Me Naiset
|
Tiina Aisla
Nuoret naiset ovat miehistä fyysisesti puoleensavetävämpiä. Kuva: Shutterstock
Nuoret naiset ovat miehistä fyysisesti puoleensavetävämpiä. Kuva: Shutterstock

Deittisivuston käyttäjistä tehty kirja kertoi hiljattain, että miehet pitävät alle 22-vuotiaita naisia fyysisesti viehättävimpinä. Evoluutiobiologi Turun yliopistosta sanoo, että väite pitää osin paikkansa.

Kääk! Jos deittisivustolla seuraa hakevia miehiä pitäisi uskoa, nainen on viehättävimmillään alle 22-vuotiaana. 

Brittiläisen deittinettailusivusto OkCupid teetti kävijöistään tutkimuksen, jonka mukaan sivuston alle 50-vuotiaat miehet pitävät alle 22-vuotiaita naisia kaikista viehättävimpinä. Vanhempina naiset eivät enää viehätä.

Onko siis kaikki toivo jo menetetty parikymppisenä? Suomalainen evoluutiobiologin Markus J. Rantalan mukaan väite pitää, ikävä kyllä, ainakin osin paikkansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Luonnonvalinta on suosinut miehiä, jotka viehättyvät naisista, joilla on suurin lisääntymisarvo. Siis naisia, jotka pystyvät saaman paljon jälkeläisiä elämänsä aikana. Ja koska naisten lisääntymisarvo on suorassa yhteydessä ikään, miehet suosivat nuoria naisia, sanoo Turun yliopiston dosentti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miesten puolustukseksi on sanottava, etteivät miehet tietoisesti ajattele naisen lisääntymiskykyä eivätkä pyri maksimoimaan lisääntymismenestystään.

Luonnonvalinta on vain saanut miehet pitämään sellaisia piirteitä naisissa puoleensavetävänä, jotka kuvastavat naisten kykyä tuottaa jälkeläisiä.

 – Naisten onneksi miesten mieltymys ei kohdistu naisen absoluuttiseen ikään, vaan siihen kuinka nuorelta ja terveeltä nainen näyttää. Hyvä uutinen on, että omaan ulkonäköön voi itse vaikuttaa elämäntavoillaan, Rantala jatkaa.

Toisin sanoen miehiä on ilmeisesti helppo hämätä. Jos nelikymppinen nainen näyttää terveeltä ja lisääntymiskykyiseltä, hän Rantalan mukaan kelpaa miehelle. Ainakin puhtaasti evoluutiobiologisesta näkökulmasta.

– Parhaat nelikymppiset naiset saattavat miesten mielestä olla viehättävämpiä kuin monet parikymppiset, Rantala sanoo.

Naiset eivät viehäty nuoremmistaan

Brittisivuston perustaja, tutkimuksen teettänyt Christian Rudder sanoo, ettei tulos todennäköisesti kuvaa miesten todellisia mieltymyksiä. Fantasioissa kumppanikseen voi kuvitella minkä ikäisen tai näköisen ihmisen tahansa. 

Naisilla nuoruus ei ollut kriteeri kumppanin miellyttävyyttä miettiessä. OkCupidin kyselyn mukaan naisvastaajat pitivät yleensä viehättävimpinä itseään noin vuotta nuorempia miehiä. Viisikymppisille naisille 46-vuotiaskin mies oli vielä ihan ok. 

Hyvä niin. Kukapa pikkupoikia jaksaisi siinä iässä paapoa.

Lue lisää aiheesta täältä.

Lue myös nämä:

Nämä asiat tekevät suhteesta onnellisen

Koolla on väliä – mutta ei sillä tavalla kuin luulet

Haluatko seksiä, muttet kumppaniasi? Tee näin

Sisältö jatkuu mainoksen alla