Rakkauskoutsi Tony. Kuva: Milka Alanen
Rakkauskoutsi Tony. Kuva: Milka Alanen

Tony, 24, auttaa Rakkauskoutsi-blogissaan muita elämän tärkeimmässä asiassa: rakkaudessa. Joten nyt naiset, kuulkaapa, kun rakkauskoutsi antaa neuvonsa kolmeen parisuhdepulmaan – hänen omaan värikkääseen tyyliinsä.

Mieheni ei ikinä ilmoita venyvästä baarireissustaan, vaan vetoaa siihen, ettei hyvältä menoltaan muista. Olen toivonut, että hän lähettäisi edes tekstiviestin. Huolehdin ja valvon kotona siihen asti, että hän saapuu. Tämä on rasittavaa varsinkin, jos aamulla on töitä. Mitä minun pitäisi tehdä?

"All right, toi ei oo ikinä helppo aihe. Kuningas alkoholi, ikuinen murheenkryyni. Ekaks täytyy tehä selväks, et mä haluisin puhuu sun miehes kanssa suoraan kahen kesken. Ei oo luonnollista kertoo sulle, miten sun miehen tulis toimia. Täs on kuitenki muutamia pointteja.

Fakta on se, että sun miehes on enemmän tai vähemmän onneton sen elämäänsä tällä hetkellä. Onni ei selvästikään tuu arjesta, vaan sitä haetaan viikonloppuisin baareista alkoholin voimalla. Monesti ihmiset turvautuu lyhyen aikavälin hyvän olon tunteeseen sillon, kun mieli voi huonosti. Jengil ei oo tarpeeks selkärankaa rakentaa sitä hyvinvointia pitkällä aikavälillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sun mies pääsee elämäänsä täysin pakoon hetkeks, varsinkin kun se vielä tietosesti luopuu yhteydenpidosta sun kanssa. Ehkä sun miehellä on stressii duuneista, ehkä stressi on lähtösin himasta tai parisuhteesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkit sulle: Mä lähen aina siitä, että toista ihmistä on todella vaikee, ellei jopa mahdotonta muuttaa. Se on pitkälti se paketti mikä se on. Mieti, että onks tää sitä mitä sä haluut parisuhteelta. Jos teil ei oo viel lapsia tai muutakaan yhteisii sitoumuksia, mieti voisitko kylmänviileästi nostaa kytkintä. Tuol on iha satavarmasti jätkiä, jotka huolehtii omasta hyvinvoinnistaan ja sitä kautta paremmin myös oman naisensa hyvinvoinnista. Kunnioitushan täst hommast puuttuu nyt kokonaan ja tilanne on epäreilu sua kohtaan.

Vaikka löytäsit sellasen kundin, joka ei läträä alkoholin kanssa, sillä voi olla myös omat juttunsa mitkä sua ärsyttää. Kukaan ei oo täydellinen ja se täytyy muistaa. Jos tää on sun miehessä ainoo juttu mikä hiertää, pystysitkö kattoo läpi sormien? Pystysitkö muuttaa omaa lähestymistapaa asiaan? Kukaan ei jaksa ikuisesti kuitenkaa baareis juosta, joten tää voi ihan hyvin olla ohimenevä vaihe. Kaikis pitkis suhteissa on ylä- ja alamäkensä.

Yks hyvä vaihtoehto vois olla myös asioista puhuminen. Pakko sanoo kuitenki tähä väliin, et usein homma muuttuu ainoastaan vähäks aikaa, jonka jälkeen palataan lähtökuoppiin.

Vaikee keissi, mut ei mahdoton. Tsemppii nainen!"

Rakkauskoutsi

Näen baarissa kiinnostavan miehen, mutta minua ujostuttaa mennä juttelemaan. Miten tuntemattoman kanssa voi aloittaa keskustelun? Pelottaa, että nolaan itseni miehen ja hänen kavereidensa silmissä.

"Keskustelun alottamiseen ei oo oikeeta tai väärää tapaa. Kerran yks frendi sano dösärillä yhelle mimmille ”sul on makeet sukat”. Tyttö alko nauraa, koska heitto oli nii absurdi. Keskustelu lähti kuitenki käyntii ja nykyää ne asuu saman katon alla.

Jos sulla on pokkaa, ni voit mennä suoraan sen porukan luokse. Tervehdi kaikkia ja hoida homma small talkilla. ”Moikka, miten teiän ilta on menny?”, jonka jälkeen oot mukana keskustelussa. Keskustelun pitäminen aluks yllä kaikkien kanssa on tärkeetä, mutta baarissa se on lähes mahdotonta liian kovalla soivan musiikin takia. Jos juttu lähtee luistamaan, voit myöhemmin sit yrittää kohdentaa sun energioita siihen tiettyyn henkilöön. Jos tuutte hyvin juttuun, ni pyydä esimerkiks puhelinnumero ja sano et haluut nähä sitä selvin päin.

Yks kesympi versio, mitä voit naisena tehä, on heittää sille miehelle syötti. Samalla ku kävelet miehen porukan ohi, ota katsekontakti haluamas miehen kanssa, hymyile ja ehkä jopa kosketa kevyesti ohimennen. Selvempää signaalia et voi miehelle antaa.

Sen jälkeen jää näköetäisyydelle ja oota et kundi tulee sun luokse. Jos se ei tuu ni luultavasti se ei oo kiinnostunut susta (syitä voi olla satoja, no harm done) tai se ei tajunnu vinkkiä, jollon luultavasti et haluiskaa sen geeniperimää jälkikasvulle.

Rohkeutta nainen!"

Rakkauskoutsin blogissa lisää lähestymispelosta.

Olen tutustunut vastikään uuteen mieheen. Hän haluaa tietää, kuinka monta seksikumppania minulla on ollut. En ehkä haluaisi paljastaa totuutta, ettei hän pelästy ennen kuin olemme edes oppineet tuntemaan kunnolla. Voinko valehdella?

"Mun mielestä kaikest pitää pystyy puhuu avoimesti. Tarkat lukemat ei oo kuitenkaan millään tasolla oleellisii. Se riittää, et molemmat tuntee oman historiansa. Mulle henkilökohtasesti on tärkeintä, että molemmat osapuolet on nähny erilaisia ihmisiä, jolloin molemmat voi olla hyvillä mielin toisen kanssa. On jotain, mihin reflektoida. Perspektiivii.

Jos tää on jätkälle jotenki tosi iso juttu (mitä se ei sais olla), voit aina koittaa pientä valkosta valhetta: "Seurustelin kerran pitkään ja sen jälkeen on ollu muutamia lyhyempiä juttuja." Toi on paljon pehmeempi kuin se, et täräyttäs tauluun lukeman 62.

Jos kuitenki päätät olla täysin rehellinen, ni mun mielestä jätkän pitää olla sujut ton asian kanssa. Seksi on maailman luonnollisin asia. Itsevarma jätkä kääntää tilanteen isoks kohteliaisuudeks: "Tolla naisella on ollu useita kymmeniä, jopa satoja seksikumppaneita ja se silti haluu olla mun kanssa, voiks tää edes olla totta?"

Jos sun seksikumppaneiden määrä nähdään esteenä suhteen rakentamiselle jatkossa, voit mun puolesta siirtyy huoletta eteenpäin. Se juttu ei ollu sua varten.

Pidä pää kylmänä!"

Rakkauskoutsi

Kuka rakkauskoutsi oikein on? Me Naiset 15/2014 -lehdessä lisää miehestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla