Rakkauskoutsi Tony. Kuva: Milka Alanen
Rakkauskoutsi Tony. Kuva: Milka Alanen

Tony, 24, auttaa Rakkauskoutsi-blogissaan muita elämän tärkeimmässä asiassa: rakkaudessa. Joten nyt naiset, kuulkaapa, kun rakkauskoutsi antaa neuvonsa kolmeen parisuhdepulmaan – hänen omaan värikkääseen tyyliinsä.

Mieheni ei ikinä ilmoita venyvästä baarireissustaan, vaan vetoaa siihen, ettei hyvältä menoltaan muista. Olen toivonut, että hän lähettäisi edes tekstiviestin. Huolehdin ja valvon kotona siihen asti, että hän saapuu. Tämä on rasittavaa varsinkin, jos aamulla on töitä. Mitä minun pitäisi tehdä?

"All right, toi ei oo ikinä helppo aihe. Kuningas alkoholi, ikuinen murheenkryyni. Ekaks täytyy tehä selväks, et mä haluisin puhuu sun miehes kanssa suoraan kahen kesken. Ei oo luonnollista kertoo sulle, miten sun miehen tulis toimia. Täs on kuitenki muutamia pointteja.

Fakta on se, että sun miehes on enemmän tai vähemmän onneton sen elämäänsä tällä hetkellä. Onni ei selvästikään tuu arjesta, vaan sitä haetaan viikonloppuisin baareista alkoholin voimalla. Monesti ihmiset turvautuu lyhyen aikavälin hyvän olon tunteeseen sillon, kun mieli voi huonosti. Jengil ei oo tarpeeks selkärankaa rakentaa sitä hyvinvointia pitkällä aikavälillä.

Sun mies pääsee elämäänsä täysin pakoon hetkeks, varsinkin kun se vielä tietosesti luopuu yhteydenpidosta sun kanssa. Ehkä sun miehellä on stressii duuneista, ehkä stressi on lähtösin himasta tai parisuhteesta.

Vinkit sulle: Mä lähen aina siitä, että toista ihmistä on todella vaikee, ellei jopa mahdotonta muuttaa. Se on pitkälti se paketti mikä se on. Mieti, että onks tää sitä mitä sä haluut parisuhteelta. Jos teil ei oo viel lapsia tai muutakaan yhteisii sitoumuksia, mieti voisitko kylmänviileästi nostaa kytkintä. Tuol on iha satavarmasti jätkiä, jotka huolehtii omasta hyvinvoinnistaan ja sitä kautta paremmin myös oman naisensa hyvinvoinnista. Kunnioitushan täst hommast puuttuu nyt kokonaan ja tilanne on epäreilu sua kohtaan.

Vaikka löytäsit sellasen kundin, joka ei läträä alkoholin kanssa, sillä voi olla myös omat juttunsa mitkä sua ärsyttää. Kukaan ei oo täydellinen ja se täytyy muistaa. Jos tää on sun miehessä ainoo juttu mikä hiertää, pystysitkö kattoo läpi sormien? Pystysitkö muuttaa omaa lähestymistapaa asiaan? Kukaan ei jaksa ikuisesti kuitenkaa baareis juosta, joten tää voi ihan hyvin olla ohimenevä vaihe. Kaikis pitkis suhteissa on ylä- ja alamäkensä.

Yks hyvä vaihtoehto vois olla myös asioista puhuminen. Pakko sanoo kuitenki tähä väliin, et usein homma muuttuu ainoastaan vähäks aikaa, jonka jälkeen palataan lähtökuoppiin.

Vaikee keissi, mut ei mahdoton. Tsemppii nainen!"

Rakkauskoutsi

Näen baarissa kiinnostavan miehen, mutta minua ujostuttaa mennä juttelemaan. Miten tuntemattoman kanssa voi aloittaa keskustelun? Pelottaa, että nolaan itseni miehen ja hänen kavereidensa silmissä.

"Keskustelun alottamiseen ei oo oikeeta tai väärää tapaa. Kerran yks frendi sano dösärillä yhelle mimmille ”sul on makeet sukat”. Tyttö alko nauraa, koska heitto oli nii absurdi. Keskustelu lähti kuitenki käyntii ja nykyää ne asuu saman katon alla.

Jos sulla on pokkaa, ni voit mennä suoraan sen porukan luokse. Tervehdi kaikkia ja hoida homma small talkilla. ”Moikka, miten teiän ilta on menny?”, jonka jälkeen oot mukana keskustelussa. Keskustelun pitäminen aluks yllä kaikkien kanssa on tärkeetä, mutta baarissa se on lähes mahdotonta liian kovalla soivan musiikin takia. Jos juttu lähtee luistamaan, voit myöhemmin sit yrittää kohdentaa sun energioita siihen tiettyyn henkilöön. Jos tuutte hyvin juttuun, ni pyydä esimerkiks puhelinnumero ja sano et haluut nähä sitä selvin päin.

Yks kesympi versio, mitä voit naisena tehä, on heittää sille miehelle syötti. Samalla ku kävelet miehen porukan ohi, ota katsekontakti haluamas miehen kanssa, hymyile ja ehkä jopa kosketa kevyesti ohimennen. Selvempää signaalia et voi miehelle antaa.

Sen jälkeen jää näköetäisyydelle ja oota et kundi tulee sun luokse. Jos se ei tuu ni luultavasti se ei oo kiinnostunut susta (syitä voi olla satoja, no harm done) tai se ei tajunnu vinkkiä, jollon luultavasti et haluiskaa sen geeniperimää jälkikasvulle.

Rohkeutta nainen!"

Rakkauskoutsin blogissa lisää lähestymispelosta.

Olen tutustunut vastikään uuteen mieheen. Hän haluaa tietää, kuinka monta seksikumppania minulla on ollut. En ehkä haluaisi paljastaa totuutta, ettei hän pelästy ennen kuin olemme edes oppineet tuntemaan kunnolla. Voinko valehdella?

"Mun mielestä kaikest pitää pystyy puhuu avoimesti. Tarkat lukemat ei oo kuitenkaan millään tasolla oleellisii. Se riittää, et molemmat tuntee oman historiansa. Mulle henkilökohtasesti on tärkeintä, että molemmat osapuolet on nähny erilaisia ihmisiä, jolloin molemmat voi olla hyvillä mielin toisen kanssa. On jotain, mihin reflektoida. Perspektiivii.

Jos tää on jätkälle jotenki tosi iso juttu (mitä se ei sais olla), voit aina koittaa pientä valkosta valhetta: "Seurustelin kerran pitkään ja sen jälkeen on ollu muutamia lyhyempiä juttuja." Toi on paljon pehmeempi kuin se, et täräyttäs tauluun lukeman 62.

Jos kuitenki päätät olla täysin rehellinen, ni mun mielestä jätkän pitää olla sujut ton asian kanssa. Seksi on maailman luonnollisin asia. Itsevarma jätkä kääntää tilanteen isoks kohteliaisuudeks: "Tolla naisella on ollu useita kymmeniä, jopa satoja seksikumppaneita ja se silti haluu olla mun kanssa, voiks tää edes olla totta?"

Jos sun seksikumppaneiden määrä nähdään esteenä suhteen rakentamiselle jatkossa, voit mun puolesta siirtyy huoletta eteenpäin. Se juttu ei ollu sua varten.

Pidä pää kylmänä!"

Rakkauskoutsi

Kuka rakkauskoutsi oikein on? Me Naiset 15/2014 -lehdessä lisää miehestä.

Mistä tietää, että toinen rakastaa varmasti? Usein kyse on pienistä, jopa oudoista asioista. 

 1. Hän tarkistaa, että hellan levyt on pois päältä, kun lähdetään kotoa.
 2. Hän tiskaa tiskit pyytämättä.
 3. Hän syö ruoka-annokseni loppuun, jos en itse jaksa. Hän syö myös ne ruoka-aineet, joista en pidä.
 4. Hän jättää rutatun paperin pyörän satulaan (kun paperin avaa, sieltä löytyy sydän). 
 5. Hän katsoo silmiin ja sanoo rakastavansa.
 6. Hän hieroo hartioitani ja jalkojani iltaisin, jotta voisin nukahtaa ja nukkua paremmin.
 7. Hän yrittää muistaa heittää vanhat rikkinäiset sukkansa pois ennen kuin ehdin huomauttaa asiasta. Hän on myös alkanut pitää huolen, että jalassa olevat sukat ovat toistensa pari ja että kantapäät osuvat paikoilleen, eivätkä ole jalkaterän sivussa tai päällä.
 8. Aina kun suunnittelemme näkevämme, hän kysyy haluaisinko jotain syötävää tai juotavaa. Hän tietää, kuinka paljon rakastan ruokaa.
 9. Hän aukaisee oven minulle joka kerta, kun menemme autoon. 
 10. Hän kertoo minulle iltasatuja.
 11. Hän ei varsinaisesti tee outoja tai pieniä asioita, vaan osoittaa arvostustaan minua kohtaan huomaamattomasti. Hän siivoaa, ei puhu minusta pahasti muille ja nauraa minun kanssani. 
 12. Puolisoni rapsuttaa joka ilta selkääni ja niskaani.
 13. Aamulla kun herään, niin kumppani kertoo, että aamupala on valmiina. Paras fiilis lähteä uuteen päivään.
 14. Puolisoni valitsee aina yhteensopivat astiat, jos syödään yhdessä. Muuten asia on hänelle aivan se ja sama. Mutta hän tietää, että kaunis kattaus on minulle tärkeää arkisinkin.
 15. Hän pesi kerran hiekkaiset ja likaiset treenihousuni käsin, koska minulla oli kiire ja halusin lähteä seuraavana päivänä harrastusreissuun juuri niissä housuissa.
 16. Meille tulee Helsingin Sanomat sekä digi- että printtiversiona. Puoliso tapaa hakea printin aina aamuisin postilaatikosta. Jos printtiä ei syystä tai toisesta ilmesty, mies lataa näköislehden valmiiksi pädiini ja asettaa laitteen kahvimukini viereen.
 17. Hän löytää kirppikseltä lempikirjailijani teoksen ja tuo sen kotiin, vaikkei ole varma, onko se jo hyllyssä (oli se, mutta ei haittaa).
 18. Hän tekee arkivapaallaan yllättäen polkupyörälleni täyden keväthuollon, vaikka itse käyttää pyöräänsä noin kahdesti kesässä.
 19. Kun tulen töistä kotiin väsyneenä ja haluaisin vain käpertyä viltin alle lukemaan ja syömään suklaakeksejä, hän antaa minun tehdä niin ja hoitaa kyselemättä koko lapsiperheen iltahärdellin.
 20. Rakastan suklaata. Poikaystäväni kutsuu minua suklaaprinsessakseen. 

Hei sinkku, haasta itsesi kokeilemaan deittiguru Ali Binazirin rakkausvinkkejä!

Jokainen sinkkunainen sen tietää: usein rakkaan löytyminen on kiinni hyvästä tuurista, monimutkaisista kemioista ja tähtien oikeasta asennosta. Mutta rakkauden löytämistä ja syntymistä voi myös itse edistää muutamilla kikoilla.

Nämä kikat tietää amerikkalainen lääkäri Ali Binazir, joka on kirjoittanut yhden kaikkien aikojen myydyimmistä deittailukirjoista Tao of Dating. ”Onnellisuusinsinööri” on rakkauden löytämisen ja vastaanottamisen ammattilainen. Deittailukirjansa hän on kuulemma kirjoittanut moderneille, fiksuille naisille, jotka etsivät rakkautta.

Selvää on: amerikkalainen tapailukulttuuri poikkeaa suomalaisesta. Me suomalaiset emme välttämättä ole yhtä helposti lähestyttävissä, eikä small talk lennä hersyvästi amerikkalaisittain. 

Tämä heijastuu myös ihmisten tapaamiseen ja rakkauden löytämiseen – kumppania voi olla vaikea löytää sosiaalisesti varautuneessa kulttuurissa. 

Nyt Binazir kertoo Me Naisille, miten suomalainen heteronainen voi maksimoida todennäköisyytensä kumppanin löytymiseen. 

Oletko huono deittailussa? Väärä vastaus

Aluksi Binazir muistuttaa, että kukaan ei ole luonnostaan ammattilainen deittailussa.

– Monikaan ihminen ei puhu näistä asioista kotona vanhempiensa kanssa, joten miten me voisimme osata deittailla ja etsiä rakkautta, kun sitä ei ole koskaan opetettu meille? Kyse on taidoista, jotka jokaisen täytyy opetella, Binazir sanoo.

”Jos sinulla on vähän enemmän lahjoja deittailussa, kuin muilla naisilla, the world is your oyster.”

Hänen mukaansa kannattaa ajatella, että korkea kynnys lähestyä ihmisiä on enemmänkin mahdollisuus, eikä uhka. Jos ihmiset eivät juurikaan harrasta small talkia tuntemattomien kanssa, sehän tarkoittaa, että jokainen mies on vapaa sinun jutustelullesi. 

Ja jos sinulla on vähän enemmän lahjoja deittailussa, kuin muilla naisilla, the world is your oyster, kuten Binazir sanoo.

– Nämä ovat pieniä asioita, joilla on helppo leikkiä ihmisiä kohdatessa. Ne tekevät deittailusta hauskaa ja luovat jokaisesta kohtaamisesta hieman paremman. Näin ympäristö on otollinen rakkauden löytämiselle.

Binazirin vinkkejä voi soveltaa esimerkiksi yöelämässä, terassilla tai vaikkapa ihan vaan liikennevaloissa!

1. Anna itsellesi lupa: Mene juttelemaan ihan kelle tahansa miehelle, kenelle haluat jutella. Mutta mieti myös, miksi haluat jutella juuri sille miehelle.

– Siinä ei ole mitään kiusallista kysyä vaikka, missä on vessa. Mikset voisi mennä muuten vaan juttusille? Salaisuus on se, että naisena voit sanoa mitä tahansa keskustelun aloittamiseksi. Mies sen sijaa ajattelee, että ”wau, nainen puhuu minulle”, Binazir sanoo.

Jos nämä miehet eivät haluaisi jutella sinulle, he olisivat luultavasti kotona tuijottamassa televisiota. Eli sisimmissään, he ovat jollain tasolla kiinnostuneita tuntemattomille juttelusta.

”Ajattele mitä oikeasti haluat tietää siitä tyypistä. Itse keskustelu ei ole itseisarvo, jos jutustelulla ei ole mitään sisältöä.”

2. Kysy kysymys: Hei, mitä drinkkiä juot? Olen ensimmäistä kertaa täällä, mitä suosittelet? Tai kysy vaikka miehen vaatteista: hei, kivat kengät, mistä nuo ovat? 

Tärkeintä on vain saada keskustelu alkuun ja sen jälkeen jatkaa kysymysten esittämistä. Ihmiset rakastavat puhua itsestään.

Kun luot keskustelua, ajattele mitä oikeasti haluaisit tietää siitä tyypistä. Itse keskustelu ei ole itseisarvo, jos jutustelulla ei ole mitään sisältöä.

3. Eikö juttu luista? Hiljainen hetki? Jos olette baarissa, ei kannata odottaa jutustelun luistavan heti loppuiltaa. Käy lyhyt keskustelu miehen kanssa, jonka jälkeen esittele itsesi ja palaa ystäviesi luokse. Eli vieraile hänen luonaan.

– Ja avot, sinulla on yksi uusi tuttavuus baarissa, jonka luokse on tämän jälkeen helpompi palata yhä uudelleen ja uudelleen, Binazir sanoo.

Treffeille? Kääk!

Kun homma on edennyt ensitreffeiksi, on syytä muistaa pari niksiä deittien onnistumiseksi. Treffeillä tavoitteena on saada hyödylllistä tietoa treffikumppanista: kuka hän on, mistä hän pitää ja ennen kaikkea – sopiiko hän minulle?

1. Valitse siis oikea ympäristö: Jos ympärillänne on meluisaa, et saa tarpeeksi informaatiota tyypistä. Jos molemmilla on rohkaisuryypyt alla, et luultavasti kysy hyviä kysymyksiä, eikä hän anna hyviä vastauksia. Ettekä lopulta muista mitään treffeistänne. 

”Kysy kysymyksiä, jotka saavat ihmiset sille tuulelle, millä tuulella haluat heidän olevan. Eli hyvälle.”

2. Heitä ennakkoluulot romukoppaan: Jos jo ennen treffejä ajattelet, että hän on maailman älykkäin ja komein ilmestys, olet jo valmiiksi myyty ajatukselle, että hän on täydellinen kumppani. Silloin et kysy hyviä kysymyksiä tai saa oikeanlaista informaatiota – sillä ei ole siis enää väliä, koska olet jo miehen pauloissa, eikä se ole hyvä asia.

Lue myös: Älä tee asioista vaikeita: 10 toimivaa treffi-ideaa

3. Kultainen kysymys: Mikä sinulle on merkityksellistä tässä? Se on sama kysymys kuin miksi, mutta sävy on vähemmän tuomitseva. Miksi pidät tästä asiasta, mikä sinua tässä asiassa kiehtoo, mikä sinulle on merkityksellistä? Mies menee vastauksissaan syvemmälle, mikä paljastaa hänen arvojaan ja päämääriään elämässä.

– Tärkeää on kysyä kysymyksiä, jotka saavat ihmiset sille tuulelle, millä tuulella haluat heidän olevan. Eli hyvälle. Jos puhutte välittömästi vaikeista ja ikävistä asioista, tunnelma latistuu ja keskustelukumppani muistaa keskustelun ikävissä merkeissä, Binazir sanoo.

Kun osaat johdatella keskustelua oikeaan suuntaan, voit saada miehestä kiinnostavaa tietoa ja sen lisäksi vielä saada hänen olonsa mukavaksi.

”Mukailemalla kehonkieltä luot treffeille intiimin kuplan. jossa olette vain te kaksi.”

4. Kehonkieli. Mukaile hänen kehonkieltään. 

– Kun läheiset ihmiset keskustelevat syvällisesti, he matkivat alitajuisesti toistensa kehonkieltä. 

Käännä siis itsesi häntä kohden, luo katsekontakti. Mukailemalla luot treffeille intiimin kuplan, jossa olette vain te kaksi.

5. Keskity! Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta todellisuudessa moni ihminen ei keskity treffikumppaniinsa täysin. Helpoin tapa olla keskittymättä on pitää puhelin näköisällä, sillä se heikentää välittömästi toiselle antamaasi huomiota. Pistä puhelin pois ja äänettömälle, äläkä tekstaa tai soita puheluita treffien aikana. Anna huomiosi täysin treffikumppanille, ja hän kyllä tulee huomaamaan sen.

Ali Binazir esiintyy Helsingissä Magnesia Festivalilla 4.–5. elokuuta 2018.