Kas, nainen baarissa. Sehän voi merkitä vain yhtä asiaa! Kuva: Shutterstock
Kas, nainen baarissa. Sehän voi merkitä vain yhtä asiaa! Kuva: Shutterstock

Tuttavallisuutesi ei ole syy siihen, että mies luulee sinun olevan kiinnostunut seksistä hänen kanssaan.

Et ole mielestäsi edes flirttaillut, ollut vain kohtelias, mutta mies vaikuttaa silti vievän tilannetta kohti pientä sutinaa? Vastaus ongelmaan voisi tulla myös kiinteistönvälittäjän suusta: ”Sijainti, sijainti, sijainti.”

Iowan ja Indianan yliopistojen tutkijat saivat selville, että miehet päättelevät vastakkaisen sukupuolen kiinnostuksen asteen siitä, missä nainen sattuu olemaan – eivätkä siitä, kuinka ystävällinen nainen on heitä kohtaan. Tutkimuksesta kertoo Refinery29.

Tutkijat lavastivat 28 tilannetta, jotka edustivat erilaisia sosiaalisia ympäristöjä, esimerkiksi tapaamista baarissa, kotibileissä tai toimistossa. Jokaiseen tilanteeseen liitettiin kokovartalokuva naisesta. Kuvissa olevien naisten ilmeet vaihtelivat neutraalista positiiviseen, ja osalla oli päällään hyvinkin vihjailevat mekot. Myös poseeraukset vaihtelivat.

Tutkimukseen osallistui 237 bi- tai heteroseksuaalista miestä, jotka arvioivat, kuinka todennäköisesti kuvan nainen on heistä seksuaalisesti kiinnostunut. Tutkijat halusivat tietää, miten ympäristö, mekon viettelevyys ja naisten ilmeiden ystävällisyys vaikuttivat miesten arvioihin.

Mekolla ja ilmeellä oli jonkin verran vaikutusta, mutta vielä enemmän merkitystä oli ympäristöllä. Yllätys, että baarit, makuuhuoneet ja kotibileet saivat miehet uskomaan, että nainen on kiinnostunut. Ikään kuin baarissa ei voisi käydä ihan muuten vain! Tai käyttää seksikkäitä vaatteita.

Noh, luulo ei kuitenkaan ole tiedon väärti, joten väärinkäsityksien ehkäiseminen onnistuu parhaiten juttelemalla – se kun ei valokuvan kanssa onnistu.

Lue myös:

Nämä asiat paljastavat, pettääkö pettäjä uudestaan

Tästä yhdestä asiasta mies päättelee, miten viehättävä nainen hänestä on

Onko parisuhteesi vahvalla pohjalla? Selvitä Ikea-testin avulla!