Me Naisten uudessa Rakkauden erotuomari -juttusarjassa asiantuntijat auttavat ihmissuhdeongelmissa ja -kiistoissa.

Kysymys: Ketuttaa se, että kumppanini on yhä Facebook-kaveri ärsyttävän ex-puolisonsa kanssa. Tajuan kyllä, että kyse on lähinnä omasta epävarmuudestani, mutta toivoisin, että poikaystäväni ottaisi tunteeni huomioon ja lopettaisi some-kaveruutensa entisensä kanssa. Minäkin olen kertonut ystävällisesti entiselle poikaystävälläni, etten voi olla enää hänen kaverinsa. Itseänikin ärsyttää se, että tämä asia vaivaa minua ehkä suhteettomankin paljon, mutta eikö parisuhteessa ole oikeus toivoa, että kumppani ei ole ex-tyttöystävänsä Facebook-ystävä?

Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja, parisuhdeterapeutti Heli Vaaranen vastaa:

Kaupankäynti "minä jätän eksäni, jätä sinäkin eksäsi" tuskin onnistuu. Yleensä mustasukkaisuusriitojen takana on jokin suurempi asia, jota ei ole saatu sanotuksi. Mihin herkkään kohtaan tämä kumppanisi ja hänen eksänsä ystävyys sinussa tökkää? Onko sinun vaikea olla lähellä ja luottaa? Itseymmärrys vahvistaa.

Herää kysymys, miten parisuhteenne voi Facebook-ympyröiden ulkopuolella. Onko luottamusta, jakamista, yhteistä hellää aikaa, sielunkumppanuutta, seksuaalista halua molempiin suuntiin? Kun etäisyys parin välillä kasvaa, epäluulot kasvavat. Kun yksi eroaa tyttöystävästään romanttisena kumppanina mutta pitää yllä ystävyyden, toinen jää miettimään, miten paljon enemmän läheisyyttä ja yhteistä historiaa näillä kahdella onkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä vahvempi on uskosi siihen, että sinä ja poikaystäväsi olette onnellisia keskenänne, sitä vähemmän eksillä on väliä. Rakkaussuhdetta täytyy vaalia, ettei se kuihdu kyräilyksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rakkauden erotuomari -juttusarjassa pyydämme asiantuntijoita ratkomaan lukijoiden parisuhdepulmia ja -kiistoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla