Kuvat
Sanoma-arkisto
Tupakka tappaa potentiaalisen parisuhteen.
Tupakka tappaa potentiaalisen parisuhteen.

Oletko sauhutteleva pihi, joka ei välitä lemmikeistä? Meillä on sinulle kiusallisia uutisia.

Parisuhteen niin kutsutut deal breakerit ovat asioita, joiden vuoksi ajatuskin vakavasta suhteesta toisen kanssa tuntuu täysin mahdottomalta. Vaikka tyyppi olisi muuten kiinnostava, jokin ominaisuus saattaa tuntua niin pysäyttävältä, että yhteistä tulevaisuutta hänen kanssaan ei voi syntyä.

Kysyimme lukijoiltamme, mitkä asiat ovat parisuhteessa sellaisia, joiden vuoksi he voisivat sivuuttaa muuten potentiaalisen kumppanin. Tiukkoihin kysymyksiin vastasi yli 10 000 henkilöä, joten tuloksia voi pitää varsin kelpoina suuren otannan vuoksi. Voit käydä tekemässä testin täällä.

On aika paljastaa kärkikolmikko: nämä piirteet ovat suomalaisille vaikeimpia paloja kumppaninvalinnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hän on pihi

Ennätykselliset 72 prosenttia ei haluaisi kumppanikseen tyyppiä, joka kyttää senttien perään. Suotuisammin katsottiin jopa tuhlailevaa luonnetta – kunhan hän vain käyttää omia rahojaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pihi ihminen ei välttämättä edes tajua ongelmaa omassa käytöksessään. Päinvastoin, rahan loputon säästäminen voi tuntua normaalilta osalta arkipäivää ja tuottaa mielihyvää ihmiselle itselleen. Raha on kuitenkin yksi yleisimpiä riidan aiheita parisuhteissa.


2. Hän ei pidä eläimistä 

Voimme jättää saman tien hyvästit. Rakastan eläimiä ja minulla on lemmikki (tai haaveilen sellaisesta)”, tuumailee 42 prosenttia eli lähes puolet kyselyyn vastaajista. Heidän mielestään suhde on tuhoon tuomittu, jos kumppani ei välitä karvaisista kavereista.

Joskus koirasta voi tulla niin rakas, että se saa enemmän hellyyttä ja huomiota kuin oma puoliso. Kumppanin on siis tultava toimeen tosiasian kanssa.

3. Tupakointi

Kolmannelle sijalle nousi tupakointi. Savuton Suomi todella on tulevaisuutta, sillä jopa 38 prosenttia ei haluaisi kumppanikseen sauhuttelevaa henkilöä.  Tapa tuo nimittäin mukanaan jatkuvan tupakanhajun, jota ei ole kiva nuuhkia kullan kainalossa.

Aivan kaikki piirteet eivät herättäneet suomalaisissa samanlaista ehdottomuutta kuin yllä mainitut. Vaikka piheys ja tupakointi ovat monelle no-go, on muutama asia, joita jopa ymmärrettiin:

Hän ei halua lapsia

Monelle perheestä haaveilevalle sinkulle lapsikysymys on luonnollisesti olennainen asia. Kyselyn perusteella tilanne oli kuitenkin eri, jos vastaajalla oli lapsia jo ennestään. Jopa 48 prosenttia vastasi, että minulla on jo lapsi/lapsia edellisistä suhteista, eikä toiveissa ole enempää. Asia on ok.

Saat tietää, että hän on pettänyt edellistä kumppaniaan

Kerran pettäjä, ei välttämättä aina pettäjä. 48 prosenttia vastaajista ei haittaisi, jos seurustelukumppani olisi ollut uskoton aikaisemmissa suhteissaan, mutta pettämishistoriasta haluttaisiin kyllä tietää lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla