Joskus yhden illan juttu voi tulla enemmän kuin tarpeeseen ja tarjota parasta mahdollista seksiä. Pyysimme lukijoita kertomaan yhden yön kokemuksiaan.

”Olin ystäväni kanssa kahvilla hotellin aulabaarissa. Viereisessä pöydässä istui mies, jonka kanssa aloin käydä kiivasta silmäpeliä. Olo oli aivan hervoton. Tullessani pois vessasta, mies odotti oven takana ja antoi lapun, jossa oli hänen huoneensa numero. Hetken mietittyäni huijasin ystävääni valkoisella valheella ja lähdimme samaan aikaan pois.

Odotin kuitenkin ulkona nurkan takana ja livahdin salaa takaisin hotelliin. Koputin varovasti ovea ja mies tuli suihkunraikkaana avaamaan. Aluksi pyrähdimme molemmat nauruun – olihan tilanne kuin hauskasta rakkauskomediasta. Pian kuitenkin tilanne kuumeni ja vietin elämäni parhaat tunnit! Aamuyöstä palasin kotiin ja sen koommin en ole miestä tavannut.”
Satumaa

”Elettiin kuumaa kesää 1993. Serkkuni ja minä biletettiin joka
viikonloppu hurjasti läheisessä kaupungissa, ja yökortteerikin oli
kivasti järjestetty: toinen serkku asui läheisessä  yliopistokylässä ja majoitti meidät. Eräänä lauantaina serkkuni joi liikaa, ja koska emme jaksaneet toisen serkun kanssa kantaa melkein tajutonta naista, minun oli ’pakko’ pokata mukaan kantaja.

Sopiva urho löytyikin, ja serkkutyttö raahattiin kämpille.
Oli tietysti selvä, että mies jää myös sinne nukkumaan. Pienen keskustelun jälkeen kävi ilmi, että olimme ajaneet edellisenä iltana paikallisella moottoritiellä kilpaa. Sillä kertaa minä olin voittanut ja päässyt karkuun, tällä kertaa en päässyt enkä olisi tahtonutkaan. Seksi oli jumalaista ja mies upea. Yhden yön juttumme päättyi aamulla yhteiseen suihkuun ja suukkoon.”
Samuli

”Tapahtui jokunen vuosi sitten eräillä festareilla. Naapureiksi oli eksynyt komea miesporukka pääkaupunkiseudulta, joista eräs rastapäinen komea nuori mies miellytti erityisesti silmääni. Illan kuluessa siinä sitten rohkeuden lisääntyessä lähestyttiin toisiamme, ja päädyimme samaan makuupussiin keskelle vieressä olevaa ohrapeltoa. Yö oli ikimuistettava, ja varsinkin kun vielä viikon jälkeenkin oli jalat aivan naarmuilla ohrien jäljiltä.”
Sitä en ikinä unohda

”Olen nyt 51-vuotias naimaton yhden lapsen yksinhuoltaja.  Elin 36-vuotiaaksi asti ilman miessuhteita, nuorena tyttönä olin viimeksi ollut miehen kanssa. Sitten tapasin ystävieni luona miehen, joka herätti minussa tunteita. Lähdimme yhdessä sinä iltana ja päädyimme sänkyyn. Oikeastaan yön tapahtumista ei ole mitään ihmeellistä sanottava, ihan tavallista se oli. Mutta tulin raskaaksi! Hän olisi halunnut, että tekisin abortin, sen kommentin jälkeen en ottanut enää yhteyttä. Minä pidin lapsen, oman pienen poikani, joka nyt on kohta 14 vuotias.”
Onnellinen

”Tulin uimasta turkoosit bikinit päällä ja huomasin, että rannalle oli tullut moottoripyörällä komea uros. Jutustelun jälkeen päädyimme yhdessä järveen pienelle vilvoittelu-uinnille. Tultuamme vedestä mies kosketti minua hellästi alaselkään, tunsin kuinka käsi siveli ihoani. Olin myyty...

Autoja kulki hiljakseen ohi, mutta se ei häirinnyt meitä. Painauduimme toisiamme vasten vain kuuma hiekka allamme ja nautimme intiimistä ja kiihkeästä hetkestä aurinkoisena kesäpäivänä.”
Kesäheila

”Nuorena olin jo pitkään tykännyt eräästä pojasta, ihaillut ja haaveillut salaa. Kun viimein uskalsin mennä juttusille, olimme heti samalla aaltopituudella. Jatkoimme iltaa hänen teltalleen. Yön jälkeen minulle jäi muistoksi puseroni, johon oli tarttunut pojan tuoksu. Ikävässäni usein painoin puseroa nenääni vasten ja haaveilin olevani hänen kanssaan. En raskinut edes pestä paitaa, ettei tuoksu katoaisi.”
Kaisu

”Olin ollut eräästä miehestä jo jonkin aikaa kiinnostunut, samoin
hän minusta. Olin päättänyt esittää vaikeasti tavoiteltavaa, mutta murruin kun hän tuli keskellä yötä ikkunani alle ja lauloi serenadeja monta tuntia. Antauduimme toisillemme yhdeksi yöksi ja se kannatti.”
Kati

”Olin odottanut pitkään, mutta ennen sitä hetkeä en tiennyt, mitä todella odotin. Kävelit luokseni, halasit ja sanoit ne sanat, jotka olin halunnut kuulla. Sinäkään et tiennyt, miten paljon olin odottanut, mutta kun paljastin sen sinulle, et silti nauranut. Veit sinä yönä neitsyyteni. Veit sen, eikä sitä voi tuoda takaisin. Silti olin iloinen.

Emme seurustelleet, mutta välitimme toisistamme ja siitä mitä teimme. Kysyit monta kertaa, että haluanko. Ja minä halusin. Vaikka et ole puhunut yöstä sen jälkeen, tiedän, että et ole unohtanut niitä hetkiä. Et halunnut satuttaa minua. Ja sitä et myöskään tehnyt.”
Haaveilija

”Kutkuttavin yhden yön juttu tapahtui yli kymmenen vuotta sitten viettäessäni hurjaakin hurjempaa sinkkukauttani. Työkaverini oli itsekäs ja hemmoteltu pikku pissis. Hän jäi mammalomalle ja sai lapsen. Hänen miehensä oli viettämässä kavereittensa kanssa varpajaisia samassa ravintolassa kuin me tyttöporukalla, ja niinhän siinä kävi, että samojen vällyjen alle päädyttiin. Hauskaa oli, vielä aamullakin. Hyi meitä.”
Äikkis tuikkis

”En ollut nähnyt miestä eromme jälkeen, melkein viiteen kuukauteen. Sitten törmäsimme yökerhon tiskillä. Lävitseni kulki
väristys, joka asettui iholleni sähköksi. Mies katsoi minuun, ja tiesin, ettei se olisi koskaan ohi. ’Vielä kerran?’ hän kysyi. Vaikka tiesin antavani itsestäni yhden palan liikaa, suostuin.

Suhteemme alkoi yhden yön jutulla ja sellaiseen se päättyikin – tosin jäähyväiset olivat elämäni parasta seksiä, rauhallista, kiihkeää ja ehdottoman intiimiä. Aamulla mies oli poissa, mutta
hänen tuoksunsa, näkymätön jälkensä jäi iholleni. Siihen sanattomaan yhteisymmärrykseen ei ole kukaan yltänyt enkä usko kenenkään yltävänkään.”
Kolibri

”Yhden yön kokemus, jota en unohda, on kun partnerini sai minut niin hekumaan, että G-piste löytyi. Olin ekstaasissa, kuin seitsemännessä taivaassa. Toista kertaa en ole tällaista kokenut, mutta tiedän nyt, että sellainen on mahdollista, kun kaikki osuu estoitta kohdalleen.”
Kerran kokenut

”Opiskeluaikoina tapasin baarissa erään toisen opiskelijan. Mies opiskeli pelastusopistossa ja oli hyväkroppainen, mahtikuntoinen ja perhanan komea! Sähkö kipinöi välillämme ja jatkot luonani olivat mahtavat! Huippuseksiä! Yhteinen sävel seksiin löytyi heti ilman kyselyjä ja wow! Tiesin, että hänellä oli tyttöystävä kotikaupungissaan, mutta oma oli asiansa, että petti naistaan. En tunne asiasta mitään omantunnon tuskia.”
Ilolintu

”Olin toipumassa vaikeasta ihmissuhteesta täysin loppuunpalaneena. Entinen työkaverini sai houkuteltua minut ihmisten ilmoille, vaikka lähteminen oli vaikeaa; ei huvittanut tälläytyä eikä maistaa edes viiniä.

Ravintolassa olin edelleen surkeana, kunnes pohjoiskarjalainen lupsakka rekkamies haki yllättäen tanssiin. Keskustelimme ja sulimme toistemme silmiin. Sanomattakin oli selvää, että yöstämme tuli yhteinen. Sain kokea hellyyttä pitkästä aikaa. Aamuyöstä joimme kahvit, ja hän jatkoi matkaansa minun käydessä nukkumaan. Ihana mies, ilman sopimuksia ja sitoumuksia – täyden kuun paistaessa sain elämänhaluni takaisin.”
Kuutar

”Olin ollut pitkään töissä samassa paikassa ja lähdimme usein porukalla viettämään iltaa töiden jälkeen. Eräänä lauantaina lähdimme töiden jälkeen yksille, mutta tunnelma oli niin mukava, että yhdet venyivät myöhään yöhön. Lopulta huomasin istuvani pöydässä kaksin erään miespuolisen kollegani kanssa. En ollut aikaisemmin katsonut häntä sillä silmällä, nyt kuitenkin välillämme oli jotain erilaista.

Päädyimme luokseni ja vietimme kiihkeän yön nukkumatta silmällistäkään. Emme koskaan puhuneet asiasta ja ihme kyllä, töissäkin asiat sujuivat entiseen malliin. Muisto yöstä on kuitenkin piirtynyt syvälle mieleeni, enkä ole katunut hetkeäkään.”
Annie

”Vuosia sitten yksin asuessani tunsin eräänä talvisena yönä itseni yksinäiseksi ja kaipasin miestä sänkyyni. Kello oli jo varmaan kaksi yöllä, ja ajattelin, ettei siihen aikaan ketään löydä. Menin tietokoneella chattiin, ja sieltä löytyikin juttukumppaniksi eräs nuori mies, joka oli työkeikalla kymmenisen kilometrin päässä. Hän kertoi voivansa hyvin lähteä pienelle yöjuoksulle.

Puolen tunnin päästä avasin oven, ja katselimme toisiamme kovassa talvisessa puhurissa. Hän kysyi: ’No, kelpaako’. Hän oli suloinen näky seistessään lumisena työvaatteissaan. Hän oli todella kaunis. En ole niin kaunista miehen vartaloa sen jälkeen nähnytkään.”
Lucky Girl, 35

”Tapasin ihanan miehen kuumana kesäpäivänä terassilla. Flirttailimme ja kohta juttelimme kuin vanhat tuttavat. Kuin yhteisestä sopimuksesta hyppäsimme taksiin ja menimme miehen asunnolle. Kerrostalon piha oli tyhjä, ja hassuttelimme pitkään pihakeinuissa, kunnes jano ja kuumuus ajoivat meidät sisälle.

Joimme parvekkeella kylmää valkoviiniä toisiimme nojaillen. Miehen viileät kädet lähtivät vaeltamaan ihollani, eikä minulla ollut mitään sitä vastaan. Toisiimme liimaantuneina menimme sisälle ja suoraa päätä isoon vuoteeseen. Koko yön nautimme toisistamme. Nälkä oli loputon. Aamulla nilkutin kaula syötynä ja nuutuneena, mutta ah niin onnellisena kotiin.”
Nainen -67

”Olin jo pitkään katsellut kaiholla erästä suloista nuorta miestä, johon silloin tällöin törmäsin kaupungilla. Paras ystäväni järjesti bileet kotonaan kartanossa, ja voi sitä kihelmöintiä, joka hameen alla syntyi, kun huomasin tämän himoitsemani miehen olevan paikalla. Tietoisia katseita vaihdettiin puolin ja toisin. ’Pete’ flirttaili minulle aika avoimesti, mutta silti suloisen arastellen.

Lähdin käymään alakerrassa vessassa ja porrastasanteella törmäsin Peteen. Yllättäen hän painoi minut seinää vasten ja suuteli. Olin aivan huumassa. Menimme yhteen saliin, ja fiinissä ympäristössä Pete otti minut riettaasti takaapäin salin lattialla. Pikapano oli aivan parhaasta päästä. Siinä himossa eivät esileikit tulleet edes mieleen. Pete otti minut myös toisen kerran samana iltana rajusti ja varmoin ottein ilman turhia lepertelyjä, ah! Illan jälkeen emme koskaan enää vaihtaneet sanaakaan.”
Laura

”Se oli klassinen häätapaus, morsiamen sukulaisen kanssa päädyimme samaan hotellihuoneeseen. Kivaa oli!”
Katri

”Kesäinen yö, mansikkainen samppanja. Menimme tummasilmäisen komistuksen kanssa paikallisen
risteilijän kannelle ja rakastelimme tulisesti, kuten Titanic-elokuvan päätähdet. Minulla oli punaruutuinen paitamekko ja
viileä tuuli kutitti. Ei jäänyt huonoa omatuntoa, koska kumpikin
tiesimme sen olevan vain yhden yön paluu nuoruuteen.”
Winnifred

”Olin risteilyllä. Eksyimme ystävättäreni kanssa discoon, jossa
tapasimme ruotsinkielisiä poikia. Minä ihastuin erääseen mukavaan ja punapaitaiseen kundiin. Jatkoimme discon jälkeen iltaa porukalla hytissä, jossa jo kuumat väreet kulkivat meidän välillä.

Lopulta päätimme lähteä ’nukkumaan’ ja vetäydyimme kaksistaan pojan hyttiin. Siinä yössä oli jotain ainutlaatuista, intohimoa, jota en ole sen jälkeen kokenut kenenkään kanssa. Aamulla karkasin. Jälkeenpäin on kaduttanut, että
en pyytänyt puhelinnumeroa.”
Sunshine 07

Vali, vali. Ja vielä kerran vali.

Aina on joku huonosti! Jokainen tuntee – tai tietää – ihmisen, jolla on tapana valittaa lähes aina. Elämäntapavalittajat on ihan oma lajinsa, mutta on niitä muunkinlaisia valittajia. Psychology Todayn mukaan mukaan valittajat voidaan jakaa kolmeen eri tyyppiin. Tunnistatko itsesi tai jonkun läheisesi?

 

1. Krooninen valittaja

Krooninen valittaja on sama kuin elämäntapavalittaja. Hän näkee asioissa ensisijaisesti aina jotain kielteistä – jotain mistä valittaa. Krooninen valittaja ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi sitä, että ajatukset muokkaavat aivoja niin, että mitä enemmän jotakin asiaa pohtii, sen vahvemmaksi kyseiseen asiaan liittyvät sidokset aivoissa muodostuvat. Niinpä valittaminen muokkaa aivoja siihen suuntaan, että kielteisiä ajatuksia syntyy entistä helpommin. Mutta tämähän pätee myös toisin päin. Mitä enemmän ruokkii aivojaan myönteisillä asioilla, sitä enemmän syntyy hyviä ja kivoja ajatuksia.

2. Puhisija

Turhautuminen, viha, pettymys ja niin edelleen. Puhisija valittaa päästämällä tunteensa ulos. Se tekee ihmiselle toki jossakin määrin hyvää, mutta puhisijan ongalmana on se, että hän keskittyy liikaa vain omiin tunteisiinsa – ja nimenomaan niihin kielteisiin tunteisiin. Raskasta puhisijan käyttäymisessä on se, että hän tarvitsee aina jonkun kuuntelijan, uskotun, jonka päälle vyöryttää tunneryöpyt. Puhisija janoaa yleensä huomiota ja sympatiaa, mutta ratkaisut eivät häntä yleensä kiinnosta. Hän vain velloo tunnemylläköissään.

3. Intrumentaalinen valittaja

Oletko valittanut siitä, miten kumppanisi luottokorttilasku on taas liian suuri? Jos kyllä, tämä on esimerkki intrumentaalisesta valittamisesta. Siinä valittamiseen on yleensä jokin hyvin konkreettinen syy. Mutta aikaisemmista valittajatyyppeistä se eroaa niin, että tarkoitus on ratkaista ongelma.

Miten sitten päästä valittajasta mahdollisimman nopeasti eroon, jos tilanteeseen joutuu yllättäen? Kerroimme jo aikaisemmin keinoista, joita voi yrittää. Tässä ne tulevat kertauksena:

1. KUUNTELE, NYÖKKÄILE, MYÖTÄILE

Vain tukemalla hänen tuntemuksiaan hiljennät valittajan. Näin se valitettavasti menee. Hyviä apukommentteja: niinpä, todellakin, kamalaa, just niin. Valitus kestää enintään minuutteja. Ehkä viisi. Tai kymmenen. Pure hammasta ja kestä! Valittajat haluavat tulla kuulluiksi. Anna heille se ilo.

2. SYMPPAA

Unohdetaan kuule kaikki sarkasmi, silmien pyörittely ja tuskastunut huokailu. Anna valittajalle aitoa sympatiaa.

3. HARHAUTA

Vaihda keskustelun aihetta, mutta viekkaasti. Käytä harhautuksen syöttinä jotain mehukasta. Mikä hänen lempielokuvansa olikaan? Oliko hänen suosikkiyhtyeensä tulossa Suomeen? Entäs pikkujoulut – eikö niistä löytyisi jotain kevyttä ja kivaa puitavaa? Kauhean vaikeaa, mutta kokeilemisen arvoista.

4. MUISTA: ÄLÄ KEKSI RATKAISUJA

Teet virheen, jos rupeat tarjoamaan valittajalle sellaisia. Valituksesta ja ratkaisuista syntyy vain loputon kierre. Miksi juuri sinun ratkaisusi ei kelpaa? No kuules! Koska... ja koska... ja koska...

Jos satut olemaan itse valittaja ja luit jutun, muista tämä:

– Vaikka stressi tarttuu, se ei tarkoita, että pitää jäädä olosuhteiden uhriksi. Stressi on tunnetila, valittaminen sen sijaan toimintaa. Toisin sanoen voit itse päättää, että lopetat valittamisen, työelämän tutkija Anu Järvensivu kannustaa aikaisemmin Me Naisille antamassaan haastattelussa

Ja jos nyt pikkasen nipisti sydämestä, ei ihme. Valittaminen nimittäin ihan oikeasti pilaa elämän – sekä oman että muiden. Lue lisää:

Lähteenä myös: Lifehacker

Vierailija

Tunnistatko itsesi? Valittajia on kolmea eri tyyppiä

Tunteeko Inka Simola moniakin ihmisiä, jotka ovat pelkkiä valittajia? Olen kuullut ihmisten valittavan ja purkavan tuntojaan ynnä muuta, mutta heidän leimaamisensa ainoastaan valittajiksi ei olisi pelkästään epäoikeudenmukaista ja virheellistä, vaan myös väärin. Ihmisten näkeminen puhtaasti "valittajina" kertoo aika paljon enemmän näkijästä itsestään - kyseessä on todennäköisesti itsekeskeinen ja välinpitämätön yksilö, joka kuvittelee varmaan olevansa jotenkin muita parempi. Mikä onnistuu...
Lue kommentti

Välillä on ihan okei keskittyä myös niihin sinkkuelämän hyviin puoliin.

Jostain syystä vallalla on käsitys siitä, että näin loppuvuonna kaikki haluavat olla mieluummin parisuhteessa kuin sinkkuja. Yhdysvalloissa puhutaan jopa cuffing seasonista eli sesongista, jona kaikkein vannoutuneinkin sinkku alkaa pohtia, että parisuhde saattaisi sittenkin olla kiva juttu.

Mutta ovatko talven kylmyys ja juhlapyhien vietto jonkun kainalossa riittävän hyviä syitä pariutua? Sosiaalisessa mediassa muistutellaan parhaillaan sinkkuuden hyvistä puolista, kenties vastaliikkeenä kuluvan vuodenajan parisuhdekeskeisyydelle.

Sinkkuuden iloja on jaettu kasapäin Twitterissä tunnisteella #WhenImNotDating. Sekä parisuhteessa että sinkkuudessa on tietenkin sekä hyvät että huonot puolensa, mutta nämä päivitykset saavat sinkkuuden kuulostamaan aika hiton upealta.

Poimimme twiiteistä parhaat syyt pysyä sinkkuna.

1. Voi tehdä ihan mitä haluaa

No ihan kuin parisuhteessa ei muka voisi toteuttaa itseään, mutta sinkkuna asioista ei tarvitse neuvotella sitäkään vähää. Ei kompromisseja!

2. Kaikki on omaa

Koko pitsa/karkkipussi/kirsikkatomaattirasia vain itselle, aah.

3. Voi olla juuri niin karvainen tai karvaton kuin haluaa

Kyllä, joskus karvoja tulee ajeltua myös miellyttämisen vuoksi, vaikkei sinänsä olisi mikään pakko.

4. Säästyy rahaa

Deiteillä käyminen saattaa tulla hitsin kalliiksi.

5. Itsetunto ei romahtele

Ei toiveita, ei pettymyksiä.

6. Jää enemmän aikaa hemmottelulle

Deiteillä ravaaminen vie rahan lisäksi aikaa. Joskus on ihanaa olla koko ilta yksin omassa rauhassa ja ihan vain hemmotella itseään.

7. Deittailemattomuus on hauskaa

Ei hauskanpidon tarvitse olla aina muista ihmisistä kiinni.

8. Epämiellyttävät kohtaamiset jäävät väliin

Voit tapailla vain lempi-ihmisiäsi!

9. Harrastuksiin voi todella paneutua

Koko kämppä kasveille? Sinkkuna siitäkään ei tarvitse neuvotella.

Mikä sinkkuudessa on mielestäsi parasta? Keskustele kommenteissa!