”Olin täysin kyvytön käsittelemään asiaa, ja hetken aikaa olin täysin kyvytön myös ottamaan vastuuta omista lapsistani. En osaa edes kuvailla, miten paljon se minua vieläkin hävettää.”
”Olin täysin kyvytön käsittelemään asiaa, ja hetken aikaa olin täysin kyvytön myös ottamaan vastuuta omista lapsistani. En osaa edes kuvailla, miten paljon se minua vieläkin hävettää.”

Oletko tullut jätetyksi? Kerro tarinasi jutun lopusta löytyvällä lomakkeella.

Tuomas Rajala, 39, kertoi hiljattain Me Naisissa, kuinka jätti entisen vaimonsa kymmenen vuotta sitten. Elämässä oli ulkoisesti kaikki hyvin: perheellä oli kaksivuotias lapsi ja kiva paritalokoti Vantaalla. Toinen lapsi oli syntymässä parin kuukauden päästä.

Silti Tuomasta oli ahdistanut jo pidempään. Hän koki, ettei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä. Hän pakkasi reppunsa eikä koskaan palannut.

– Tuntui, että en ole oikeasti se ihminen enkä halua elää sellaista elämää. Muistan sanoneeni, että nyt mä tästä lähden, enkä tulee enää takaisin, Tuomas kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Alkuun Tuomas oli kyvytön käsittelemään asiaa. Välit ex-vaimoon olivat dramaattisen huonot. Myös oma äiti tuomitsi poikansa tekemiset, ja yhteys häneen katkesi hetkeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuomas alkoi puida eroa vasta hiljattain.

– Olen oppinut puhumaan tunteistani vasta näin neljänkympin kynnyksellä. Nyt tuntuu, että olin erotessani kuin 16-vuotias, hyvin epäkypsä, hän sanoo.

– En kadu päätöstä, mutta se tapa, jolla lähdin, hävettää ja kaduttaa edelleen. Poden syyllisyyttä niistä kuukausista, joina en ollut lasten elämässä läsnä. En saa sitä aikaa koskaan takaisin

Lue Tuomaksen tarina kokonaisuudessaan:

Me Naiset kerää nyt suomalaisten kokemuksia jätetyksi tulemisesta. 

Onko sinut joskus jätetty? Haluamme kuulla sinun tarinasi. Kerro kokemuksistasi alla olevalla lomakkeella. Kommentteja voidaan käyttää Me Naisten jutussa. 

Voit kertoa tähän esimerkiksi, olitko jättäjän kanssa avioliitossa vai seurustelitteko, kuinka pitkään olitte olleet yhdessä, onko teillä yhteisiä lapsia ja millainen sinun ajatuksesi suhteen tulevaisuudesta oli.
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla