Deittipalvelut siirtyivät tietokoneiden ruuduilta taskuun. Testasimme puhutuimmat sovellukset, muun muassa koukuttavan Tinderin ja suositun OkCupidin.

Vonkauspeli puhelimelle – Tinder

gotinder.com

Mikä se on?  Deittisovellusten kuuma ykkönen myös Suomessa. Tinder on jatkuvasti suositumpi. Perustuu muiden deittailijoiden kuvien arvosteluun, molemminpuoliseen tykkäämiseen ja keskusteluun.

Plussat: Nopea ottaa käyttöön. Yhä enemmän suomalaisia käyttäjiä. Koska Tinder toimii paikkamerkintöjen avulla, voit rajata kilometrien mukaan alueen, jolta haluat ihmisiä löytää. Koukuttava. Kuin peli, jossa etsitään rakkautta. Miehiä etsivien naiskäyttäjien paratiisi. Matchin (kummatkin tykkäävät toistensa kuvista) kanssa keskustelu on helppoa. Näyttää yhteiset Facebook-kaverit – tutun tuttua on helpompi lähestyä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miinukset: Melko pinnallista. Panisin, en panisi -henkinen arvostelu ällöttää. Tinder-profiiliin luiskahtavat helposti kaikki Facebook-profiilin kuvat, jotka ovat julkisia – ei siis ainoastaan se, jota haluaisi käyttää. Käyttäjät pääasiassa alle 30-vuotiaita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Älykkäämpien deittisovellusten kaksoset – OkCupid ja Zoosk

okcupid.com

zoosk.com

Mitä ne ovat? Jo pitkään käytettyjä deittailusivustoja, jotka toimivat nykyään myös mobiilisti. Kuukausimaksua maksavat saavat paljon ekstraa.

Plussat: Kummatkin tarjoavat treffiehdokkaita, jotka voisivat kiinnostaa sinua. Palveluissa pyörii suomalaisia, mutta suurin osa käyttäjistä on ulkomaalaisia. Rajat ylittävää rakkautta?

Plussaa ja miinusta: Profiilin luomiseen kuluu aikaa, koska tiedot eivät tule suoraan Facebookista. Pitää ladata kuva, vastailla kysymyksiin (joista osalla otetaan kantaa poliittisiin asioihin), kertoa itsestään... Pistää miettimään! Tämä ei ole mitään leikkiä, vaan oikeaa deittailua. OkCupid ja Zoosk syövät aikaa. Sovellukset ovat monipuolisia, mutta sekavia, joten niiden käyttöönotto vaatii totuttelua.

Miinukset: Niin OkCupid kuin Zooskin toimivat parhaiten tietokoneella käytettyinä. Pitkä erityismiinus Zooskille siitä, että se on tekninen murheenkryyni, muun muassa näin: kuva ei lataudu, yhteys Facebookiin ei toimi ja sisäänkirjautuminen epäonnistuu – kaikki saman päivän aikana, mutta eri yrityksillä.

Huhuu, onko täällä enää ketään? – AYI eli are you interested?

ayi.com

Mikä se on? Monipuolisempi kuin Tinder, yksinkertaisempi kuin OkCupid tai Zoosk, mutta valitettavasti AYI alkaa olla jo menneen talven lumia. Palvelulle on vaikea antaa plussia, joten tässä tulevat miinukset.

Miinukset: Ilmaisversiossa rajoitteita, rahastus haisee. Vähän suomalaisia käyttäjiä. Mihin tätä enää tarvitaan, kun Tinder on jo täällä? Ulkonäkökin mättää.

---

Deittisovelluksia käyttäessä kannattaa pitää muutama vinkki mielessä:

  • Suurimpaan osaan niistä pitää laittaa kuva itsestään.
  • Vaikka sovelluksessa voisikin keskustella suomeksi, on käyttökieli yleensä englanti.
  • Sovellukset ovat saatavilla varmimmin iOS:lle ja Androidille. Osalle deittailuappseista on tehty myös oma taulutietokoneille tarkoitettu sovellus.

Lue myös:

Sotshin urheilijat vonkaavat seuraa Tinder-deittisovelluksessa

Nyt natsaa! Tällainen on täydellinen kuva nettideittiprofiiliin

Tuhoaako internet romantiikan? Nettideittailun viisi varjopuolta

Hingetäänkö tulevaisuudessa?

hinge.co

Hingessä vongataan tuttujen tuttuja. Sovelluksesta on povattu uutta Tinderiä, mutta suomalaiset eivät ole päässeet sitä vielä käyttämään. Hingeen pääsee vain, jos joku tuttu käyttää sitä jo. Palvelun kehittäjät ovat hypettäneet sitä, kuinka osuvasi Hinge laskee matchit. Milloin tätä pääsee kokeilemaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla