Me Naiset
|
Alina Koskela
Ehkäpä rakkaus löytyy kun sitä vähiten odottaa. Kuva: Shutterstock
Ehkäpä rakkaus löytyy kun sitä vähiten odottaa. Kuva: Shutterstock

Hei sinkku! Mitäpä jos keskittyisit syksyllä muihin päämääriin rakkauden etsimisen sijaan?

Jos sinkun ovi sulkeutuu juhannuksena, syksyllä se menee takalukkoon. Syksy on oivaa aikaa tehdä muutoksia elämään – kuten esimerkiksi heittää haaveet parisuhteesta kankkulan kaivoon, kertovat sinkkunaiset.

Muutaman vuoden sinkkuna ollut Sofia, 26, kertoo Me Naisille, kuinka hän aloittaa aina syksyisin tietoisen tauon deittailusta, ja palaa deittimarkkinoille vasta aikaisintaan seuraavana keväänä.

– Kiireisen deittailukesän jälkeen on mukava ikään kuin luovuttaa hetkeksi, ja keskittyä välillä ihan muihin juttuihin, Sofia sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Syksy on hyvä aika testata väittämää ”rakkaus löytyy, kun sitä vähiten odottaa”.

Deittipalvelu Tinder on kiinteä osa Sofian rakkauselämää, joten elämänmuutos alkaa sovelluksen poistamisella. Sovelluksesta voi piilottaa väliaikaisesti oman profiilin muiden silmiltä, mutta hän poistaa koko tilinsä, jolloin bittiavaruuteen katoaa kaikki aiemmat matchit ja viestiketjut. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Jos sinne halajaa palata, sen voi tehdä myöhemmin puhtaalta pöydältä, Sofia sanoo.

Sofian mukaan kesällä hormoonit hyrräävät lisääntyneestä valosta, ihmiset viihtyvät enemmän ulkosalla ja monet etsivät rakkautta tositarkoituksella. Kesällä rakkauden voi löytää kuin itsestään, mutta talven tullessa tilanne on eri.

– Syksy on myös hyvä aika testata väittämää ”rakkaus löytyy, kun sitä vähiten odottaa”. Aktiivinen hakeminen saa jäädä tauolle.

Yksinolemisen opettelu tekee hyvää jokaiselle.

Syksyn voi pyhittää vaikka uusille urakuvioille, aktiiviselle urheilulle ja itsensä kehittämiselle. Sofia aloittaa syksyisin treeniputken ja pyrkii etenemään urallaan. Kun pystyy keskittämään yhteen tai kahteen asiaan kerrallaan, saa paremmin muutoksia aikaan.

– Aktiivinen deittailu, treffit ja Tinderissä svaippailu, on aikaa vievää puuhaa. Ei sellaista jaksa ympäri vuoden, Sofia sanoo.

Toisinaan deittailuun kuuluvat myös pettymykset, joista voi luopua kertaheitolla deittailutauolla. 

– Varsinkin mönkään menneiden suhteiden jälkeen on vapauttavaa keskittyä hetkeksi ihan muuhun.

Yksinolon opettelu tekee hyvää jokaiselle. 

– Jokaisen sinkun pitäisi ainakin jossain vaiheessa lopettaa jatkuva hapuilu ja keskittyä itseensä ja yksinoloon.

Vierailija

Kun ihmiset pettävät parisuhteessa puolisoa....kyllä into hiipuu monella ihmisellä etsiä kumppania. Kylmiä ja tunteettomia ovat liian monet.

Sinkkumies

Itselläni tuo menee juuri päinvastaisessa aikataulussa ja olen ollut hyvin epäkiinnostunut tapaamaan ketään kevään tai kesän aikana. Nyt ajatus alkaa taas kiinnostaa, mutta pitää tehdä uusi tilannearvio parien treffien jälkeen. Tämä voi olla myös pysyvä olotila, josta ei niin helpolla karata. Haluaisin toki päästä tästä yksinäisyydestä eroon, mutta treffien ilmapiiri ja ylilatautuneet odotukset tuntuvat usein niin epätoivoiselta taistolta, että on ehkä parempi olla vain yksin, lukea kirja ja löytää se sisäinen onni joka itsenäisen tutkiskelun ja itsetuntemuksen kautta lienee saavutettavissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla