Me Naiset
|
Jenni Junkala
Tästäkin voisi tulla vuosisadan rakkaustarina. Kuva: Shutterstock
Tästäkin voisi tulla vuosisadan rakkaustarina. Kuva: Shutterstock

Happn ei ole yleistynyt vielä Suomessa, mutta ehkä puolen vuoden päästä?

Deittailukulttuurin mullistaneelle Tinderille putkahtelee kilpailevia sovelluksia kuin sieniä sateella. Uusin näistä on GPS-paikannusta käyttävä happn, jonka brittilehti Guardian kertoo olevan kova juttu Euroopassa – ei tosin vielä Suomessa.

Kun Tinderissä kiinnostava kumppani valitaan ulkonäön perusteella, ranskalaisten kehittämä happn saattaa yhteen ihmiset, joiden tiet ovat kohdanneet. Happn tarjoaa käyttäjilleen saman kiinnostuksen jakavia tyyppejä, jotka ovat olleet esimerkiksi samassa bussissa, ravintolassa tai leffateatterissa. Näin se toimii: jos kaupassa keksihyllyn toisella puolella ostoksiaan tekee kiinnostavan näköinen, vapaa tai muuten vain sovellusta käyttävä, tyyppi, saatat löytää hänet happn:sta. Istuuko leffateatterissa edessäsi maailman komein mies? Ehkä hänkin on vapaa – ja sattuu käyttämään samaa deittisovellusta? Tinderin tavoin kiinnostavan vapaan bongaaminen happn:in listoilta ei takaa, että hänkin on kiinnostuntu sinusta.

Ensimmäisten julkaisukuukausien aikana neljännesmiljoona ranskalaista otti välittömästi happn-sovelluksen käyttöönsä. Pian englantilaiset seurasivat perässä. Guardianin mukaan jo yli 10 000 lontoolaista käyttää sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Happn-sovelluksen lisäksi myös monet muut uudet deittisovellukset yrittävät saada palasen Tinderin suosiosta. Esimerkiksi Twine Canvas yrittää päästä deittailumarkkinoille "anti-Tinderinä". Siellä käyttäjät keräävät persoonastaan kertovia kuvia ja kokoavat oman persoonallisuustaulunsa, jonka perusteella muut käyttäjät voivat valikoida mielitiettynsä. Siitäkään ei ole toistaiseksi tullut hitti Suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös:

Uudesta "anti-Tinder" -deittipalvelusta tulossa hitti

Tinder mullisti deittailukulttuurin – Toisen tunteiden huomioimiselle ei ole enää aikaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla