Tuhlatessaan eläkerahojaan reissun päällä Sen Oikean kanssa heitä ei kaduttanut mikään, sillä seuraavaksi vuorossa oli oboetunti. Kuva: Shutterstock
Tuhlatessaan eläkerahojaan reissun päällä Sen Oikean kanssa heitä ei kaduttanut mikään, sillä seuraavaksi vuorossa oli oboetunti. Kuva: Shutterstock

Että menit naimisiin ”sen väärän” tyypin kanssa, muun muassa.

Jos olet 30–40-vuotias, elät sitä aikaa elämässäsi, jolloin kannattaa mennä eikä meinata. Hetkinen, entäs sitten yli 50-vuotiaana? Kyllä silloinkin voi tehdä vaikka mitä, mutta osa ovista on jo sulkeutunut. Isovanhempasi eivät välttämättä ole enää elossa. Lasten saanti on kortilla. Uudelleenkouluttautuminen voi olla vähän hankalaa.

Onneksi keski-ikäisten Silversurfers-sivusto kysyi käyttäjiltään, mitä he katuivat. Jospa elämäänsä kannattaisikin rukata näiden vastausten valossa parempaan suuntaan? Ei sitten ehkä parinkymmenen vuoden kuluttua tarvitsisi katua.

23 % katui, ettei ole nähnyt maailmaan tarpeeksi.

19 % ettei ollut säästänyt eläkevuosien varalle.

18 % että oli mennyt naimisiin väärän tyypin kanssa.

17 % ettei kertonut vanhemmilleen, kuinka tärkeitä he olivat.

15 % ettei ehtinyt kysyä isovanhemmiltaan heidän elämästään.

16 % oli tehnyt liikaa töitä.

15 % ettei ollut viettänyt tarpeeksi aikaa lastensa kanssa.

15 % ettei ollut opetellut soittamaan mitään soitinta.

Haa! Seitsemässä kohdassa kahdeksasta ihmiset katuivat sitä, että olivat jättäneet jotain tekemättä, eivät sitä, mitä olivat tehneet. Nopea (eikä lainkaan tieteellinen) päätelmä: älä arkaile, koska kadut sitä todennäköisemmin.

Samaan kyselyyn osallistuneet haaveilivat muuten muun muassa rakastuvansa vielä kerran elämänsä aikana, lähtevänsä maailmanympärimatkalle tai safarille, lentävänsä ensimmäisessä luokassa, muuttaavansa ulkomaille ja uivansa delfiinien kanssa.

Lähde: Independent

Lue myös:

Se on ohi! 8 arkipäiväistä merkkiä paljastavat, että on aika erota

Näin varaudut eläkevuosiin

Oletko sinäkin työnarkomaani? Varo seurauksia!

Tällaisesta luksuksesta tavallinen lentomatkustaja voi vain haaveilla