Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Ja vielä tärkeämpää on päästä yli riidoista.

Riitely on pitkän liiton salaisuus, ainakin jos on uskominen yli 80 vuotta yhdessä ollutta brittipariskuntaa. Parin suhde on kestänyt niin toisen maailmansodan kuin sairaudetkin.

– Riidelkää! Me olemme aina riidelleet paljon, mutta sen lisäksi olemme myös saaneet sovittua erimielisyydet. Riidat pitää unohtaa, eikä niitä kannata suurennella, 99-vuotias Sally Littlewood sanoo Daily Mailin haastattelussa.

Sally ja hänen 98-vuotias aviomiehensä Joseph Littlewood, ovat  Ison-Britannian tiettävästi pisimpään yhdessä ollut pariskunta. Pari tapasi toisensa vuonna 1933 tanssiaisissa, minkä jälkeen Joseph hurmasi Sallyn suklaapatukalla. Kihloihin he menivät vuonna 1936 ja naimisiin vuonna 1939. Yli 80 vuoden yhdessäolon jälkeenkin pariskunta ylistää rakkauttaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pari uskoo rakkauden kestäneen myös siksi, että tutustuivat toisiinsa hyvin ennen kuin astuivat alttarille. Suhde kesti myös kuuden vuoden erossaolon, kun Joseph joutui lähtemään toiseen maailmansotaan. Silloin yhteydenpito sujui kirjeitse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Nykyään monet nuoret aloittavat yhteiselon miettimättä, mitä he oikeastaan haluavat toisiltaan. Ennen kuin sitoutuu, pitäisi olla varma siitä, että todella rakastaa toista ja tietää, mitä suhteelta odottaa, Sally miettii.

– Meidän nuoruudessamme pikaliittoja ei oikeastaan ollut lainkaan. Pitkien kihlausten aikana oli mahdollisuus ottaa selvää, onko toinen sopiva puoliso, Joseph sanoo.

Toisen pariskunnan, yli 70 vuotta yhdessä olleiden, JB Kingin, 91, ja Sally Kingin, 88, pitkän liiton salaisuus on puolestaan leipominen. Yhdysvaltalaispariskunta mahtuu mainiosti yhtä aikaa keittiöön, eikä heitä häiritse, vaikka molempien kädet ovat samassa leivontakulhossa.

Lähteet: Daily Mail ja Huffington Post

Lue myös:

98-vuotiaan parisuhdeneuvo: Jos et tunne intohimoa, eroa!

Janne Katajan aviokriisi: "Riitely on osa rakastamista"

Kuusi paljastavaa faktaa: Myrkytätkö vahingossa parisuhteesi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla