Mihin kaikki yhteiset muistot ovat kadonneet? Kuva: Shutterstock
Mihin kaikki yhteiset muistot ovat kadonneet? Kuva: Shutterstock

Ei riitä, että selviää eropäätöksestä. Sen jälkeen pitäisi vielä kestää piinaava some-ero.

Ero tuli. Sydän on rikki, ja yrität vasta unohtaa, miltä hänen paitansa tuoksuu tai kuinka hänellä oli tapanaan yskähtää kuivasti hörpättyään aamukahvia ja sukia vasemmalla ohimollaan olevaa pyörrettä piiloon. Mutta ei riitä, että selvisit erokeskustelusta. Vielä pitäisi jaksaa tehdä some-ero.

Moni eroava ihminen tuskailee sitä, että Facebookin parisuhdestatus täytyy vaihtaa – ja sitten vastailla toisten tsemppaus-/kannustus-/lohdutusviesteihin. Mutta some-ero ei rajoitu siihen. Harva tulee ennen eroa edes ajatelleeksi, kuinka monin eri tavoin parisuhteessa eläneiden ihmisten elämät ovat ehtineet sähköisestikin kietoutua toisiinsa.

Kuinka ärsyttävää on, että älypuhelimen automaattinen tekstinsyöttö yrittää tunkea exän nimeä jokaiseen sanaan, joka alkaa samalla tavulla kuin hänen nimensä? Entä mitä tapahtuu yhteiselle Facebook-historialle kuvineen ja tapahtumineen, jos toinen osapuoli poistaa sinut Facebook-kavereistaan? Entäs ne lukuisat Instagram-kuvat, joihin hän on suhteenne aikana merkinnyt sinut, menetätkö nekin muistot lopullisesti?

Web-kehittäjänä työskentelevä Sarah Hallacher tuskastui eronsa some-vaikutuksiin ja loi kokemuksistaan kasan GIF-animaatioita.

– Tavoitteeni on osoittaa tiettyjä tilanteita, jotka voivat tuntua siinä hetkessä pahalta. Yritin yhdistää ja tuoda esiin sekä teknologian, että sen synnyttämän kokemuksen, Sarah sanoo Fast Companyn haastattelussa.

– Tietokone on tietokone, eikä se tunne sääliä.

Lue myös:

8 asiaa, jotka jokainen eronnut nainen on oppinut elämästä

Törkeä erokosto: mies lähetti eksälleen 15 tipua

Se on ohi! 8 arkipäiväistä merkkiä paljastavat, että on aika erota

7 tapaa päättää suhde – näin eroat oikein