Johanna (vas.), Marko ja Jaana elävät polyamorisessa uusperheessä kolmen lapsen kanssa. He kertovat tarinanas Erilaiset perheet -sarjassa.  Kuva: Ava
Johanna (vas.), Marko ja Jaana elävät polyamorisessa uusperheessä kolmen lapsen kanssa. He kertovat tarinanas Erilaiset perheet -sarjassa. Kuva: Ava

Erilaiset perheet -jaksossa nähdään tänään polyamorinen perhe.

Erilaiset perheet -ohjelmassa tavataan tänään uusperhe, jossa Marko elää kahden naisen kanssa. Hän on naimisissa Johannan kanssa, ja Jaana taas on miehen naisystävä. Perheeseen kuuluvat myös kolme lasta. Kaksi ovat Markon ja Johannan lapsia ja yksi Jaanan edellisestä suhteesta.

Marko, Johanna ja Jaana uskovat polyamoriseen elämänmuotoon, jossa voi olla useampi suhde samanaikaisesti.

Marko ja Johanna menivät naimisiin kymmenisen vuotta sitten ja heillä on alusta asi ollut avioliiton ulkopuolisia suhteita yhteisestä sopimuksesta.

Jaanan Marko tapasi pari vuotta sitten netissä. Lopulta suhde syveni, ja Marko ja Johanna-vaimo päättivät, että Jaanasta tulee osa perhettä.

– Se on tärkein juttu, ettei petetä toisen luottamusta, vaan kerrotaan, missä ollaan ja kenen kanssa, Marko kertoo ohjelman nettisivuilla.

Kotona kaikki kolme aikuista nukkuvat yhdessä suuressa vuoteessa, Marko keskellä ja Johanna ja Jaana miehen molemmin puolin.

– Saattaisi se toisesta tuntua ikävältä, jos he joutuisivat nukkumaan sohvalla vuorotellen. Kyllä se lisää yhteenkuuluvuudentunnetta, että voimme kömpiä samaan sänkyyn nukkumaan iltaisin, Marko kertoo.

Marko ei ole ainut, jolla on useampia suhteita, mutta säännöt eivät ole samat. Johannalla ja Jaanalla saa olla vain tyttöystäviä, koska Marko on liian mustasukkainen miehistä.

Miten Jaana ja Johanna tulevat toimeen keskenään? Entä miten perheen lapset ovat suhtautuneet erikoiseen perhemuotoon? Katso jakso Avalla to klo 21.

Lue myös:

Voisiko polyamoria olla ratkaisu ihmissuhdepulmiin?