Tiesitkö, että rakkaudella on viisi erilaista kieltä? Nyt voit selvittää, mitä niistä itse puhut.

Yksi kertoo rakkaudestaan tiskaamalla kumppanin puolesta, toinen halaa ja kuiskii korvaan hempeitä. Rakkaudesta voivat kertoa myös suudelmat, lahjat, pienet palvelukset, kivat Whatsapp-viestit tai se, että töistä palaavaa puolisoa odottaa kotona lämmin ruoka. 

Rakkaudella ajatellaan olevan viisi erilaista kieltä. Yhdysvaltalainen Gary Chapman kehitti niiden määritelmät vuonna 1995 kirjassaan Five Love Languages. Teos nousi monille bestseller-listoille, ja se on käännetty lähes 50 kielelle.

Chapmanin mukaan rakkautta ilmaistaan ja vastaanotetaan viidellä eri tavalla. Nämä ”rakkauden kielet” ovat:

  1. Myönteiset sanat
  2. Fyysinen kosketus
  3. Yhteinen aika
  4. Lahjat
  5. Palvelukset

Chapmanin teorian mukaan jokaisella ihmisellä on yksi pääasiallinen ja yksi toissijainen rakkauden kieli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kodin Kuvalehti kertoi aiemmin, että pariskunnat puhuvat harvoin samaa rakkauden kieltä. Se, mitä rakkauden kieltä kumppani puhuu, kertoo siitä, minkä hän itse kokee rakastavaksi eleeksi.

Parisuhderyhmien ohjaajat Minna ja Risto Jyrkkä kertoivat Kodin Kuvalehdelle, että rakkauden kieliä puhuessaan kumpikaan pariskunnasta ei ole toista enempää oikeassa tai väärässä, vaikka toisen rakkauden eleitä ei aina ymmärtäisi.

Jos kerrot rakkaudestasi useimmiten sanoin, et ehkä ymmärrä kumppaniasi, jolle puhuminen on vaikeampaa. Silloin sinulta saattaa jäädä huomaamatta, että hän imuroi eilen puolestasi tai toi sinulle kaupasta suklaapatukan ihan pyytämättä. Toisen rakkauden kieltä kannattaa oppia kuuntelemaan ja ymmärtämään. 

Haluat varmaan jo tietää, mitä rakkauden kieltä itse puhut. Nyt se selviää!

Me Naiset laati testin, joka paljastaa, mikä rakkauden kielistä on sinulle ominaisin. Voit pyytää kumppaniasikin tekemään testin. Uskallamme väittää, että tulokset voivat auttaa näkemään toisenne ja parisuhteenne uudessa valossa. Saatatte jopa ymmärtää toisianne paremmin sen tehtyänne. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla