Tällainen kuva sopii kotialbumiin, ei Facebookiin. Kuva: Shutterstock
Tällainen kuva sopii kotialbumiin, ei Facebookiin. Kuva: Shutterstock

Pusuttelukuvia tropiikinmatkaltanne, ristikkäin loikoilevia varpaita vällyn alla ja täydellinen sunnuntaibrunssi vain sinulle ja hänelle. Julkeatko sinäkin julistaa lempeäsi somessa? Se kuule ärsyttää.

Mikää ei ole ihanampaa kuin hyvässä parisuhteessa kyhnyttäminen. Sen sijaan yhteisen onnen todisteleminen sosiaalisessa mediassa on rasittavaa. New York Magazine kertoo tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan ällöromantiikalla leuhkiminen somessa vaikuttaa siihen, mitä muut käyttäjät ajattelevat sinusta.

Tutkimukseen osallistuneiden Facebook-käyttäjien tehtävänä oli arvioida tekaistuja, vähemmän ja enemmän ällöromanttisia Facebook-statuksia. Tutkimuksessa punnittiin kahta asiaa: 1. sitä, millaisessa suhteessa söpöilystatuksen kirjoittanut tutkittavan mielestä on ja 2. sitä, kuinka paljon hän pitää statuksen kirjoittajasta.

Tutkimustulokset paljastivat, että muut some-käyttäjät ajattelevat kaikkein söpöstelevimpien parien elävän hyvinvoivassa parisuhteessa. Sen sijaan heistä pidettiin muutoin kaikkein vähiten.

Lue lisää:

Facebook ja blogit herättävät kateutta – naiset paljastavat miksi

Tutkimus: pahantuulisuus tarttuu Facebookissa