Varatun miehen iskemisessä on riskinsä, sanovat asiantuntijat. Kuva: Shutterstock
Varatun miehen iskemisessä on riskinsä, sanovat asiantuntijat. Kuva: Shutterstock

Jos kumppanisi oli varattu tavatessanne, suhteestanne ei todennäköisesti tule mitään, väittää tuore tutkimus.

Jos iskit varatun miehen tai olit itse varattu tavatessasi uuden kumppanisi, suhteenne tulevaisuus on vaakalaudalla, väittää tuore amerikkalaistutkimus.

Ihmiset, jotka aloittivat uuden suhteen, vaikka yhä seurustelivat edellisen kumppanin kanssa, olivat tutkijoiden mukaan valmiimpia harrastamaan seksiä myös uuden suhteen ulkopuolella. Nämä kumppanit olivat jo alun perin tyytymättömämpiä ja vähemmän sitoutuneita uuteen suhteeseensa, mikä johti myöhemmin suhteen päättymiseen.

 Yksiavioisuus heivataan helpommin

The Huffington Postin haastatteleman asiantuntijan mukaan suhteesta suoraan toiseen hypänneiltä henkilöiltä löytyi myös itsekeskeisempiä piirteitä, eivätkä he pitäneet yksiavioista seksiä yhtä suuressa arvossa kuin ne, jotka olivat tavatessaan vapaalla jalalla. Siksi he myös tulevaisuudessa päätyivät pettämään kumppaniaan helpommin. Kun suhteessa oli vaikeita aikoja, itsekeskeiset kumppanit alkoivat etsiä muualta jotain parempaa.

Tutkijat kuitenkin varoittavat yleistämästä tutkimuksen tuloksia kaikkiin ihmisiin, sillä yksittäisten henkilöiden tekoihin vaikuttavat monet muutkin asiat kuin edellinen tai nykyinen suhde.

Tutkijat testasivat teorioitaan kolmella eri ryhmällä, joiden suhteiden kesto oli nollasta kolmeen vuoteen.

Lue lisää:

Rakkausvalmentaja Mia Halonen: "Sänkyyn ei kannata mennä ekoilla treffeillä"

Rakastuin varattuun – mitä nyt teen?

Varmat vinkit: näin iskuyritys onnistuu