, että raadoin jälleen keittiössä? Kuka saikaan viime viikolla vaihtaa kotityöt kavereiden kanssa rillutteluun? Menevätkö nallekarkit tasan? 

Parisuhteeeseen syntyy helposti kilpailuasetelma. Tietoista tai tiedostamatonta kisaa käydään vapaa-ajasta, kotitöistä, rahasta ja siitä, kuka on oikeassa milloin mistäkin pikkuasiasta lähteneessä väittelyssä.

Väestöliiton parisuhdetutkija ja psykoterapeutti Heli Vaaranen arvioi, että kilpailuasetelma johtuu usein arvostuksen puutteesta parisuhteessa.

– Olemme Suomessa huonoja jakamaan arvostusta omalle puolisolle. Ihmettelen aina, että keneltä se olisi pois.

”Mieheni ajattelee, että voittaja on se, jolla on isompi palkka, eli hän.”

Kehun, kiitoksen ja arvostuksen puute nousi esiin myös Me Naisten kysyessä naisilta siitä, millaiset asiat ja teot loukkaavat parisuhteessa eniten. Näin kolmekymppiset naiset kuvailivat Me Naisten jutussa arvostuksen puutetta:

”Minua loukkaa, kun puolisoni ei arvosta tekemisiäni. Hän ei kehu minua koskaan eikä ymmärrä vitsailujani.” 

”Eniten satuttaa kumppanin tapa antaa ymmärtää, että minun työni tai harrastukseni ovat aina toisella sijalla. Ensimmäisenä tulevat hän ja hänen uransa.”

Kumpikin voi huonosti

Parisuhteessa kisaaminen voi myös olla riitelemisen synonyymi. Kilpailua tulee samoista aiheista kuin riitaa, eli rahasta, kotitöistä ja vapaa-ajasta. Esimerkiksi tällaisista aiheista suomalaisnaiset kertovat ottavansa matsia parisuhteissa:

”Meillä on klassinen kilpailuasetelma uhriutumisesta, aiheena mikäpä muukaan kuin kotityöt. Kumman marttyyrinviitta heilahtaa uljaimmin?”

”Mieheni ajattelee, että voittaja on se, jolla on isompi palkka, eli hän. Sen mukaan päätetään, missä asutaan ja miten koko elämä menee. En ole tähän suostunut, ja niinpä asumme eri maissa.”

”Ajankäytöstä on tullut riitaa sen jälkeen, kun suhteeseen tuli lapsia.”

”Kilpailemme siitä, kumpi on käyttänyt enemmän aikaa elämästään lasten hoitamiseen. Tai vaippojen vaihtamiseen.”

”Kun ostin sijoitusasunnon, mieheni halusi ostaa oman.”

”Aina Trivial Pursuitia pelatessa alamme kilvoitella kohti voittoa: kumpi tässä onkaan fiksumpi? Tyhmää, tiedän!”

”Ajankäytöstä on tullut riitaa sen jälkeen, kun suhteeseen tuli lapsia. Lasketaan niitä iltoja, joita toinen saa olla ulkona, kun toinen jumittaa kotona lasten kanssa.”

Eroon kisaamisesta

Lautapeliä pelatessa tai lenkkipolulla huhkiessa heräävä kilpailuvietti ei yleensä aiheuta mökötystä kummempaa parisuhdekriisiä. Jatkuva ja joka asiaan ulottuva kisaaminen sen sijaan tekee elämästä vaikeaa. 

– Silloin kumpikaan ei voi hyvin, ei edes se, joka siellä tunkiolla kukkoilee, Heli Vaaranen sanoo. 

Ensimmäinen askel kilpailuasetelman keskeyttämisessä on ongelman huomaaminen. 

– Toinen askel on juttelu kumppanin kanssa ja sen ymmärtäminen, että kilpaileminen ei voi jatkua loputtomasti, Vaaranen toteaa.

Peliä ei ole menetetty, vaikka kumppani ei heti muuttaisi käytöstään vähemmän kilpahenkiseen suuntaan. Yksipuolinenkin päätös siitä, ettei enää ryhdy kilpailemaan oman rakkaan kanssa, voi Vaarasen mukaan auttaa.