Kun teet nettideittailusta hauskanpitoa, vältyt myös pettymyksiltä. Kuva: Shutterstock
Kun teet nettideittailusta hauskanpitoa, vältyt myös pettymyksiltä. Kuva: Shutterstock

Rohkeudella ja huumorilla pääsee Tinderissä pitkälle.

Olisiko aika lopettaa jankutus deittailun vaikeudesta? Tinderissä voi tietysti mokailla monin tavoin, mutta muutamalla niksillä on helppo loistaa deittiprofiiliviidakossa.

Tällaisia ovat Tinderin miehet – tunnistatko tyypit?

Kokosimme vinkit, joilla varmistat menestyksesi deittipalvelussa. Ei se nyt niin hankalaa ole!

1. Täydellinen profiilikuva? Anna ystävän valita!

Nettideittailussa kuvilla on äärimmäisen iso merkitys, joten valitse profiiliisi selkeät ja hyvät kuvat itsestäsi. Ole realistinen, eli muista olla kuvissa oma itsesi. Älä lisää kuvia, joissa on muitakin, aurinkolasit piilottavat naamasi tai joissa olet yläasteella. Vähäpukeiset kuvat kannattaa myös jättää pois, ellet etsi seksiseuraa, sillä moni kavahtaa alastonkuvia julkisessa profiilissa. Hyvässä profiilissa on myös useampi kuva. Omaa nassua on itse vaikea arvioida, joten ulkoista reippaasti kuvavalinnat parhaalle ystävällesi! Erään tutkimuksen mukaan kuvaa ei tosiaan kannata valita itse, sillä kaveri tekee sen paremmin.

Tästä vinkin täydelliseen profiilikuvaan!

2. Tee itse aloite

Aloitteen tekeminen ei ole vain miesten tehtävä, joten tee rohkeasti aloite. Myös vastakkainen osapuoli varmasti arvostaa aloitetta. Hyvä keskustelunavaus on myös peliliike: käytä luovuutta ja tee välitön vaikutus. Jos sinulla ei muuta sanottavaa kuin ”moi”, kannattaa vielä hioa lähestymisstrategia uusiksi. Parempi on kuitenkin sanoa edes jotain kuin jättää sanomatta.

 

A post shared by Tinderin Parhaat (@tinderinparhaat) on

3. Pyydä pian ulos

Pyydä matchisi nopeasti ulos. Tinderissä viestitellessä on riski, että keskustelu lopahtaa nopeasti ja mielenkiinto katoaa. Jos juttu ei kanna hyvin viestiboksissa, keskustelukumppani ei luultavasti jaksa vastailla pitkään. Jotkut eivät myöskään ole parhaimmillaan viestitellessään. Kun näet tyypin livenä, saat välittömästi paljon enemmän irti. Saat heti selville, onko teissä kahdessa potentiaalia vai kannattaako jatkaa selailua. Et ole kuitenkaan etsimässä kirjekaveria, joten treffeille siitä! Kannattaa miettiä kiinnostavampiakin vaihtoehtoja kuin perinteiset kahvit/kaljat.

Intiimi yöuinti + 5 muuta vinkkiä ihaniin kesätreffeihin

4. Panosta esittelyyn – olet kiinnostava!

Kirjoita itsestäsi kiinnostava esittely, jolla erottaudut joukosta. Parhaat esittelyt ovat lyhyitä, nokkelia ja herättävät uteliaisuutta. Älä tuomitse muita profiilissasi kirjoittamalla ”jos et ole 170 cm tai et urheile, voit swaipata vasemmalle”. Mieti myös, kannattaako kertoa, että pidät ruuasta, urheilusta tai matkustamisesta. Niin pitävät kaikki muutkin. Tarjoa jotain, mihin matchisi on helppo tarttua. 

5. Älä odota liikoja – pettymykset kuuluvat asiaan

Nettipalveluissa ihmiset etsivät seuraa erilaisin tarkoitusperin. Jos Tinder-juttusi kosahtaa, lannistumisen sijaan kannattaa jatkaa etsintää. Tinder-kokemukset voivat olla myös vähemmän upeita, joten suhtaudu deittailuun kevyellä mielellä. Rakkauden löytyminen on lopulta tuurista kiinni – ja yrittämisestä!

Jos aikuinen lapsi on etäinen, siihen saattaa vaikuttaa yhdeksän asiaa vanhemman käytöksessä.

Kuin mököttävä teini tai kiukutteleva pikkukakara. Taannutko sinäkin, kun menet lapsuudenkotiisi tai vietät aikaa vanhempiesi kanssa pidempään kuin päivällisen verran. Jos taannut, et ole ainoa. Psykologi Merja Kokkonen on nimittäin kertonut, että aika moni aikuinen taantuu vanhempiensa seurassa – ja varsinkin omassa lapsuudenkodissaan. 

– Kun palaamme tuttuun paikkaan, loksahdamme helposti vanhoihin rooleihimme. Olemme kuitenkin viettäneet lapsuudenkodissamme 15–20 vuotta ja tottuneet toimimaan vuosikaudet tietyllä tavalla ja ajattelemaan vanhemmista vanhasta muistista kaikenlaista. Vaikka lapsuudenkotiin olisi ottanut etäisyyttä, jo pelkät tutut­ tuoksut ja tavarat riittävät laukaisemaan vanhat toiminta- ja ajattelu­tapamme, Marja Kokkonen on kertonut Me Naisten jutussa. 

Joskus on myös niin, että vanhempi ei itse päästä irti vanhasta roolistaan, jolloin se on aikuiselle lapsellekin lähes mahdotonta. Psychology Today -sivustolla sosiaalipsykologi Jane Adams keksii useita syitä, miksi aikuinen lapsi saattaa kantaa kaunaa vanhemmilleen. Listasta voi olla hyötyä myös vanhemmalle, jos miettii, miksi oma lapsi käy vain harvoin kylässä eikä reagoi viesteihin tai soittoihin.

9 syytä, miksi aikuinen lapsi saattaa olla nihkeä

 1. Haluat aina olla oikeassa

   

 2. Et tunne lastasi.
 3. Et päästä lastasi irti hänen lapsuuden roolistaan
 4. Luulet, että käsittelemätön avioero/lapsuuden riidat eivät vaivaa lastasi enää.
 5. Puutut jatkuvasti hänen elämäänsä, etkä anna elää omaa elämää. 
 6. Et kunnioita hänen rajojaan.
 7. Kysyt, mutta et kuuntele häntä.
 8. Asetut jonkun puolelle.
 9. Otat vapauksia, joihin sinulla ei oikeastaan ole oikeutta.

Tutkijoiden mukaan viehättävyys vaikuttaa mieleenpainuvuuteen, muttei sillä tavalla kuin ehkä ajattelit. 

Jos näet suuren joukon ihmisiä, keiden kasvot painuvat mieleesi? Kun saksalaisen Jenan yliopiston tutkijat selvittivät asiaa, vastaus oli aavistuksen yllättävä. 

Tutkijoille oli selvää, että tavalla tai toisella joukosta erottuvat ihmiset jäävät muistiin kaikkein helpoiten. Erikoisten kasvonpiirteiden mieleenpainuvuus ei ole kovin yllättävää, joten he tutkivat kasvojen mieleenpainuvuutta erityisesti suhteessa kasvojen viehättävyyteen. 

Selvisi, että kaikkein viehättävimpinä pidetyt ihmiset eivät ole erityisen mieleenpainuvia. Tavalliset, ei erityisen hyvännäköisiksi koetut ihmiset sen sijaan painuivat tutkimuksen koehenkilöiden mieliin. 

Kuinka jäädä mieleen

Jos siis mielit tehdä pysyvän muistijäljen ihmisten mieleen pelkällä olemuksellasi, helpoin keino on lisätä ulkonäköön jotakin odottamatonta ja erikoista. Asiaa auttaa, jos et ole sitä tyyppiä, jota kulttuurissamme pidetään kaikkein kauneimpana tai komeimpana. 

Yleensä on onneksi mahdollista jäädä ihmisten mieleen myös käytöksellään ja puheillaan, ei pelkillä kasvoillaan. Jos sanan säilä on käytettävissä, hyvän vaikutelman luomiseen voi kokeilla esimerkiksi Benjamin Franklinin menetelmää tai jotakin muuta pientä psykologista kikkaa, jolla saat ihmiset puolellesi.

Viehättävä huomataan

Vaikka viehättävästä ulkonäöstä ei ole etua muistetuksi tulemisessa, siitä on muuta hyötyä. Psychology Todayssa huomautetaan, että ihmiset kiinnittävät tutkitusti huomionsa kauniisiin henkilöihin, ja huomaavat siksi heistä muutakin kuin ulkonäön. 

Viehättävä fyysinen olemus kiinnittää huomion ja kutsuu tutustumaan. Niinpä hyvännäköisinä pidetyillä ihmisillä on mahdollisuus jäädä mieleen vaikkapa käytöksellään, vaikka heidän kasvonsa eivät olisi eityisen mieleenpainuvat.