Ken on heistä kaikkein kätevin? Viljan (kuvassa) tiluksista haaveilevat Juha (vas.), Ari (kesk.) ja Janne (oik.).
Ken on heistä kaikkein kätevin? Viljan (kuvassa) tiluksista haaveilevat Juha (vas.), Ari (kesk.) ja Janne (oik.).

Maajussille morsian -sarja lähenee loppuaan. Onneksi sarjan kallisarvoisia ihmissuhdevinkkejä voi hyödyntää myös ohjelman päättymisen jälkeen.

Nyyh! Maajussille morsian -sarjasta nähdään tänään kolmanneksi viimeinen jakso. Sarjasta poistuu yhteensä kahdeksan sulhas- ja morsiankandidaattia, kun Vilja, Paula, Christian ja Tuomas tekevät viimeiset valintansa.

Sarjaa seuranneet tietävät, että Christianin mielitietty on jo kirkossa kuulutettu, ja vähäsanaisen Tuomaksenkin tunteet ovat käyneet katsojille selviksi.

Paula puolestaan saattaa vetää vielä villin kortin, vaikka onkin viime aikoina viihtynyt parhaiten Raunon kainalossa. Suurin arvoitus on varsinais-suomalainen Vilja – hän kun on peitellyt tunteitaan viimeiseen jaksoon asti.

Vaikka sarja päättyy, sinkkukatsojat ovat saaneet kauden aikana kallisarvoisia vinkkejä kumppanin metsästykseen. Varsinkin Vilja on opettanut, miten puolisoehdokas kannattaa testata ennen vihkivalojen vannomista.

Näin testaat treffiseurasi:

1. Jätä hänet yksin lehmälauman sekaan.

Nuorkarjan kasvattajana lehmät ovat Viljalle tärkeitä. Siksi hän passitti sulhot vuoron perään lehmien sekaan ja tarkkaili, miten karjut sopeutuvat karjan joukkoon. Jos et omista lehmiä, voit tehdä testin sinulle tärkeän ihmisen tai eläimen avustuksella. Jätä seuralaisesi yksin lapsesi, lemmikkisi tai äitisi kanssa.

2. Pane hänet/heidät kokkaamaan tärkeä illallinen.

Viljan kaikki sulhokandidaatit käyvät niin kuumina, että ovat saman tien valmiita perustamaan perheen Viljan kanssa. Jos olet yhtä onnekas kuin Vilja, muttet varma tunteistasi, anna vatsasi valita. Passita kaikki sulhot yhtä aikaa keittiöön. Yksi vastaa alkupalasta, yksi pääruuasta ja yksi jälkiruuasta. Siinähän selviää samalla tyyppien kriisiaputaidot.

3. Teetä hänellä/heillä keskeneräiset remonttityöt.

Eihän se ole mies eikä mikään, jonka kädessä ei saha pysy! Vilja testasi Juhan, Arin ja Jannen remppataidot useassa jaksossa hyvin perusteellisesti. Miehet askartelivat Viljalle ainakin kana-aitauksen, rakensivat väliaikaisen katon ja purkivat homeisen terassin.

Viljan työnjako oli se, että hän itse lähti yhden kanssa treffeille ja kaksi muuta jäivät rakennuspuuhiin. Juuri näin kannattaa toimia: teetä työt muilla, lepää itse.

Ja jos käykin niin, ettei kukaan lopulta olekaan se oikea, onpahan tyypeistä ollut sinulle edes jotain hyötyä. Sitä paitsi kyllä siitä joku korvaus pitää saada, jos kallista aikaasi turhaan tuhlataan.

Maajussille morsian to 20.3. klo 20.05 MTV3:lla. Päätösjakso 3.4., jolloin selviää, miten parien suhteet ovat edenneet ohjelman jälkeen.

Lue myös:

Älä tee näitä Love Connectionista tuttuja virheitä ihmissuhteissasi

Juttua päivitetty klo 19.05. Sarjan viimeinen jakso esitetään 3.4.

Oliko tavoitteissasi kivuliaaseen eroon kiinnijääminen? Tästä muistilistasta on hyvä lähteä liikkeelle.

1. Pidä yhteyttä.

Lähde liikkeelle vaivaannuttavan tiiviistä yhteydenpidosta. Käytä kaikkia mahdollisia viestimiä rajoittamatta kommunikointia pelkkiin pitkiin puheluihin. Myös hänen työsähköpostinsa ja Instgraminsa ovat kelpo osoitteita muistutuksille olemassaolostasi.

2. Kiellä kaikki.

Sulkeudu täysin ja anna negatiivisten tunteidesi patoutua. Purkautumisvaiheesta tulee paljon jännempää.

3. Ehdota yhteenpalaamista…

…joka toinen päivä. Muuta mieltäsi niin usein kuin mahdollista ja jätä viimeisistä käänteistä hänen vastaajaansa vuoroin syyllistäviä, vuoroin rakastavia ääniviestejä.

4. Puhu ex-kumppanistasi pahaa.

Kerro vahvasti väritetty ja eksääsi demonisoiva versio tapahtumista kaikille, jotka suostuvat kuuntelemaan. Sujauta joukkoon henkilökohtaisia salaisuuksia, joita olette jakaneen keskenänne onnellisina aikoina.

5. Avaudu hänen lähipiirilleen.

Hänen kavereihinsa törmätessäsi anna palaa. Onhan heidän hyvä tietää näkökulmasi asiaan.

6. Vakoile.

Tarkista päivittäin hänen kuulumisensa somesta. Pidä samalla silmällä hänen perheensä, futiskavereidensa ja lukioaikaisen ihastuksen puuhia.

7. Sulje ystäväsi ulos elämästäsi.

Pysyttele kaukana ymmärtäväisistä kuuntelijoista. Heillä on tapana nopeuttaa erosta selviämistä huolestuttavan paljon.

8. Tee itsellesi soittolista yhteisistä biiseistänne.

Kuuntele sitä aina hereillä ollessasi.

9. Lukittaudu kotiisi.

Älä lähde ulos. Ihmisten tapaaminen saattaa viedä ajatuksesi pois olennaisesta ja pahimmillaan piristää.

10. Laiminlyö itseäsi.

Jätä syöminen ja nukkuminen vähemmälle. Kärsiminen asiaan.

 

Hiljennä valittaja, aivojesi tähden!

Valittaminen on tärkeä osa ihmisyyttä.

”Mieli on mestari luomaan toiveita, standardeja ja olettamuksia kaikesta siitä, mitä emme voi hallita”, kertoo psykologi Shawn T. Smith Psychology Today -lehdessä.

Se, etteivät toiveet toteudu, saa meidät kitisemään, olivat odotukset realistisia tai eivät.

Mutta tiesitkö, että märinän kuunteleminen ei ainoastaan raasta hermojasi, vaan on myös haitaksi aivoillesi?

Purnaus stressaa aivoja

Ongelma piilee mäkätyksen luomassa stressireaktiossa, kertoo Psychology Spot.

B-rapun naapurin moikkaamattomuudesta vaahtoava anoppisi saa aivoissasi aikaan hälytystilan, kun hypotalamus-aivolisäke-lisämunuaiskuori-akseli (tuttavallisemmin HPA-akseli) aktivoituu uhalta suojautuakseen. HPA-akseli vapauttaa herätessään stressihormoni kortisolia. Sen tarkoitus on suojella.

Ikävä kyllä stressitilanteen jatkuessa pitkään (eli jos anoppi jatkaa ja jatkaa valitusta) kortisolin määrä nousee turhan korkeaksi. Reaktio taas tappaa hermosolujasi.

Tee palvelus aivoillesi. Hiljennä inisijä ihmisystävällisemmäksi.

Usein voivottelijan kanssa keskustellessa joutuu huomaamaan, että optimistiset vinkit tyrmätään ilman harkintaa. Valittaja ei halua apua. Hän tarvitsee lähelleen korvaparin, johon kipata viimeisimmät synkistelyn aiheet.

Aivot eivät kuormituksesta pidä. Ne hämmentyvät entisestään, kun hyökkäys ei ota laantuakseen.

Siksi kannattaa tehdä palvelus aivoilleen ja hiljentää inisijä ihmisystävällisemmäksi. Se onnistuu esimerkiksi näin:

Ehdota valittajalle kisaa siitä, kumpi pystyy listaamaan nopeammin sata asiaa, josta on kiitollinen tällä viikolla. Valittajan vaihtoehdot rajoittuvat haasteen hyväksymiseen tai totaaliseen jäätymiseen. Sinä ja aivokemiasi selviätte joka tapauksessa voittajina.