Moni kyselyymme vastanneista kertoo pettäneensä sen takia, että oli humalassa. Kuva: Shutterstock
Moni kyselyymme vastanneista kertoo pettäneensä sen takia, että oli humalassa. Kuva: Shutterstock

Me Naisten kyselyn mukaan moni pettää, koska on tyytymätön joko parisuhteeseensa tai seksielämäänsä.

Tutkimusten mukaan joka kolmas suomalainen on joskus pettänyt kumppaniaan. Vaikka tuoreiden tulosten mukaan suomalaiset suhtautuvat yhä tiukemmin uskottomuuteen, syrjähypyt eivät ole todellakaan tavaton juttu.

Lue myös: Suomi, uskollisuuden mallimaa! Parisuhteissa petetään yhä vähemmän – professori kertoo, mistä muutos johtuu

Mutta miksi niin moni pettää? Tähän kysymykseen haimme vastausta kesällä tekemässämme kyselyssä, johon vastasi 132 joskus kumppaniaan pettänyttä henkilöä.

Löysimme kyselyn perusteella viisi yleisintä syytä, joiden takia naiset pettävät:

1. ”En ollut tyytyväinen minun ja kumppanini seksielämään. Halusin tuntea oloni halutuksi.”

Yli puolet kyselymme vastaajista toteaa pettäneensä, koska halusi tuntea itsensä halutuksi.

”Hullaannuin toisen ihmisen huomiosta.”

– Hullaannuin toisen ihmisen huomiosta. Se oli jotain, mitä en kumppaniltani saanut, ja se helli itsetuntoani, 25-vuotias nainen kertoo.

49-vuotias nainen kertoo pettäneensä, koska ei saanut suhteessaan kosketusta ja hyväksyntää.

– Tuli tunne, että kuolen pystyyn ilman niitä kahta asiaa, hän sanoo.     

2. ”En ollut tyytyväinen minun ja kumppanini parisuhteeseen.”

Usein uskottomuuteen ajaa myös se, että ei ole tyytyväinen suhteeseensa kumppanin kanssa. Joskus pettäminen voi auttaa ymmärtämään, että suhde on tuhoon tuomittu. Toisinaan se puolestaan avaa silmät suhteen ongelmille.

Näin kävi esimerkiksi eräälle 59-vuotiaalle naisvastaajalle:

– Etsin pitkään syytä uskottomuudelleni ja kävin myös pitkiä keskusteluja avopuolisoni kanssa. Hän olisi halunnut jatkaa suhdettamme. Huomasin kuitenkin keskustelujen aikana väsyneeni rooliini suhteessa. Olin se, joka järjesti ja hoiti kaikki asiat, kun toinen nautti elämästään. En etsinyt uutta kumppania, mutta hän saapui elämääni yllättäen, hän kertoo.

Psykologi Lotta Heiskasen mukaan tyytymättömyys suhteeseen on yleinen syy uskottomuudelle. Heiskasen mukaan moni saattaa yrittää syrjähypyllä jopa korjata parisuhteensa ongelmia.

– Ihminen kaipaa hyvää vastavuoroisuutta läpi elämänsä. Samalla jokainen on vastuussa siitä, miten tunteidensa kanssa toimii. Uskottomuus ei ole ainoa keino korjata suhteen ongelmia.

3. ”Olin ihastunut ihmiseen, jonka kanssa petin.”

Rakkaus voi viedä mennessään. Kyselymme vastaajista 45 prosenttia kertoo olleensa ihastunut henkilöön, jonka kanssa petti.

20-vuotias nainen kertoo olleensa onnellisesti parisuhteessa, kun teiniaikojen ihastus osoitti vastarakkautta illanistujaisissa.

– Yhtäkkiä hän olikin todella kiinnostunut. En osannut toimia niin kuin olisi kuulunut. Tilaisuus, jota olin odottanut kauan, oli edessäni, vaikka elämäntilanteeni ei ollut enää yhtään sama.

”Olin korviani myöten rakastunut tähän ihmiseen.”

Jälkeenpäin teko kadutti.

– Se ei ollut yhtään niin ihanaa, kuin olin vuosia kuvitellut. Kyseinen ihminenkään ei ollut enää yhtään niin ihana, vastaaja kertoo.

Aina syrjähyppy ihastuksen kanssa ei tietenkään kaduta. Näin kävi 38-vuotiaalle naiselle, joka päätyi pettämään ex-kumppaniaan elämänsä rakkauden kanssa.

– Olin korviani myöten rakastunut tähän ihmiseen. Olimme olleet pitkään tekemisissä, ennen kuin hyppäsin hänen kanssaan sänkyyn, hän kertoo.

4. ”Olin humalassa.”

69 prosenttia kyselyymme vastanneista kertoo pettäneensä hetken mielijohteesta, sopivan tilaisuuden sattuessa eteen. 30 prosenttia vastaajista kertoo pettäneensä siksi, että oli humalassa.

Vaikka alkoholilla olisi ollut osuutta tekoon, kukaan päädy pettämään vain sen takia, Lotta Heiskanen huomauttaa. Omaa humalatilaa ei voi siis nimetä pääsyylliseksi omaan tekoon.

”Rakastan 'metsästyksen' huumaa.”

– Kukaan meistä ei ole virran ohjaama ajopuu, psykologi sanoo.

5. ”Kaipasin jotain uutta elämääni.”

Jopa 17 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoo pettäneensä yksinkertaisesti siksi, että halusi elämäänsä jotain uutta.

– Rakastan ”metsästyksen” huumaa. Olen kaunis nainen, mikä tekee touhusta vielä houkuttelevampaa. Voisin toki metsästää ilman pettämisosuuttakin: saada vain sen halun ja ihailun. Olen kuitenkin huono lopettamaan suhteita ajoissa, kertoo 25-vuotias nainen.

Lana

Suomalaiset naiset kertovat, miksi päätyivät pettämään – 5 syytä ylitse muiden

En yhtään ihmettele minkä takia nyky Suomalais miehet menee ulkomaalaistenkaa naimisiin. Suomalais nainen on hyvin hyvin yliarvostettu yliopiskellut jälkeenjäänyt persoonaltaan. Suomessa löytyy vain 10% naisia loput ovat mitä ovatkin. Oppisin sen viimeiset 5 vuotta ulkomaissa ollessani että Suomalais naisissa on + kauneus, opiskelut ja itsenäisyys. Miinukset taas - kokkaus, kommunikointi, ylimielisyys, luottamus, kunnioitus , arvostus, itsenäisyys.
Lue kommentti
Eläköön elämä!

Suomalaiset naiset kertovat, miksi päätyivät pettämään – 5 syytä ylitse muiden

Mieheni oli niin omahyväinen ja itseään täynnä, minua ärsytti suunnattomasti. Ajattelin näpäyttää hiukan kun hän piti minua itsestään selvänä ja että pysyn aina hänen ihailijanaan ja palvojanaan. Siitä tuli sitten vähän suurempi näpäytys, jätin hänet 19 vuoden avioliiton jälkeen. Se oli shokki hänelle ja koko lähipiirille. Katunut en ole hetkeäkään, se meni juuri niin kuin pitikin.
Lue kommentti