Me Naiset
|
Marjut Laukia
Löytyykö rakkaus netistä vai sittenkin ihan siitä vierestä? Kuva: Shutterstock
Löytyykö rakkaus netistä vai sittenkin ihan siitä vierestä? Kuva: Shutterstock

Kaikkihan ne nykyään ovat tavanneet Tinderissä tai jossakin muussa nettideittipalvelussa. Väärin! Eivät ole, väittää kyselytutkimus.

Näin Tinder-aikakaudella on vaikeaa uskoa, että se oikea tulisikin vastaan juhlissa. Tai kaupungilla. Tai töissä. Vielä harvemmin harrastuksissa.

Mic-sivuston tekemän kyselyn perusteella luulo on kuitenkin väärä. Mic kysyi yli 2 373 nuorelta, missä nämä tapasivat nykyisen kumppaninsa. Vastaajat olivat 18–34-vuotiaita.

Kaikkein yleisin tapa löytää kumppani oli yhteisten ystävien kautta. Vastaajista 38,6 prosenttia oli päätynyt yhteen rakkaansa kanssa tällä metodilla. 22,3 prosenttia sen sijaan oli tavannut sen oikean ”ulkona sosiaalisessa ympäristössä” eli esimerkiksi baarissa. Kolmanneksi yleisimpiä olivat työpaikkaromanssit, joita oli 17,9 prosentilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nettideittipalveluissa tapasi yllättävän harva, 9,8 prosenttia. Ei se nyt ihan surkea lukema kuitenkaan ole: joka kymmenes pari on siis tavannut nettipalvelun tai -sivuston avulla. Sosiaalisesta mediasta kumppanin oli löytänyt 5,8 prosenttia vastaajista. Vastausvaihtoehdon ”muualta”, valitsi kuusi prosenttia vastaajista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös:

Onko nettideittailu sittenkään niin tehokasta kuin väitetään?

Tinder mullisti deittailukulttuurin

Tällaisia ovat Tinderin miehet – tunnistatko tyypit?

Sisältö jatkuu mainoksen alla