”Kaikki on kauhean vaikeaa...” Kiinni jäit, kroonisesti onneton! Kuva: Shutterstock
”Kaikki on kauhean vaikeaa...” Kiinni jäit, kroonisesti onneton! Kuva: Shutterstock

Ei ihme, että olet onneton, jos toimit näin.

Kaikilla meistä on huonoja päiviä. Viikkoja. Jopa kuukausia. Mutta jos vuosi toisensa jälkeen näet kaikkialla pelkkää pahaa, saatat olla yksi heistä, kroonisesti onnettomista. Tunnista tapasi ja muuta ne – kukaan muu kun ei voi tehdä elämästäsi onnellista.

Nämä seitsemän elämäntapavalmentaja Tamara Starin Huffington Postille listaamaa ajattelutapaa paljastavat kroonisesti onnettoman.

1. ”Elämä on vaikeaa.” Eikä sitä vastaan edes kannata taistella. Onnellinen ihminen ottaisi ohjat käsiinsä ja etsisi ratkaisun ongelmiinsa, ei alistuisi surkuttelemaan kaiken vaikeutta.

2. ”En luota keneenkään.” Varmasti kaikki vain tahtovat, että epäonnistun. Valitettavasti tällainen asenne ihmisiä kohtaan tekee mahdottomaksi sen, että elämään saisi uusia ystäviä.

3. ”Kaikki on pielessä.” Mutta mikään ei hyvin? Ja jos joku kehtaa kertoa, että jokin on hyvin, löytyy siihenkin varmasti jokin mutta! Eivät onnellisetkaan ummista silmiään kaikelta pahalta, he vain näkevät asiat toisin.

4. ”Tuokin tuossa...” Onnettomat ihmiset vertaavat itseään usein muihin ja hautovat kaunaa niitä kohtaan, jotka ovat pärjänneet paremmin tai osoittavat menestyvänsä. Jonkun toisen onni on varmasti minulta pois, he ajattelevat.

5. ”Haluan kontrolloida kaikkea.” Mikään ei pääse yllättämään minua! Valitettavasti kaikki elämässä ei ole hallittavissa. Ei järjestelmällisyydessä ole mitään pahaa, kunhan suunnitelmiinsa jättää vähän ilmaa sille, että asiat eivät menekään niin kuin kuvitteli.

6. ”Tulevaisuuteni näyttää synkältä.” Sen sijaan, että mietit sitä, mikä menee pieleen, keskity asioihin, joissa luultavasti onnistut. Kyllä positiivisesti asiat näkeväkin voi joskus olla huolissaan, kunhan ajatuksiaan ei hukuta pelkkiin murheisiin.

7. ”Kuulitko jo, että...” Valitat ja juoruilet! Se paljastaa sinut. Onnettomat elävät menneisyydessä, josta löytyy vatvottavaa. Iloiset ihmiset elävät tässä ja nyt ja katsovat tulevaan. Kuka silloin jaksaa puhua menneistä tai muista ihmisistä?