Tältäkö se suhteen laatuaika nykyään näyttää? Kuva: Shutterstock
Tältäkö se suhteen laatuaika nykyään näyttää? Kuva: Shutterstock

Tekniikka ja parisuhde ne yhteen soppii. Juu ei.

Hei, minäkin olisin täällä! Kärsivällisyys on koetuksella, kun siippa roikkuu päivät pitkät mobiililaitteen ääressä tai sosiaalisessa mediassa. Eikä ihme, koska yhteinen, laitteista vapaa aika on suhteessa tärkeää.

Kokosimme riitoja ja turhautumisen aiheita, joita laitteet ovat aiheuttaneet. Paras keino niiden välttämiseen on simppelisti laitteen paneminen hetkeksi jäähylle ja kumppaniin keskittyminen.

Instagram-addiktio

”Suhteemme rajuimmat riidat on aiheuttanut Instagram. Jossain vaiheessa hurahdin sen käyttöön niin pahasti, että lomamatkoista ei tullut mitään, kun jäin miestäni kymmeniä metrejä jälkeen ”kuvatessani Instaan” kaiken mahdollisen. Addiktioni oli niin paha, että meinasin muutaman kerran tuona aikana kävellä autojen alle. Mieheni mielestä maailmaa piti katsoa muutenkin kuin älypuhelimen ruudun läpi. Tuolloin minä olin sitä mieltä, että hän oli sydämetön ja julma kieltäessään minulta harrastukseni, mutta nyt näen asian toisin. Hirveäähän se oli, että kaikki oli muka ikuistettava someen. Onneksi olen päässyt pahimmista vaiheista jo yli!”

Peli, jossa ei ole mitään ideaa

”Minulle on ihan ok, että mies pelaa silloin tällöin kännykkäpeliä, mutta silti vähän ärsyttää, että hänen valintansa on urpo tankkipeli. Sivustaseuraajan mielestä peli on idioottimainen: ensin rakennetaan oma linnoitus, sitten joku hyökkää sinne ja tuhoaa sen. Potutuksissaan voi käydä sitten tuhoamassa jonkun toisen linnoituksen ja rakennella omansa kasaan. Kunnes joku taas hyökkää ja ruljanssi alkaa alusta. Saattaahan pelissä jokin oikea juju ollakin, mutta sivusta katsottuna jotenkin turhauttavaa.”

Peli on harrastus!

”Aika paljon olen saanut kuulla, miten pelaan taukoamatta Hay Daytä. Urputus on loppunut melkein kokonaan, kun olen vedonnut näihin asioihin:

1. Tämä on minulle yksi tapa rentoutua. Enkä ymmärrä, miten tämä voi olla sinulta pois?

2. Varsinkin, kun pystyn keskittymään moneen asiaan yhtä aikaa. Ja sitä paitsi pystyn keskittymään toisen puheeseenkin paremmin, jos saan näprätä käsillä jotain.

3. Etkö voisi ajatella, että tämä on minulle harrastus? Enhän minäkään kiellä sinua harrastamasta tai tekemästä niitä asioita, joista tykkäät.”

Nalkutusta Facebookista

”Ex-miesystävän ykkösinhokki oli Facebook. Joka kerta, kun näpräsin kännykkää, tuli joku nihkeä kommentti, kuten ’Pitääkö taas päivittää sinne, että ruoka on syöty ja lautanen tyhjä?’ Ensin välttelin Facebookin käyttöä hänen ollessaan paikalla ja räpläsin luuria senkin edestä ollessani yksin. Myöhemmin ajattelin, että hitot, valittakoon. Lopulta sitten erosimme, mutta emme sentään tästä syystä.”

Timantteja kullan luottokortilla

”Poikaystäväni saa minut raivoihinsa pelaamalla minun, siis minun, iPadillani HayDaytä. Hänen mielestään yhdessä oloa on se, että hän istuu vierelläni sohvalla ja syöttää jotain vuohia ja porsaita. Aina, kun haluaisin itse käyttää tablettia, jokin heinänkasvatus on käynnissä. Pädi piippailee öisinkin ilmoituksia valmistuneesta pekonista. Toisinaan mies herää jopa öisin hoitamaan leikkitiluksiaan.

Kaiken lisäksi poikaystäväni vannoi, ettei käyttäisi peliin rahaa, mutta niinhän lupaus unohtui, kun pelissä piti päästä etenemään nopeammin. Siellä se oli minun luottokortillani ostanut jotain naurettavia timantteja.

Tuntuu, että riitelemme aiheesta yhä useammin. Minua ärsyttää se, että toinen räplää koko ajan pädiä vailla mitään järkevää syytä. Häntä taas ärsyttää se, että minä valitan asiasta, ja ihmettelee, miten minua voi häiritä pelaaminen, jos hän voi puhua samalla. Mutta ei keskusteleminen ole samanlaista, jos toinen räplää tablettia. Välillä tuntuu, että hän on kasvanut kiinni siihen laitteeseen.”

Lue myös:

Nyt siitä varoittavat jo kiropraktikotkin: Älä päästä mobiililaitteita sänkyyn

Tämän verran riitoja mahtuu onnelliseen parisuhteeseen

Nämä asiat tekevät suhteesta onnellisen