Naiset osaavat arvostaa kirkkaana hehkuvaa kukkaniittyä ja auringonlämpöä kasvoillaan. Kuva: iStock
Naiset osaavat arvostaa kirkkaana hehkuvaa kukkaniittyä ja auringonlämpöä kasvoillaan. Kuva: iStock

Yli miljoona ihmistä käsittänyt sveitsiläistutkimus todistaa, että naiset ja miehet ovat hämmentävän samanlaisia – neljää asiaa lukuunottamatta.

Naiset ovat miehiä parempia neljällä vahvuusalueella, miehet eivät naisia parempia missään. Näin kertoo Sveitsissä toteutettu laaja tutkimus, josta Psychology Today kirjoittaa.

Tutkittavat tekivät 24 vahvuusaluetta mittaavan persoonallisuustestin. Enimmäkseen miesten ja naisten tulokset olivat hämmentävän samanlaiset. Neljän vahvuusalueen kohdalla sukupuolten välillä havaittiin kuitenkin pieniä, mutta merkittäviä eroja. Tutkimuksessa tarkasteltiin yli miljoonan ihmisen vahvuuksia sähköisesti täytettävän tutkimuskaavakkeen avulla. Tutkittavia oli useista ikäryhmistä ja neljästä eri maasta.

Näillä vahvuusalueilla naiset menestyivät miehiä paremmin:

1. Kauneuden ja osaamisen arvostaminen

Tällä vahvuusalueella kunnostautuvat ihmiset huomaavat kauneuden ja erilaiset taidot ja osaavat arvostaa niitä. He kiinnittävät herkemmin huomiota esimerkiksi siihen, kuinka kauniisti aurinko valaisee järvenpinnan, ja arvostavat kollegojensa ammattitaitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kiltteys

Kiltit ihmiset auttavat, tukevat ja pitävät huolta muista. He ovat myötätuntoisia ja käyttävät aikaansa, rahaansa ja osaamistaan muiden hyväksi. He ovat ymmärtäväisiä ja tuntevat syvästi.

3. Rakkaus

Tällä vahvuusalueella korostuu läheisten ihmissuhteiden arvostus sekä muita kohtaan osoitettava lämpö, aitous ja läheisyys.

4. Kiitollisuus

Kiitollisuudessa kunnostautuva ihminen tiedostaa hyvät asiat elämässään ja osaa olla niistä kiitollinen. Hän myös osoittaa kiitollisuutensa muille.

Mutta ovat erot oikeasti merkittäviä?

Tutkimuksessa mainitut 20 muuta vahvuusaluetta olivat luovuus, uteliaisuus, harkitsevaisuus, oppimishalu, näkemyksellisyys, urhoollisuus, rehellisyys, kestävyys, innostuneisuus, sosiaalinen älykkyys, oikeudenmukaisuus, johtajuus, yhteistyökyky, anteeksiantavaisuus, nöyryys, varovaisuus, itsehillintä, toivo, huumori ja hengellisyys

Psychology Today huomauttaa, että pieniä eroavaisuuksia tärkeämpää tutkimustuloksessa on se, kuinka samankaltaisia miehet ja naiset lopulta ovat. 

Joo-nas

No niin. Naiset sitten vaan armeijaan, rakennuksille, telakoille, metsiin, pajoille, korjaamolle, ... duuniin, rakentamaan ja suunnittelemaan teknisiä asioita ja suorittamaan/valmistamaan ne alusta loppuun asti. Miehet vois sitten vaan vahailla viiksiään ja katella valmista maailmaa.

Vierailija

Hävettääkö? kirjoitti:
Kiltteys ja rakkaus? Mitä ne on, aivan tuntemattomia käsitteitä. Heti pettämässä ja uutta miestä hakemassa.  Naisilel jos annetaan kiltisti ja rakkaudella etsiä miestä niin sitä ei tule tapahtumaan, että naiset omaehtoisesti etsisivät miestä aidosti. Hyvännäköseksi mieheksi haukutulla on 25v. kokemus baareista jne. eivät tule eikä etsi. paskapuhetta! Se jää puhtaasti kaikki työ miehelle.

Harmi, että näet naiset noin negatiivisessa valossa. Olen pahoillani sukupuoleni aiheuttamasta mielipahasta. Ehkä sinun kannattaisi kuitenkin lakata etsimästä tai odottamasta rakkautta (etenkin baareista)aivan kuten minäkin lakkasin aikoinaan. Rakkaus tuli itsestään. Aito kunnioitus omaa miestä ja yleensäkin miehiä kohtaan rakentui, kun ymmärsin ettemme ole kilpailijoita keskenämme vaan tiimi, joka huolehtii toisistaan.
Kaadamme yhdessä puun ja teemme yhdessä ruokaa. Ymmärtäen fysiikkamme rajoitukset. On täysin järkevää, että minä keitän kahvit ja hän kantaa saunapuut. Hän on vahvempi fyysisesti, joten minä säästän hänen aikaansa hoitamalla kevyemmät talon ylläpitotoimet.
Psyykkisesti olemme yhtä vahvoja ja tämän me tiedostamme molemmat. Kumpikaan meistä ei ole eikä koe olevansa toiselle mitään velkaa. Tämä kaikki tuli selväksi tällaiselle "rintsikoita polttavalle" feministille, kun mies näki minussa ihmisen, joka täydentää hänen puuttuvan puolikkaansa.
Toivottavasti sinunkin elämääsi saapuu ihminen, jota sinä voisit kutsua kumppaniksesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla