Kuvat
Shutterstock, Sofia Ankkurin kotialbumi
Vauva on muuttanut Sofia Ankkurin elämän täysin.
Vauva on muuttanut Sofia Ankkurin elämän täysin.

Facebook-ryhmän treffi-ilmoitus voi muuttaa elämän täysin. Näin kävi Sofia Ankkurille, joka tuli äidiksi alle vuosi ilmoituksen lukemisesta.

Loppukesästä 2018 Sofia Ankkuri, 20, bongasi Facebook-ryhmässä treffi-ilmoituksen. Yksi suositun Naistenhuone-ryhmän yli 100 000 jäsenestä oli julkaissut ilmoituksen miespuolisen ystävänsä puolesta. Mies kirjoitti hyvin ja vaikutti ilmoituksen perusteella ihmiseltä, jonka kanssa voisi jakaa arkea. Niinpä Sofia päätti laittaa hänelle viestiä.

– Etsin parisuhdetta tosissani, mutta laitoin silti viestiä vähän sillä asenteella, että katsotaan, mitä tuleva tuo. Odotukset eivät olleet mitkään maailman kovimmat, Sofia kertoo Me Naisille.

Vaikka kaksikko asui eri puolilla Suomea, ja mies teki keikkatyötä, he viettivät tiiviisti aikaa yhdessä syksyyn saakka. Yhdessä ulkoiltiin, puuhailtiin Sofian koirien kanssa ja käytiin parissa hevostapahtumassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Olin juuri aloittanut opiskelun rekkakuskiksi ja tein samalla hevosalan töitä, joten oli oikeastaan ihme, että sain deittailun samaan aikatauluun, Sofia sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sofia teki viime syksyllä hevosalan töitä opiskeli logistiikka-alaa: ”Oli ihme, että sain deittailun samaan aikatauluun.””
Sofia teki viime syksyllä hevosalan töitä opiskeli logistiikka-alaa: ”Oli ihme, että sain deittailun samaan aikatauluun.””

Alkusyksystä Sofian kuukautiskivut pitenivät.

– Minulla oli sellaisia pieniä tuntemuksia raskauteen liittyen ja puhuin miehelle niistä avoimesti.

Sitten raskaustesti näytti plussaa.

– Minulla todettiin nuorempana, etten todennäköisesti voisi koskaan saada lapsia. Kun tulin raskaaksi, lapsen pitäminen oli minulle oikeastaan jo itsestäänselvyys.

Miehelle asia ei ollut yhtä yksioikoinen. Yhteinen aika kului sen miettimiseen, mikä olisi parasta kullekin kolmesta, Sofialle, miehelle ja tulevalle lapselle. Pian suhde hiipui.

Perhe-elämän ensiaskeleita

Toukokuun 29. päivä Sofia sai pienen tyttären. Uusi tulokas on muuttanut parikymppisen naisen elämän täysin.

– Arkeni on kulkenut töiden, kavereiden ja hauskanpidon ympärillä, nyt olen kotona ja kiinni  pienessä ihmisessä. Vaikka väsyttäisi ei voi mennä nukkumaan, jos toista ei väsytä. En silti vaihtaisi tätä pois.

Sofia on puheväleissä vauvan isän kanssa, mutta ei usko, että suhde olisi kestänyt, vaikka hän ei olisikaan tullut raskaaksi. Sofia toivoo kuitenkin, että myös lapsen isä tulee olemaan läsnä tämän elämässä.

Pienokaisella on joka tapauksessa tukena Sofian uusi avomies.

– Hän on jo nyt ottanut isän roolia aika hyvin. Olemme tunteneet jo useampia vuosia ja lähennyimme enemmän raskauteni aikana. Vuodenvaihteessa päätimme, että olemme pari ihan vakavissamme.

Sofian kahden viikon ikäinen tytär on kuulemma temperamenttinen ja ilmoittaa kovaäänisesti, kun haluaa jotain.
Sofian kahden viikon ikäinen tytär on kuulemma temperamenttinen ja ilmoittaa kovaäänisesti, kun haluaa jotain.

Yhteisessä kodissa asuu joka toinen viikko torstaista sunnuntaihin myös avomiehen kolmivuotias tytär.

– Perhe-elämä on lähtenyt hyvin liikkeelle, ja olemme toistaiseksi päässeet helpolla. Isosisko oli jo kovasti auttamassa vauvan kanssa.

Töihin Sofia aikoo palata vähän kerrassaan jo heinäkuusta alkaen. Opinnotkin jatkuvat aikanaan, kunhan lapsi kyllin vanha. Juuri nyt elämä keskittyy kuitenkin vauva-arjen ympärille. 

Juttua muokattu 12.6.2019: Otettu otsikosta pois rekkakuski-sana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla